Stvarno nisam znao da se vi drzite ove drevne jeresi hiliazma. Ajde ovi Svedoci, njima da im kazu da istetoviraju Miki Mausa na celo za spasenje... bez greske. Za vas sam mislio da ste malo suptilniji.
Pa nije to isto sto svedoci veruju.
To je ucenje Biblije.
Pavle jasno govori o tome.
Cudo da to ne znas, nego apostolsko ucenje nazivas jeres?
Ako to boblija potvrdjuje zasto ti to ne znas?
A ako ne kaze, onda imas pravo?
Da pogledamo:
- - - - - - - - - -
1 Solunjanima 4.
3Neću vam pak zatajiti, braćo, za one koji su umrli, da ne žalite kao i ostali koji nemaju nada;
14Jer ako vjerujemo da Isus umrije i vaskrse, tako će Bog i one koji su umrli u Isusu dovesti s njim.
15Jer vam ovo kazujemo riječju Gospodnjom da mi koji živimo i ostanemo za dolazak Gospodnji, nećemo preteći onijeh koji su pomrli.
16Jer će sam Gospod sa zapoviješću, sa glasom arhanđelovijem, i s trubom Božijom sići s neba; i mrtvi u Hristu vaskrsnuće najprije;
17A potom mi živi koji smo ostali, zajedno s njima bićemo uzeti u oblake na susret Gospodu na nebo, i tako ćemo svagda s Gospodom biti.
18Tako utješavajte jedan drugoga ovijem riječima.
- - - - - - - - - -
Svako verovanje i ucenje mora da se potvrdi biblijom.
Inace je ne ispravno.
- - - - - - - - - -
Umrli verni ce prilikom 2 Hristovog dolaska vaskrsnuti i zajedno sa zivim pravednicima bice uzeti u nebo sa Hristom kaze Pavle.
Jovan nam govori koliko dugo.
Posle 1000 god dolaze da zive zauvek na zemlji.
I ssmsm Bog tada silazi sa njima da zivi tu.
- - - - - - - - - -
Evo kako je sam Isus govorio o tome sto govori apostol Pavle:
Jovan 14.
Mnogi su stanovi u kući Oca mog. A da nije tako, kazao bih vam; idem da vam pripravim mesto.
3 I kad otidem i pripravim vam mesto, opet ću doći
, i uzeću vas k sebi da i vi budete gde sam ja.
- - - - - - - - - -
Posle boravka na nebu, verni i Bog silaze da zive zuvek na zemlji.
Jovsn 21.
Otkrivenje 21,1I vidjeh nebo novo i zemlju novu; jer prvo nebo i prva zemlja prođoše, i mora više nema.
Otkrvenje 21,2I ja Jovan vidjeh grad sveti, Jerusalim nov, gdje silazi od Boga s neba, pripravljen kao nevjesta ukrašena mužu svojemu.
Otkrivenje 21,3I čuh glas veliki s neba gdje gov
ori: evo stana Božijeg među ljudima, i življeće s njima, i oni će biti narod njegov, i sam Bog biće s njima Bog njihov.