Ne razumem samu sebe...

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Gost
Sa prvim detetom sam smrsala, za mesec dana 10 kilograma i sve je bilo ok.Posle drugog porodjaja, sam u roku od dva meseca skinula iso toliko ali sam na moju veliku zalost, opet povratila kilograme.Pocnem sa dijetom, smrsam 6kg i opet ih vratim.Mnogo sm se promenila i psihicki, ne samo fizicki.Ne izlazi mi se nigde,sramota me je od prijatelja, jer se uvek neko nadje da mi kaze"ju sto si se ti ugojila"to me strasno oneraspolozi,odvratno se osecam.Mom suprugu to ne smeta,on me razume i kaze da me voli i volece me i dalje, bez obzira na to sto sam deblja.Ali ja se odvratno osecam.Znam, da ce mnogi od vas reci da sam ja jedini krivac za sve ovo sto mi se desava,ja to znam i sama svesna toga.Ne znam,zasto mi je ponestalo hrabrosti i zbog cega sam tako nemocna, da ovaj problem za mene nema pozitivno resenje.U cemu toliko gresim?Svaki vas savet bi mi dobro dosao,pa makar me izgrdili, samo mi pomozite da nadjem neko resenje,molim vas!

izgleda da to ima i neke veze sa hormonima ili biologijom!!! sad da ne lupam posto nisam doktor oni ce to bolje reci, ali primecujem da se to desava mnogim zenama ! *razmisli - vise ima debeljuskastih zena u tom dobu nego mrsavih! i mojoj mami se isto desilo - u mladosti je bila mrsava, posle brata se povratila, a posle mene nije. takodje, imam komsinicu, koja je posle treceg deteta postala okruglasta! ne kazem da je nemoguce biti mrsav ali izgleda da se desava neka promena u telu (estrogen - osteoporoza - masti - ima tu neke veze??) sto sigurno utice! eto sad nek kaze neko struchan. mozda je i nesto tipa - organizam smatra da ne mora da bude zgodan, a treba mu mast koja stiti itd pa se skoncentrise vise na ovo. eto nemam pojma...:)

Nemoj se toliko opterecivati, jer ce ti onda biti jos teze.Puno stvari ide iz glave, mada...U nekim godinama ne mozemo vise jesti kao kad smo bili mladji.Metabolizam je usporeniji i svaki visak se "lepi".Zasto ne krenes sa racunanjem kalorija, to je odlican nacin da svako proveri sebe koliko i sta u tolku dana unese u svoj organizam! U krajnjem slucaju (a verovatno i najbolje resenje) je da odes za uput kod svog lekara pa pravo na Institut za medicinu (neka me neko ispravi ako sam pogresila, tako nekako se zove)Tamo ces pod nadzorom lekara redukovati svoju tel. tezinu.Mislim da je sve to bolje nego da i dalje mucis sebe.Skupi snage i u kreni borbu protiv kg!! :wink: Srecno!

Svaki put kada te papica pozove, kazes joj: NE! Hvala! :wink:
Vecina mama pravi gresku u tome sto rucka zajedno sa bebanom ili ako bebana ne pojede sve... pa dodaj to jos na svoje redovne obroke i eto ti radosti! :shock:
Dolazi i do promena u metabolizmu.Ponekad je posle porodjaja potrebno i dve godine da se vratis u top formu. Samo ne ocajavaj i drzi se podalje od hrane. Kada ti je najsladje, ustani od stola. 8)

Goscica:
Nemoj se toliko opterecivati, jer ce ti onda biti jos teze.Puno stvari ide iz glave, mada...U nekim godinama ne mozemo vise jesti kao kad smo bili mladji.Metabolizam je usporeniji i svaki visak se "lepi".Zasto ne krenes sa racunanjem kalorija, to je odlican nacin da svako proveri sebe koliko i sta u tolku dana unese u svoj organizam! U krajnjem slucaju (a verovatno i najbolje resenje) je da odes za uput kod svog lekara pa pravo na Institut za medicinu (neka me neko ispravi ako sam pogresila, tako nekako se zove)Tamo ces pod nadzorom lekara redukovati svoju tel. tezinu.Mislim da je sve to bolje nego da i dalje mucis sebe.Skupi snage i u kreni borbu protiv kg!! :wink: Srecno!
Institut za higijenu u Deligradskoj ulici.
Mislim da je Dusko Radovic rekao da se na majkama najbolje vidi koliko im deca nece ili ne vole da jedu.
Salim se naravno ali vrlo je bitno,odrzati liniji,ne zbog lepote vec zbog zdravlja.Cak i da imate istu kilazu gravitacija cini svoje ma se masne naslage pocinju spustati,kod zena stomak i butine su ugrozene.Moj vam je savet da potrazite pomoc dijeteticara,a sa druge strane da preispitate sta jedete u toku dana iz razloga sto ljudi cesto nisu svesni koliko grickaju u toku dana,naravno uz konstataciju da to ne goji...pa nisam sigurna.
Pozdrav!

Back