Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb strane. Trebalo bi da ga nadogradite ili koristite alternativni pregledač.
Проблем са прскалицама је углавном каменац. Скинеш црево са прскалице и пробаш. Ако баца воду, значи да је сама бризгаљка запуштена. Ако вода не иде ми кроз црево, треба видети мотор пумпе.
Verovatno je pumpa za prskalicu otišla - vidi se ispod krila napred, levi prednji točak. Pozicija #60 dole na slici. Naravno prvo proveri osigurač, trebalo bi da je #63.
Oće da crkne pumpa na autu starom 20 godina, taman da si sipao čist alkohol. Naravno, može biti i kamenac, ništa nije isključeno, ali ako ne zuji, to je loš znak.
Ja pravim tu tečnost leti, sipam destilovanu, malo deteterdženta i malo alkohola. U stvari to sam letos nasuo na moru pa sam zimus dodao prst alkohola radi ko avion. Imam par litara alkohola od korona histerije pa da se ne baci a destilovana ionako kaplje li kaplje.
Најчешћи узрок квара је корозија контаката на мотору. После 20 година сигурно је продрла влага и до контаката који су кородирали а можда је и сам мотор зарибао. Треба да демонтираш мотор и видиш колико је кородирао и да ли је само корозија или је мотор и зарибао.
У принципу, то се да решити али боља је варијанта замена мотора ако није скуп. Ово све можеш сам урадити ако си иоле вичан и поседујеш волтметар?