Ne vidi se rat države s mafijom, ali vidi se rat mafije na ulicama

toz972

Poznat
Poruka
8.376
https://www.021.rs/story/Info/Srbij...afijom-ali-vidi-se-rat-mafije-na-ulicama.html

Danas se dogodilo novo ubistvo u Beogradu, 22-godišnji Zoran Uskoković je u klasičnoj sačekuši ubijen sa više metaka. On je sin Zorana Uskokovića Skoleta koga su 2000. ubili pripadnici zemunskog klana.

KOMENTARI 0

INFO 30.01.2021. | 22:36

Foto: Pixabay
Između dva ekspozea premijerke Ane Brnabić, od juna 2017. do oktobra 2020. u Srbiji se dogodilo gotovo 50 ubistava koja imaju karakteristike mafijaških likvidacija, navodi N1. Borba protiv organizovanog kriminala je uz borbu protiv korona virusa visoko rangirana na listi prioriteta nove Vlade. A i predsednik države Aleksandar Vučić je prošlog oktobra bio kategoričan.

"Neki ljudi su pomislili da je najisplatljiviji posao da budu mafijaši, da ubijaju ljude, otimaju građane i seju strah. Obećavam, pobedićemo ih i to im garantujem, bez obzira na lične, političke i svake druge posledice", poručio je tada Vučić.

Nakon poslednje ministarske rotacije, i novi prvi čovek srpske policije Aleksnadar Vulin odmah je imao poruku za javnost.

"Predsednik Srbije je objavio rat mafiji i rat protiv mafije se vodi svakoga dana", uverava Vulin.

Možda i ima pomaka, ali Srbija trenutno zveči od organizovanog kriminala svih vrsta, kaže za N1 kriminolog Dobrivoje Radovanović.

"Ništa ozbiljno ne možemo uraditi dok ne budemo imali nezavisno sudstvo i nezavisno tužilaštvo, ali potpuno nezavisno, ne da ih Skupština bira, kao i policiju koja je podređena tužilaštvu, a ne Ministarstvu", smatra Radovanović.

Prelević: Policija je uhapšena

Prethodnih nedelja u Beogradu su na dva lokala bačene ručne bombe, jedan lokal je gađan projektilom iz ručnog bacača, zapaljeno je nekoliko automobila, pucano je na advokata i njegovo obezbedjenje...

Advokat Božo Prelević izjavio je da je policija u Srbiji već duže vreme uhapšena i da zato ne čudi najnovija serija kriminalnih obračuna na ulicama Beograda.
On kaže da su najčešće u pozadini kriminalnih obračuna pranje para kroz građevinu, trgovina drogom i kocka i dodaje da se, paralelno sa sukobima, odvija i rastakanje institucija.

"Jasno je da ova vlast, iz ličnih razloga, jednostavno ne može da krene u rat protiv mafije ili uličnog kriminala", istakao je advokat.

Kazao je da i danas u Srbiji imamo zemunski i surčinski klan, "iako se tako ne zovu".

"Ovo je preslikana slika iz devedesetih godina prošlog veka, samo što ova vlast nije u stanju da organizuje Sablju", zaključio je Prelević.
Autor: N1, Beta

Tetkino pile se baš ne snalazi na novoj poziciji. Kako se na početku bio zaleteo ja sam mislio da je mafiji odzvonilo u Srbiji. Ono gore nego ranije dok je Nebojša iz Beograda vodio to ministarstvo.

Poslednja izmena:
Državna mafija na vlasti kao kod Putka u Rusiji
koliko znam, najvecu zbirku mafija na svetu ima AMERIKA...........tamo je "plodno tlo" nasla TALIJANSKA MAFIJA, KINESKA MAFIJA, RUSKA MAFIJA, JAPANSKA MAFIJA, ALBANSKA MAFIJA.....................PA BI IH TREBALO SVE NAZVATI UNIVERZALNIM IMENOM AMERICKA MAFIJA.
jedina mafija koja je sebe ugradila u ustave zenmalja celog sveta je JEVREJSKA MAFIJA, koja je na taj nacin zasticena zakonom i direktno ucestvuje u vlasti............KAO STO JE TO AMERICKA VLADA

https://www.021.rs/story/Info/Srbij...afijom-ali-vidi-se-rat-mafije-na-ulicama.html

Danas se dogodilo novo ubistvo u Beogradu, 22-godišnji Zoran Uskoković je u klasičnoj sačekuši ubijen sa više metaka. On je sin Zorana Uskokovića Skoleta koga su 2000. ubili pripadnici zemunskog klana.

KOMENTARI 0

Između dva ekspozea premijerke Ane Brnabić, od juna 2017. do oktobra 2020. u Srbiji se dogodilo gotovo 50 ubistava koja imaju karakteristike mafijaških likvidacija, navodi N1. Borba protiv organizovanog kriminala je uz borbu protiv korona virusa visoko rangirana na listi prioriteta nove Vlade. A i predsednik države Aleksandar Vučić je prošlog oktobra bio kategoričan.

"Neki ljudi su pomislili da je najisplatljiviji posao da budu mafijaši, da ubijaju ljude, otimaju građane i seju strah. Obećavam, pobedićemo ih i to im garantujem, bez obzira na lične, političke i svake druge posledice", poručio je tada Vučić.

Nakon poslednje ministarske rotacije, i novi prvi čovek srpske policije Aleksnadar Vulin odmah je imao poruku za javnost.

"Predsednik Srbije je objavio rat mafiji i rat protiv mafije se vodi svakoga dana", uverava Vulin.

Možda i ima pomaka, ali Srbija trenutno zveči od organizovanog kriminala svih vrsta, kaže za N1 kriminolog Dobrivoje Radovanović.

"Ništa ozbiljno ne možemo uraditi dok ne budemo imali nezavisno sudstvo i nezavisno tužilaštvo, ali potpuno nezavisno, ne da ih Skupština bira, kao i policiju koja je podređena tužilaštvu, a ne Ministarstvu", smatra Radovanović.

Prethodnih nedelja u Beogradu su na dva lokala bačene ručne bombe, jedan lokal je gađan projektilom iz ručnog bacača, zapaljeno je nekoliko automobila, pucano je na advokata i njegovo obezbedjenje...

Advokat Božo Prelević izjavio je da je policija u Srbiji već duže vreme uhapšena i da zato ne čudi najnovija serija kriminalnih obračuna na ulicama Beograda.
On kaže da su najčešće u pozadini kriminalnih obračuna pranje para kroz građevinu, trgovina drogom i kocka i dodaje da se, paralelno sa sukobima, odvija i rastakanje institucija.

"Jasno je da ova vlast, iz ličnih razloga, jednostavno ne može da krene u rat protiv mafije ili uličnog kriminala", istakao je advokat.

Kazao je da i danas u Srbiji imamo zemunski i surčinski klan, "iako se tako ne zovu".

"Ovo je preslikana slika iz devedesetih godina prošlog veka, samo što ova vlast nije u stanju da organizuje Sablju", zaključio je Prelević.

Tetkino pile se baš ne snalazi na novoj poziciji. Kako se na početku bio zaleteo ja sam mislio da je mafiji odzvonilo u Srbiji. Ono gore nego ranije dok je Nebojša iz Beograda vodio to ministarstvo.

Samo neka se što više trebe i biće bolje.

KOMENTARI 0

To sitna boranija.ovi veliki nece jedni na druge.Mafija=vlast i vlast=mafija.

Misliš Mafija ima svoju državu.

Nista, i tu ima nesto dobro, neka ceo narod vidi da mu je ljubljeni predsednik obicna lazovcina, a i sumnjiv lik koji ocigledno ima neke veze sa mafijom. Ovi skandali mogu skupo da kostaju SNS i Vucicija.

Najbolji indirektni dokaz mi je ova svinjarija od spajanja Telekoma sa Telenorom. To znaci da je strah veliki, i da se ide cak na tako debilne mere.

Inace postavlja se i pitanje CIJI JE ZAPRAVO TELENOR DANAS? Jer mi je sve sumnjiviji taj ceski operater, za koga me ne bi iznenadilo da mu je vlasnik Andrej "ukradena LK" Vucic.

Samo se ubijaju... Tu najmanje ima Srba

Ima raznoraznih. Do pre godinu dana sam onako izdaleka naslucivao da se krade i slicno, ali dok se nisam ukljucio aktivno da se informisem za koga da glasam na (sada proslim) izborima nisam se bavio stvarno politikom i detaljima. Onda sam poceo da se interesujem za politicku scenu i doziveo sok kad sam shvatio sta se sve desava i koji su tu sve igraci.

Konkretno u domenu gradjevinske mafije i cirkusa, ispostavilo se da se kroz to silno zidanje po Beogradu danas (ko nije iz Beograda samo da pojasnim da se bukvalno zida na svakom slobodnom delu koji se moze naci) peru ogromne pare od sveg ostalog kriminala, od trgovine oruzjem i drogom do pljacke gradjana. Otud se tu peru pare i Siptara (siptarska mafija), i Crnogoraca (crnogorska mafija), i Arapa, i naravno Srba, pa imamo ovu ekipu kosovskih Srba (ona dvojica, Radojicici i Veselinovic, evo moram da ih guglam jer im stalno zaboravim imena), pa Jevreji koji takodje grabe i zidaju, kazu neki planiraju da, kad nas Srbe sto proteraju sto pobiju (migranti), oni nasele Srbiju - a to je nesto sto sam slusao od relevantne osobe jos pre 20-tak godina, i naravno smejao se tome kao nemogucem, sto mi se danas uopste ne cini tako nemoguce (setimo se i Luciceve knjige Islamska republika Nemacka, na koju se vise NIKO ne smeje, da simbolicki tako kazem)...

Znaci ovde je opsti haos gde grabi ko sta moze dok moze.

Ima nekih koji kazu da li su ludi ovi sto pricaju da ce da sruse Beograd na vodi, kazu lepse je nego sto je bilo pre, a ja kazem da cemo MORATI da im srusimo sve to sto su napravili nezakonitim parama inace ce to biti njihovo i legalizovano.

A konkretno za Beograd na vodi smatram da nema niko pravo da uzme obalu reke za sebe, to treba da bude za sve gradjane a ne za neku "nazovi-elitu". Zato, a i zbog nacina na koji je sve to radjeno (Savamala? Crne maske? Rusenje?), cu se zaloziti koliko mogu da, kada se ova bagra sa vlasti zbaci i pohapsi, to bude sruseno do temelja, pa cemo da pravimo parkove i slicno.

Prisluškivali kriminalce pa među njima uhvatili precednika države lično. Precednik se istrčao pa objavio da je prisluškivan. Sad ide priča da je on sa nekim pričao o fudbalu, kao što su u Jovanjici gajili industrijsku konoplju, kao što je Vulinu tetka slala pare, kao što Babić nije vozio... E moji mi...
ne razumem, gde god neki lopovluk i kriminal...pominju se braća vučić i kumovi...ima li i drugih sumnjivih?

Back