НЕ СМЕМО ЗАБОРАВИТИ ЖРТВЕ НЕЗАКОНИТОГ НАТО БОМБАРДОВАЊА

Милунка Савић

Buduća legenda
Poruka
35.890
23/03/2017.

Његово Краљевско Височанство Престолонаследник Александар обратио се јавности поводом 24. марта, годишњице незаконитог НАТО бомбардовања Србије и том приликом истакао:

“Навршава се већ осамнаест година од страшне и разарајуће агресије над нашом земљом и нашим народом, најгоре од Другог светског рата. Са великом тугом се сећамо ужасне патње наших грађана током бомбардовања 1999. године, а туга за онима који су трагично страдали не јењава са годинама. Уједињене нације никада нису одобриле овај срамни чин агресије. Не само да су наши грађани страдали, већ је и инфраструктура Србије уништена.
Жртве тог срамног чина, изгубљени животи људи, угашени млади животи и многобројни повређени не смеју никада бити заборављени. Верујем и надам се да наш народ више никада неће доживети ништа слично, а да ће Србија у будућности пратити прави пут јаке и стабилне демократије која поштује све грађане без обзира на њихово порекло или разлике које постоје међу њима”, рекао је Престолонаследник Александар.

http://www.royalfamily.org/we-must-not-forget-the-victims-of-the-illegal-nato-bombing/?lang=cir

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Слава свим жртвама, и вјечнаја памјат!

Zao mi je svih nevinih zrtava, bile nase ili ne, gde do da su...

Ali neka bude jasno da tzv. "medjunarodno pravo", UN i slicne stvari ne sluze radi pravde u svetu. To je samo sredstvo tipa "nada umire poslednja" malim i slabim zemljama, da bi lakse prihvatile stalni i surovi diktat velikih sila.

Не смемо, увек се о томе треба пичати и радити да исплива истина.
Као што рекох, карма је чудо и вратиће им се то на овај или онај начин.
Ми треба да чувамо истину, али пре свега да чувамо себе и здравље јер смо од тог бомбардовања и радиоактивног отпада затровани.
Јако пуно људи умире, ови који су способни, а млади, беже у друге земље за бољим животом, перспективе нема.
То је горе до бомбардовања, а последица је угњетавања од истих тих злочинаца и домаћих издајника.

да али Ђинђић је одобравао то бомбардовање а он је омогућио повратак Александру у Београд
Ево, опет, тек тако, само да би се нешто рекло против Карађорђевића.

Крајње ти је произвољан закључак, и на силу бога тражење везе.

А и није ни место за то на теми, посвећеној жртвама агресије, и сећању на њих.

да али Ђинђић је одобравао то бомбардовање а он је омогућио повратак Александру у Београд

Ma da... jednim intervjuem maja 1999., gde je izrazio pesimizam, odnosno da mi ne mozemo jos dugo da izdrzimo.
Jel bio u pravu? Tako ispada.
Ko li nam je uopste navikao avione na glavu? Misljenje "nas i Rusa 200 miliona". Pa jesu li Rusi stigli za 17 godina putinizma? Nisu, niti ce. Sta posle Putina?

A inace... dokle bismo se borili? Dok i u Beogradu ne poruse sve mostove? Dok ne ostane most duzi od 20 metara u celoj zemlji? Dok nam ne ugase struju? Gde je kraj? Kako bismo pobedili?
Smucilo mi se vise da citam ili slusam naklapanje tzv. patriota, koji jedino imeju da naplate svoju praznu patriotsku buku - koja pokriva necinjenje.

Ево, опет, тек тако, само да би се нешто рекло против Карађорђевића.

Крајње ти је произвољан закључак, и на силу бога тражење везе.

А и није ни место за то на теми, посвећеној жртвама агресије, и сећању на њих.

mogla je ova tema da se otvori i bez uplitanja Karađorđevića u nju

Ma da... jednim intervjuem maja 1999., gde je izrazio pesimizam, odnosno da mi ne mozemo jos dugo da izdrzimo.
Ko li nam je uopste navikao avione na glavu? Misljenje "nas i Rusa 200 miliona". Pa jesu li Rusi stigli za 17 godina putinizma? Nisu, niti ce. Sta posle Putina?

A inace... dokle bismo se borili? Dok i u Beogradu ne poruse sve mostove? Dok ne ostane most duzi od 20 metara u celoj zemlji? Dok nam ne ugase struju? Gde je kraj? Kako bismo pobedili?
Smucilo mi se vise da citam ili slusam naklapanje tzv. patriota, koji jedino imeju da naplate svoju praznu patriotsku buku - koja pokriva necinjenje.

Ђинђић се залагао за копнену инвазију НАТО трупа да би се што пре оборио Милошевић
Био је референдум са питањем да ли желите присуство међународних трупа на Космету и народ је одговорио Не
дакле,то је остварено војним путем,мимо воље народа

Али не смемо заборавити ни ко је бомбардовао Савезну Републику Југославију те ратне 1999. године.

То су биле следеће земље: САД, Белгија, Канада, Данска, Француска, Немачка, Италија, Велика Британија, Норвешка, Холандија, Португалија, Шпанија и Турска.

Али сетимо се и оних који су деведесетих све време били уз Србе и то нису престали бити ни те 1999. године, кад је цео свет био завијен у црно, и кад је Војска СРЈ стала у одбрану земље од агресора иза кога је стајало 19 високоразвијених земаља НАТО пакта.

Слава Херојима и вечно сећање Жртвама!

Poslednja izmena:
17499318_10212546442040400_3989820948362533393_n.jpg

Част жртвама али - ко прави овако лоше споменике, ово је благи хорор од кича.
Чему опет нека закерања?

Битно је да споменик постоји, и да је постављен на јавном месту, да сви виде.

А, ако знате, нико вам не брани да направите бољи...

Чему опет нека закерања?

Није закерање него коментар обичног посматрача. Зар немамо озбиљније вајаре од ових аматера?

Чему опет нека закерања?

to ce sve opet da se pretopi u bronzu tvrdim ti
jel sam ti reko da su skinuli marijanu da je pretope

Back