''Ne verujem osobi koja ne pije!''

Dobro, ti si ti... možda imaš neke nesalomive inhibicije, možda ti je to skoro pa urođeno.
Jednom velikom broju ljudi koji nisu alkoholičari je ispijanje alkohola izazvalo brojne sramotne situacije i stanja koja ne bi u treznom stanju sebi dozvolili.
Iskreno, ne verujem ljudima za koje znam da vole da piju alkohol nimalo.
Ne držim ih za pouzdane ljude, redovno se dešavalo da ih zivkam, podsećam, požurujem na nešto što bi jednoj osobi koja krajnje retko pije isti bilo ispod časti.
I meni se dešavalo stalno JA druge da čekam, stalno JA da ih jurim i da vratim što pozajmim i što je pozajmljeno (najčešće knjige i MC kasete), nema to veze sa alkoholom, barem ovo boldovano, ljudi su generalno neodgovorni-da ne kažem sad nešto gore.
Prestani da se družiš sa takvim ljudima, gledaj ko te kako tretira a ne da li pije ili ne.

Za post se slažem a i često se srećemo na pdf religija, nije mi ponos što nekad popijem, ali kontrolišem se, rekoh pivo- dva.
To opet nema veze sa religijom, tamo ćemo pričati više.

...Za post se slažem a i često se srećemo na pdf religija, nije mi ponos što nekad popijem, ali kontrolišem se, rekoh pivo- dva.
To opet nema veze sa religijom, tamo ćemo pričati više.

Pa, da... ali meni je redovno ovo sa ljudima koji žešće piju, pošto su to češće zanatlije, čast izuzecima, stvarno ima dobrih ljudi koji rade časno i pošteno-trezni!
Vidiš kako sam lepo naučila da sama radim muške poslove po kući da se ne bih dozivala sa pijancima i molila Boga da konačno dođu i za pare odrade stvar, svakako ne za džabe ili na lepe oči. Plus treba da mu spremim dobru rakiju i mezetluk!
More!
Što se tiče religije, nešto mi se te rasprave više ne sviđaju, mogu ti reći da sam blokirana, ne vladam vokabularom i mentalnim oružijem koji u tim temama prednjače tako da se nadam da ćemo se više viđati na temama van toga. :cvet:

Jeste li čuli ovo nekad od ljudi, i ako jeste - šta mislite koje je poreklo tog stava?

Pretpostavljam da je on proizišao iz onog ''Šta pijan govori, to trezan misli!'' načina razmišljanja. Dakle, oni misle da onaj koji ne pije to ne čini zato što se plaši da će, usled popuštanja kočnica, otkriti svoje pravo lice.
Pa da. A i kako je moguće da nikad nije eksperimentisao, da se nikad nije obezglavio, povraćao po zavesama, otkačio s Mirom Škorić do ludila?

Heh, glupa je izjava ko noć. Mslim da ovaj svet broji previše alkosa. Ljudi bi morali da budu obazriviji kada piju, a kada ne. Ne potapa se bol u alkohol i ne pije se kad si nervozan, ukratko. Pije se izuzetno, kad ti se pije, da bi se lepo proveo. Izuzetno, ne kao navika. Dakako, ja više volim ljude koji umeju da se otkače pa pod izgovorom alkohola grle druge ljude, izjavljuju ljubav, vesele se i dele komplimente.
Dakako i volim ljude koji dobro podnose alkohol, smatram ih jačima od ovih drugih. :rumenka:

Poslednja izmena:
  • Haha
Reactions: DUH
Ja sam probao razna alkoholna pića. Ne prija mi nijedno. Ne kapiram šta je ukusno u alkoholu. Mogu da pijem, al mi to mučenje. I u koju kategoriju ja sad spadam?
U iskrenu kao prvo. Svaka čast muškarcu koji prizna da mu "mučenje" piti.
Obično se foliraju ljudi, komšija kad kaže (ili negde na slavi) kad hvali rakiju, mnogi popiju, samo sruče direktno u grlo da bi muka što pre bila završena, ali zadrže osmeh, potapšu "domaćina" i pohvale: "Auh, dobra!" A u sebi mole boga da ovaj ne insistira na "ajmo po još jednu" :lol:

Jeste li čuli ovo nekad od ljudi, i ako jeste - šta mislite koje je poreklo tog stava?

Pretpostavljam da je on proizišao iz onog ''Šta pijan govori, to trezan misli!'' načina razmišljanja. Dakle, oni misle da onaj koji ne pije to ne čini zato što se plaši da će, usled popuštanja kočnica, otkriti svoje pravo lice.

To je zato što danas SVI piju, i ako nisi sklon alkoholu, ti postaješ autsajder. To je nešto opšteprihvaćeno i dokaz nečije socijalnosti, kao fejsbuk i instagram danas naprimer. Uvek se treba vratiti najanimalnijim delovima ljudske prirode, da ono što je popularno forsiraju i ne žele da budu van krda. To možda zvuči kao kliše, ali uvek je tako.

Svi se kao klinci zaklinju da neće nikad piti alkohol, ali čim udju u pubertet to se pravilo krši, jer je deo odrastanja suprostaviti se pristojnom ponašanju i roditeljima. Ko to ne radi, gledaju ga kao čudaka i neiskusnog, da nije osetio život. U detinjstvu je kul biti uz roditelje, u pubertetu i kasnije biti samostalan i uz vršnjake. Nisi prošao rites of passage odrastanja i sazrevanja ako se nisi opijao, pušio, imao seksualna iskustva i veze. Danas i gudra ulazi u šemu, spid i ekseri pre svega, skoro svi klinci ga koriste.

Ja sam jedno vreme bio teetotaler, nisam nikako pio alkohol jer ne volim ukus, iako volim osećaj pijanstva. Medjutim kad čovek izadje u kafić ili klub, ili neko neformalno kućno okupljanje, svi piju. Uvek. Mnogi i puše, drogiraju se, i prepričavaju se pijani dogadjaji. Čim kažeš da nećeš, prvo te ubedjuju, a onda se distanciraju od tebe kao da si socijalno ispod njih, čistunac, plašljiv. Zato sam se ponovo propio dok sam izlazio, da ne bih bio dežurni autsajder. I kad sam izlazio sa ambicioznim ljudima koji rade na sebi i žele karijeru, potpuno je isto. Svi piju.

Isto ko što je nepopularno da neko bude devica u dvadeset i kusur godina, tako je nepopularno i da ne pije alkohol. Naravno uvek se nadje neko sa onom pričom "pa šta ako je tako, svak sebi može da bira kako će da živi", realnost je nešto drugo. Ako izigravaš čistunca bićeš autsajder jer ljudi ne vole neiskusne u bilo kom pogledu, ako zastupaš čudne i ne-mejnstrim stavove u društvu spušta ti se socijalna vrednost. Biti javno vegan, titotaler, zadrti nepušač, fanatično religiozan, ništa to ne valja, i nijedna devojka neće da bude sa tobom. Ako su jako ružan ili socijalno pogubljen, a ispoljavaš takve stavove, onda si sebe dodatno zakopao.

Pije se izuzetno, kad ti se pije, da bi se lepo proveo.

najjace sam se provodio "bez ikakavih stimulansa" bilo koje vrste...
Inace volim da pijem ali itekako umem da kontrolisem svog Mr.Hajda u sebi.

@tema ne verujem osobi bez poroka a pice je samo jedno od njih :D

znaci ne veruje ljudima koji piju sta -cedjenu, kiselu, vodu sa izvora...? Kako neko vec napisa u ranijim postovima delim misljenje da je to samo izgovor da potisne svoju samopoznaju da je vec uveliko alkoholicar

Mislim da neki ljudi jednostavno ne podnose ukus i miris alkohola!Koliko god to drugim ljudima čudno zvučalo i delovalo.Ali napr.radije zapale đžoint. Svako ima "slabu tačku" gde kočnice popustaju...inače su mi simpatičniji ljudi skloniji takvim porocima, nego oni "čistunci". Ne mora to nužno biti alkohol, ali bar po koja cigareta...ono... bar nešto!Msm, da su oni strogi "čistunci" smrtno dosadni!
pravi covek ne pije, ne kocka, ne qurva se i ne POSTOJI

Back