(ne)spavanje popodne

ariela

Aktivan član
Poruka
1.483
Nikada nisam mogla da spavam popodne duze od pola sata bez obzira da li sam imala nocu normalan san ili sam bila budna celu noc..nervozna sam i lose se osecam ali nema spavanja u toku dana...posto je danas jedan takav dan pitam se ima li to veze sa zivcima i utice li na zdravlje ili je to sve relativno od osobe do osobe...:dash:

Nikada nisam mogla da spavam popodne duze od pola sata bez obzira da li sam imala nocu normalan san ili sam bila budna celu noc..nervozna sam i lose se osecam ali nema spavanja u toku dana...posto je danas jedan takav dan pitam se ima li to veze sa zivcima i utice li na zdravlje ili je to sve relativno od osobe do osobe...:dash:

Isti je slučaj i kod mene. Ne sjećam se kad sam zadnji put spavala danju.
Relativno je, netko prespava i dan i noć, netko ne može uhvatiti malo sna ni noću.

Odraslom coveku,potrebno spavanje u toku dvadeset cetiri sata,iznosi izmedju sest do osam casova.Vreme potrebno da se organizam potpuno odmori,varira,od osobe do osobe.Medjutim,ono sto nije dobro,to je popodnevno spavanje.Posle rucka,osoba koja oseca potrebu za odmorom,moze sesti u fotelju,i provesti nekih
petnaestak do dvadeset minuta,u lakom dremezu.Sve preko toga,ne koristi nasem zdravlju,nego naprotiv.Uostalom,zivot je toliko kratak,toliko brzo proleti,pa ako
i pored onih osam nocnih sati spavanja,spavamo i danju ! Pa sta nam od tog bedno kratkog zivota preostaje.???:)

Poslednja izmena:
Не спавам никад поподне, било је понекад само, ( у мом досадашњем сећању и животу ако не 5-6 пута) кад сам баш баш уморан и целу ноћ сам био будан, а чак и тад не могу да замислим спавање поподне.

А и какво је то спавање од пола сата-сат. Па то и није спавање, то му дође неко ленчарење. Спавање је брате кад захрчеш, кад си 100% несвестан или си пак у неком лудом сну, а не легнеш па устанеш после пола сата и кажеш да си спаво.

Devojke i zene uopste,koje noc ne koriste za spavanje,vec nocu zive kao da je dan,veoma brzo gube lepotu,veoma brzo stare i postaju nervozne.Spavanje
po podne,nikako nemoze zameniti nocno spavanje.Mlade devojke koje noci provode u mracnim i od duvanskog dima zagadjenim klubovima,nemaju sanse,
da u tridesetim godinama ,budu lepe i zdrave.Ko protraci ranu mladost,nezdravo ziveci,kajace se kasnije do kraja zivota.Na zalost,tu nikakvog boljitka,biti
nemoze.Ali,kako i narodna poslovica kaze:Svako je kovac svoje srece,svoga zdravlja,i svoga zivota.

Back