Dragoljub69
Buduća legenda
- Poruka
- 26.820
Viša inteligencija (preko 150 IQ) u ovoj raspravi postavlja ,obavezno i pitanje drugih mogućnosti:
-Da je neko dalje postojanje nakon smrti pravilo,zar ne bismo bilo kako to primetili?Ne bi li bila gužva oko nas u bilo kom smislu,jer u pitanju su
hiljade milijardi ljudi i ne samo ljudi,već i životinja,biljaka .spora,bakterija,virusa? ? ?
-S druge strane je paradoksalno pitanje
dakle ljudima takva ideja uopšte o postojanju nakon smrti kad je očigledno prirodno da toga nema u prirodi? ? ?
Naravno da su ovo krajnosti tog pitanja koje se odnosi i na veru u bogove i slično.
Ja ovde ,jednostavno moram da vam predočim da rešenje nije odgovor ni na jedno od ta dva pitanja!
Mi ljudi s našom svešču i pameću imamo posla s mnogo složenjijim pitanjem.
Rešenje je odgovor na treće pitanje koje mi i ne znamo postaviti,čak-naš govorni i pisani jezik nije dobro sredstvo za to! (L.Witgenstein) Tako da ,opisno rečeno:
i pitanje i odgovor su negde iza ogledala-iza fizike-metafizika!
-Da je neko dalje postojanje nakon smrti pravilo,zar ne bismo bilo kako to primetili?Ne bi li bila gužva oko nas u bilo kom smislu,jer u pitanju su
hiljade milijardi ljudi i ne samo ljudi,već i životinja,biljaka .spora,bakterija,virusa? ? ?
-S druge strane je paradoksalno pitanje

Naravno da su ovo krajnosti tog pitanja koje se odnosi i na veru u bogove i slično.
Ja ovde ,jednostavno moram da vam predočim da rešenje nije odgovor ni na jedno od ta dva pitanja!
Mi ljudi s našom svešču i pameću imamo posla s mnogo složenjijim pitanjem.
Rešenje je odgovor na treće pitanje koje mi i ne znamo postaviti,čak-naš govorni i pisani jezik nije dobro sredstvo za to! (L.Witgenstein) Tako da ,opisno rečeno:
i pitanje i odgovor su negde iza ogledala-iza fizike-metafizika!