Ne pristaj na kompromise!

Neprilagođena

Leptirica
Banovan
Poruka
95.555
“Bolje išta, nego ništa”
Poznato?
“Bolje vrabac u ruci, nego golub na grani”čitaj-
prihvati manje prihvatljivu opciju, jer izgleda da ti to jedino preostaje, ako nećeš da izvisiš.
Fuj!

Nemojte u to verovati.
Kompromisi vode do još kompromisa i na kraju živimo kompromise , a ne izbore..želje...snove..
Radimo poslove koji su se nudili , jer nismo dobili onaj koji smo želeli.
Ulazimo u veze sa osobama koje su zainteresovane , jer one koje želimo -nisu,
Odbacujemo snove , jer nam govore da su nerealni ..
Ili traže rizik. Zašto?

Kompromisi štite od izazova,čuvaju od rizika..
Ali oni istovremeno oduzimaju snagu i hrabrost da se uhvatimo u koštac sa tim izazovima.
Duboko , u sebi -svi znamo svoju vrednost.Ili barem većina.

Ja znam.Znam da zaslužujem ono što želim .
I ne pristajem na kompromise.

A vi?

zašto?
U kom dobu si zaključio da je nešto baš tako što sad braniš životom?
Ne znam ni sam ,..moja parola ne mesati se u tudje zivote i odnose i ne dozvoliti da ti se neko mesa u tvoj zivot ,gledati svoja posla ,ako mogu nekome da pomognem ,pomocicu koliko je u mojoj moci ,zauzvrat ne trazim nista ...bilo da je to recima ,savetom ,delima ....meni se pre mesali i onda sam tu prelomio ...a i da nije to imam svoje princiope ,stavove ,misljenja ....to sam ja ...

Kompromisi su vise nego neophodni generalno u skoro svim segmentima i odnosima u zivotu, to zna svaki odrastao i razuman covek...
Ali postoje stvari u kojima kompromisima nema mesta ...
ja sam neke stvari u životu radila zato sto se to od mene tako očekivalo, bila sam prinudjena ili stavljena pred svrsen cin...
Ali se nikad nije dobro zavrsilo...
Ne pravim kompromise po pitanju partnera nikad vise ili ce biti neko koga ja želim ili nece biti niko,
Ne dozvoljavam više kompromise na osnovu bilo čega sto se tiče lično mojih potreba i osećanja.
Od mene svako cuje iskreno i pravo moje misljenje i uvek zna na čemu je!

“Bolje išta, nego ništa”
Poznato?
prihvati manje prihvatljivu opciju, jer izgleda da ti to jedino preostaje, ako nećeš da izvisiš.
Fuj!

Nemojte u to verovati.
Kompromisi vode do još kompromisa i na kraju živimo kompromise , a ne izbore..želje...snove..
Ili traže rizik. Zašto?

Ali oni istovremeno oduzimaju snagu i hrabrost da se uhvatimo u koštac sa tim izazovima.

A vi?

Slažem se

“Bolje išta, nego ništa”
Poznato?
Fuj!

Nemojte u to verovati.
Ili traže rizik. Zašto?

A vi?
nitko nicega ne zasluzuje,,,,
vrednost ili samovrednovanje ti je neobjektovnom kategorijom...

Dovoljno je da žena ostane principijelna i dosledna sebi.
Drugi,...kako hoće! Ko vas bre "š.iša"?!
Naravno...
Nikome ne sugerišem, niti prefigano i prikriveno, niti direktno da se promeni po mom. Lepo je što se i na mom putu nalazi vrlo malo ljudi koji smatraju da treba da se menjam. Najbliže osobe su konačno odrasle i ne dolaze mi sa fiks idejama kako da postanem nešto što nisam. Zato i jesu najbliže, prosto sam znala uvek da će se ovako stvari razviti, pa makar bili i dijametralno različiti ljudi.
Jesam promenljiva i vidim da se promene sve vreme dešavaju što je karakteristika samog života svih nas, ali tu kad me neko ''maltretira'' oko bilo čega da ima rešenja za moje ''probleme'' koji zapravo nisu problemi, postajem prava mazga.

Back