Ne postoji ništa posle smrti

što se tiče duše, istraživao sam o tome, naišao na ove tekstove, možda oni govore o duši..

...

Sanjajući Dvojnik

“U dohvatu našeg delokruga opažanja, postoji sila odvojena od onog što nazivamo ‘sobom’, koja se može otkriti preko sanjanja. Ta sila može postati svesna sebe, apsorbovati principe naše ličnosti i delovati samostalno. Osećaj koji se javlja kada imamo posla sa njom se ne može opisati, zato što je to jedno neorgansko biće.
“Neorgansko?”
“Naravno! Mi nazivamo našu svakodnevnu pažnju ‘organskom’ jer zavisi od tela sačinjenog od organa, zar ne?”
Složio sam se.
“Dakle, kako bi onda nazvao telo pomoću koga opažaš i deluješ dok sanjaš?”
“Ja bih rekao da je to jedna utvara”, obazrivo sam odgovorio.
“Slažem se! To je neorgansko biće; ono ima pojavnost ali nema masu. Za tebe je to samo mentalna projekcija. Međutim sa tačke gledišta tog bića, naše fizičko telo je ono koje živi u imaginarnom svetu. Kada bi imao energiju i neophodnu koncentraciju da postaneš svestan svog drugog ja i da zapitaš to biće šta misli o tvom svakodnevnom svetu, ono bi ti odgovorilo da ga ono smatra sasvim nestvarnim, skoro mitološkim. I znaš šta? Ono bi bilo u pravu!”
“Naše sanjajuće telo ima mnoge upotrebe. Ono može da trenutno otputuje na bilo koje mesto koje želiš i da otkriva stvari. Ono se čak može materijalizovati, stvarajući vidljivog dvojnika, nešto što drugi ljudi mogu videti bilo da spavaju ili su budni. Međutim on nastavlja da bude potpuno priviđenje, on nema nikakve telesne funkcije. Ljudska bića ga vide kao osobu, ali životinje ga vide drugačije.”
Prekinuo sam ga:
“Kako si saznao sve to?”
“To je vrlo jednostavno! Stalno se uveravam u to, zato što moj sanjajući dvojnik ima svu moju pažnju. Kada želim da saznam nešto o njemu ili o svetu u kome se kreće, upitam ga i on mi govori. Ti to takođe možeš da učiniš; to nije tako teško. Možeš da se povežeš sa svojom energijom već ove noći, odmah čim utoneš u san.”
“Kako?”
“Postoji puno načina. Na primer, potraži ogledalo u svojim snovima, stani pred njega i pogledaj sebe u oči, videćeš kakvo te iznenađenje očekuje!”
Čitao sam nešto o dvojniku u njegovim knjigama ali su me moje predrasude sprečile da pristupim toj stvari sa otvorenim umom i u mom umu je postojala velika zbunjenost u vezi koncepata kao što su “svetlosno jaje” ili energetsko polje koje okružuje živa bića, “energetsko telo” i “sanjajući dvojnik.” Upitao sam ga da li su to iste stvari ili postoji neka razlika među njima.
Bio je iznenađen mojim pitanjem.
“Ali, zar nisi ništa shvatio? Mi govorimo o svesnosti, ne o fizičkim objektima. Ti entiteti, čak i opažajna jedinica koju nazivamo fizičko telo, su opisi iste stvari, zato što vas nema dvoje. Ti si ti! Ti nemaš energetsko telo, ti si energija, ti si jedna skupna tačka koja sastavlja zračenja; i ti si samo jedan! Možeš imati razne snove i imati drugačiju pojavnost u svakom od njih, bilo ljudsku, životinjsku ili neorgansku i čak možeš sanjati da si ti nekoliko ljudi u isto vreme, ali ne možeš podeliti svoje svesno biće.”
Rekao mi je da je mešanje opisa naših različitih nosilaca svesnosti sa našim osećanjem bića uobičajeno, naročito kod osoba koje imaju glomazan i intelektualni unutrašnji dijalog.
“Jednom sam otišao da vidim nekog istočnjačkog učitelja i naš razgovor je došao do sanjanja. Čovek je sebe nazvao ekspertom, pohvalio mi se: ‘Ja imam sedam sanjajućih tela!’ Savladan ovim otkrićem, nisam znao šta da odgovorim i priznao sam: ‘Don Huan me je naučio samo jednome.’ ”
Kada je to izgovorio, Karlos je oborio glavu, kao da je veoma postiđen, ali je skrivao podsmešljivo kikotanje.
Upitao sam:
“Znači, kada pričaš o sanjajućem dvojniku i o energetskom telu, ti govoriš o istoj stvari?”
“Praktično. Prva od tih stvari može biti dostignuta pomoću sanjanja a druga posredstvom prikradanja. Ili predstavljeno na drugi način, energetsko telo je sanjajući dvojnik kojeg sanjač voljno kontroliše, ali oba su jedna te ista stvar. Razlika je u načinu na koji je neko došao do toga.”
“Drevni čarobnjaci su oblikovali svog sanjajućeg dvojnika snagom svoje volje i pokušavali da reprodukuju svoje fizičko telo do najsitnijeg detalja. Nazvati to ‘dvojnikom’ proizilazi iz te tradicije. Ta ideja ima praktičnog smisla pošto smo svi toliko skloni da vidimo sebe na definisan način, i isključivo na taj način. Na početku, sanjaču je veoma ugodno da definiše sebe u fizičkim kategorijama. Ali novi vidovnjaci kažu da je dovođenje te namere do svog krajnjeg ishoda beskorisno traćenje, zato što nas to prisiljava da posvetimo ogromnu količinu pažnje detaljima koji nikada neće imati ikakvu praktičnu upotrebu. Oni su naučili da sebe vide kao onakve kakvi zaista jesu, kao svetlosne mehurove.
Pitao sam ga da li u klasičnom nagualizmu ljudi koji su živeli pre dolaska španaca, čarobnjačka sposobnost da postanu životinje počiva na naporu da vide sebe sa životinjskim telima.
Pogledao me je kao da kaže: “To je elementarna stvar!”
“Sanjanje je promišljena upotreba energetskog tela. Energija je savitljiva i ako vršiš stalni pritisak na nju, moguće je da ona preuzme oblik koji želiš. Dvojnik je nagual, ‘drugi’, obeležje nagualizma. Kada ga kontrolišeš, na putu si da postaneš šta god želiš, od slobodnog bića do zveri.”
“Naravno, postići nešto tako posebno kao što je postati životinja ne može biti jednostavna improvizacija, postoje procedure. Dvojnikom se rukuje pomoću učvršćivanja skupne tačke na novoj poziciji. Takva fiksacija ima opsesivnu prirodu i može biti izazvana čarobnjačkim metodama. Na primer, ako čezneš da budeš soko i to pokušaš bez kolebanja, završićeš tako što ćeš postati jedan od njih! Svako od nas može da dostigne ono za čim traga. To je trik naguala, da upravlja svojim opsesijama.”
“Međutim, treba da znaš da osobe koje se usredsređuju na ciljeve koji nisu striktno povezani sa ciljevima slobode i trezvenosti, postaju blokirane što može da ih dovede do ludila ili do najglupljih trivijalnosti. Zaista, to je ono što svi radimo: Odabrali smo da budemo ljudi i mi to jesmo! Svaka opsesija kojom se ne upravlja ispravno predstavlja ropstvo.”
“Problem kod mnogih naguala savremenog Meksika je da su zaboravili apstraktne mogućnosti. Oni su čarobnjaci koji više vole da se prave važni poput ćurana, i ne žele da izađu iz toga. Čak šta više, mnogi nemaju nikakvu predstavu da mogu raditi nešto više sa svojom energijom nego što je pravljenje žestokih senzacija i zastrašivanje drugih.”
“To propadanje učenja je ono što je pokrenulo vidovnjake don Huanove loze da teže ka slobodi na najbezličniji mogući način, odričući se svih kapricioznih položaja skupne tačke koje su nasledili od svojih prethodnika. Cilj slobode je veoma čist i potiskuje sve ostale. Stremeći ka njemu, novi vidovnjaci su povratili vrline nagualizma.”
Upitao sam ga u vezi ogromnog napora koji je nesumnjivo potreban kako bi se dvojnik pripremio za situaciju sanjanja.
Odgovorio je:
“Za većinu čarobnjaka, taj napor je druga mogućnost, vrata u drugo područje svesnosti koje će im u određenom trenutku omogućiti da nameravaju konačni iskorak u treću pažnju. Omogućujući samostalnost i svrhu svom dvojniku, oni se pripremaju da sačuvaju svoju svest posle smrti. Kada je to telo dovršeno i kad dođe trenutak, njihova svesnost napušta ljudsku čahuru, fizičko telo kolabira i umire ali osećaj postojanja se nastavlja.”

Tores, Susreti sa Nagualom

...

‚‚Intelektualna životinja koja se pogrešno naziva čovekom, jeste mašina koju kontroliše legija‚‚JA''. Ovo ‚‚JA'' je pluralizovano. Sva ova ‚‚JA'' se izmedju sebe bore. JA koje se danas zaklinje na vernost Gnozi, zamenjeno je drugim koje mrzi Gnozu. JA koje danas obožava jednu ženu, kasnije je zamenjeno drugim koje je mrzi. Samo stvaranjem DUŠE utvrdjujemo jedan stalan princip svesti u nama. Onaj koji ima DUŠU živi svesno posle smrti. DUŠA se može stvoriti akumulacijom najsuptilnijih energija koje proizvodi organizam i njihovom kristalizacijom kroz krajnje napore kako bismo postali potpuno i definitivno samosvesni. Na nesreću, intelektualna životinja koja se naziva čovek glupo troši ove energije na porive, strahove, bes, mržnju, strasti, ljubomoru, itd.
Hitno je stvoriti svesnu volju, neophodno je podvrgnuti sve naše misli i dela UNUTRAŠNJEM SUDU. Samo tako možemo stvoriti ono što se zove DUŠA. Potrebno je da duboko poznajemo sami sebe da bismo stvorili DUŠU.''

Samael Aun Weor

...

nastavak...

“Kristalizacija

Kada se takva posebna materija akumulira u dovoljnim količinama, može početi da se kristalizuje, kao što počinje so da se kristalizuje u vodi kad se doda iznad određene proporcije. Kad je veći deo fine materije akumuliran u čoveku, dolazi trenutak kad novo telo može da se oblikuje i kristalizuje u njemu: do nove oktave, više oktave. Ovo telo, često zvano astralno, može da se formira samo od ove posebne materije i ne može da nastane nesvesno. U običnim uslovima, ova materija može da se proizvede u organizmu, ali se iskoristi i izbaci.

Putevi

Izgraditi to telo unutar čoveka je cilj svih religija i svih škola, svaka religija ima svoj poseban način, ali je cilj uvek isti.
Postoji mnogo puteva za dostizanje tog cilja. Izučavao sam oko dvesta religija, ali ako bi morale biti klasifikovane, rekao bih da postoje samo četiri puta.
Kao što već znate, čovek ima mnogo specifičnih centara. Uzmimo četiri od njih: kretanje, mišljenje, osećanja i formativni aparat.
Zamislite čoveka kao stan sa četiri sobe. Prva soba je naše fizičko telo i odgovara vozilu u drugom primeru koji sam dao. Druga soba je emocionalni centar, ili konj; treća soba, intelektualni centar, ili vozač; i četvrta soba, gospodar. Svaka religija razume da je gospodar odsutan i traži ga. Ali gospodar tu može biti samo ako je stan namešten. Pre prijema posetilaca, sve sobe treba da budu nameštene.
Svako to radi na svoj način. Ako čovek nije bogat, namešta svaku sobu posebno, malo-po-malo. Da bi namestio četvrtu sobu, pojedinac prvo mora namestiti ostale tri sobe. Četiri puta se razlikuju po redosledu kojim se tri sobe nameštaju.
Prvi put počinje sa nameštanjem prve sobe itd.“

Gurđijev, „Pogledi iz stvarnog sveta“

...

"Citav zivot pojedinca nije nista drugo do proces radjanja samoga sebe.I zaista,trebalo bi da smo u potpunosti rodjeni kada umiremo.Mada je to tragicna sudbina vecine pojedinaca,da umru pre nego su rodjeni."

Erih From

...

:think:

Nakon sinoćnjeg sna zapitao sam se da li je moguće izvesti suicid u snu. Naime, ja mogu s vremena na vreme da kontrolišem svoje snove i da sanjam ono što unapred odredim. Ili da u snu shvatim da sanjam - pa da sâm određujem dešavanja u snu. Tako je bilo i sinoć. Sanjao sam prvo kako prelazim preko drumsko-železničkog mosta na Dunavu, preko onog malog pešačkog dela, i u jednom momentu shvatio da to nije taj most, jer je u snu bio drugačiji, iskarikiran; izgledao je mlitavo, kao muzički instrumenti na čuvenoj Dalijevoj slici „Košmar mlitavih violončela“. Tada sam shvatio da sanjam. I prvo sam zamislio da most nema ogradu - i čim sam to pomislio on je više nije imao. Stajao sam na mostu bez ograde i razmišljao šta bi bilo ako bih skočio na stub ispod sebe. Da li bih poginuo u snu a na javi doživeo infarkt ili pao u komu? Osetio sam strah od smrti, od koga inače ne patim, kao da sam na javi. Zatim sam zamislio da je most jedna dugačka čelična greda - i on je to istog momenta postao. Hodao sam po njoj teško održavajući ravnotežu. I najzad sam pomislio kako je ta čelična greda zapravo građevinska daska - i ona je to uskoro postala. Tek sad je bilo jako teško hodati po njoj. Poželeo sam da skočim u Dunav, ali da bih se osigurao da to neće biti pâd „postavio“ sam reku, most i ulice vertikalno. Neverovatan osećaj! Reka teče u svim pravcima a automobili se penju prema nebu. I ja skačem. I pâd traje čitavu večnost. I ja pri padu mlataram rukama i nogama i budim se okupan znojem videvši da zaista u krevetu mlataram rukama i nogama. E, sad, pitam se šta bi bilo da sam u snu pao u vodu. Da li bi to bilo samoubistvo u snu? I da li bih i na javi bio mrtav?

Onda sam se probudio i igrao nekoliko video igara; evo rezultata: danas sam bacio atomsku bombu na farmu konja, zauzeo sedam-osam gradova, izgubio celu flotu i na hiljade vojnika, prdnuo u bure, zapalio preko pet hiljada automobila, vozio najnoviji model F-117A, preplivao celu lagunu, upao u paukovu mrežu i ugušio pauka, FBI nije mogao da me uhapsi, otišao sam kod frizerke da mi isfrizira predeo oko čolda, napunio dva kondoma vodom i zavezao ih oko vrata, neki ludaci mislili da sam žensko pa me napali i pocepali ih kao kese, uplašili su se kad su videli jednooku zmiju, sreo sam Kačketiljotijevićevu ženu koja je htela da me zajaše, dakako nije uspela u tome, samo mi je pustila oluju na vrh eskimskog šiljka za razbijanje leda i sada me peče kad šiškiriškim, susedov mačak kad me je video od radosti mi je skočio na glavu i poljubio me u usta, i zamislite ja mu podrignem u usta, on se naljutio i ispiškio mi se u cipele iz inata, pustio sam zmiju iz terarijuma i ona ga je pojela, pa sad neka piški u njenom stomaku...

Ja kad izađem na ulicu imam osećaj da me neko prati... CIA ili FBI... možda penzioneri iz Gorbačovljevog KGB-a... Ali ne. Bio je to kralj mrava. Jurio me je da mi se osveti zato što sam bio sa njegovom mravljom kraljicom... (nijesam časti mi, ali on umislio da jesam...) I juri me po celom gradu... i ja bežim... i setim se da se on plaši vode... i dođem do Dunava... i on mili uz Dunav... a kad je video kako somovi iskaču iz ledene vode i maltretiraju prolaznike vratio se u mravinjak... i odustao od potere za mnom, zabole ga za mravlju kraljicu ... ima ih još...

Poslednja izmena od moderatora:
Evo primera konstrukcije ega koji bi egoistično da postoji večno i grčevito se hvata i za tračak-slamku mogućnosti u tom cilju.Otud religije!
A ovo boldovano o "usudu"-eeeee,to je već više kategorije egoizma-to već liči na hororni panični strah...:roll:
ne možeš birati sud. kao što nisi mogao birati rodjenje.ono što si činio za života odrediće dalji tvoj put.

Koliko bespotrebnih stvari, da bi se izbegla cinjenica da nam dusa ne treba da bi funkcionisali i da to sto nazivas dusom nestaje nakon smrti.

može se lako pokazati da nisi sav u svome telu. kada bi ti bio konačan bilo bi lako napraviti tvog dvojnika. u atom istog. u bit istog.

a koji bi onda bio prava "pustos"? zašto ne bi hteo da urokaju tebe jer ćeš živeti kroz njega?

da ti i tvoj dvojnik niste isto biće lako je pokazati. nalazite se u različitim tačkama prostora, vidite različito pa imate različitu svest - različito ja.

e sad pitanje. po čemu se ti i taj u atom/bit isti stvarno fizički i dalje razlikujete.

Kakav je put bio određen Titovom generalu Jovi Kapičiću? Pobio je tolike ljude. A njegovi potomci su uspešni: sin mu je bio uspešni košarkaš, a unuk mu je uspešan glumac. Nema nikakve kazne za njegovo potomstvo. Šta li je tu pogrešno u postavci vernika?

Kakav je put bio određen Titovom generalu Jovi Kapičiću? Pobio je tolike ljude. A njegovi potomci su uspešni: sin mu je bio uspešni košarkaš, a unuk mu je uspešan glumac. Nema nikakve kazne za njegovo potomstvo. Šta li je tu pogrešno u postavci vernika?
a što bi nedužni ispaštali ako jovo nije bio pravednik. )

s druge strane svi plaćaju za krivo vaspitanje svojih roditelja i sredine. ne možeš birati šta će te drugi pogrešno naučiti. ni koliko će te zdravim uzdići. ali možeš pogrešan nauk zvati karmom.

može se lako pokazati da nisi sav u svome telu. kada bi ti bio konačan bilo bi lako napraviti tvog dvojnika. u atom istog. u bit istog.

a koji bi onda bio prava "pustos"? zašto ne bi hteo da urokaju tebe jer ćeš živeti kroz njega?

da ti i tvoj dvojnik niste isto biće lako je pokazati. nalazite se u različitim tačkama prostora, vidite različito pa imate različitu svest - različito ja.

e sad pitanje. po čemu se ti i taj u atom/bit isti stvarno fizički i dalje razlikujete.

Na svet dolazim sa nekim predispozicijama, vezanim za moje telesne osobine i mentalne. Od trenutka rodjenja imam razlicita iskustva koja me oblikuju, vode u jednom pravcu, koce u drugom. Iskustva nastavljaju da me menjaju kroz zivot, u manjoj ili vecoj meri.

Ako bi postojala moja identicna fizicka kopija (ne znam kako bi je napravio, ali ok, postoji), ona bi imala drugacije iskustvo, samim tim bi se razlikovala od mene.

Pretpostavimo da mozes da repliciras i fizicko telo i sva iskustva (sto je opet nemoguce, ali ok), od trenutka kad prestanemo da delimo iskustva, pocecemo da se odvajama i postajacemo drugaciji. Razlike ce zavisiti od razlika u iskustvima.
Takav dvojnik bi mogao da zivi umesto mene. Mene obrisu, njega umetnu, ali ne mogu da zivim kroz njega, jer mene vise nema.

a što bi nedužni ispaštali ako jovo nije bio pravednik. )

s druge strane svi plaćaju za krivo vaspitanje svojih roditelja i sredine. ne možeš birati šta će te drugi pogrešno naučiti. ni koliko će te zdravim uzdići. ali možeš pogrešan nauk zvati karmom.

Biblija kaže da "očevi jedu grožđe, a sinovima trnu zubi". Protiviš se Bibliji?

Žao mi je, ali nijedna religija nema odgovor na pitanje zbog čega, kako i zašto je neko prvi put plaćao za neki greh. Sve mis e čini da niko ništa ne plaća i da kriminalci koji vladaju svetom znaju za to... i baš zbog toga rade šta hoće. Tužno, ali istinito.

- - - - - - - - - -

Žao mi je, ali nijedna religija nema odgovor na pitanje zbog čega, kako i zašto je neko prvi put plaćao za neki greh. Sve mis e čini da niko ništa ne plaća i da kriminalci koji vladaju svetom znaju za to... i baš zbog toga rade šta hoće. Tužno, ali istinito.
.

Sinovi nisu krivi za zlocine svojih oceva! :rtfm:

Na svet dolazim sa nekim predispozicijama, vezanim za moje telesne osobine i mentalne. Od trenutka rodjenja imam razlicita iskustva koja me oblikuju, vode u jednom pravcu, koce u drugom. Iskustva nastavljaju da me menjaju kroz zivot, u manjoj ili vecoj meri.

Ako bi postojala moja identicna fizicka kopija (ne znam kako bi je napravio, ali ok, postoji), ona bi imala drugacije iskustvo, samim tim bi se razlikovala od mene.

Pretpostavimo da mozes da repliciras i fizicko telo i sva iskustva (sto je opet nemoguce, ali ok), od trenutka kad prestanemo da delimo iskustva, pocecemo da se odvajama i postajacemo drugaciji. Razlike ce zavisiti od razlika u iskustvima.
Takav dvojnik bi mogao da zivi umesto mene. Mene obrisu, njega umetnu, ali ne mogu da zivim kroz njega, jer mene vise nema.
ti i taj dvojnik buduci da ste identicni do poslednjeg delica (atoma) imate isto iskustvo jer po tvojoj pretpostavci svo je tvoje mentalno u tebi( tvom telu).

mozemo otici korak dalje i zameniti sve tvoje atome za njegove. ali opet on nece biti ti, i obrnuto.

i dalje cete se razlikovati za istoriju. ti si bio rodjen i proziveo zivot do tacke rodjenja. a on je sklepan.cak sta vise tvoja istorija ne ide do tvog rodjenja. ona se racva na grane tvojih roditelja pa predaka...

istoriju kao pojam ne poznaju dosadasnji modeli fizike.fizika barata pocetim uslovom tj,racuom od neke tacke. bilo je pokusaja nakon maksvela da se uvede racun retardovanih potencijala. u najkracem za posledicu bi se imalo da ne mozes izracunati potencijal jedne tacke ako ne poznajes potencijal cele vasione i to kroz vreme sve. to fizicari oceise neprakticim i tako dodjosmo do kvantne mehaike.

istorija je tvoja upravo u tom delu izvan tebe. tvoj talasni otisak u eteru. i to je ono fizicko i kljucno sto te razlikuje od telesno istog dvojnika.

- - - - - - - - - -

pa deca placaju cenu pogresnog vaspitanja. to ti je to.

nije posteno. ali kauzalost ne moze da se izegne.

ti i taj dvojnik buduci da ste identicni do poslednjeg delica (atoma) imate isto iskustvo jer po tvojoj pretpostavci svo je tvoje mentalno u tebi( tvom telu).

mozemo otici korak dalje i zameniti sve tvoje atome za njegove. ali opet on nece biti ti, i obrnuto.

i dalje cete se razlikovati za istoriju. ti si bio rodjen i proziveo zivot do tacke rodjenja. a on je sklepan.cak sta vise tvoja istorija ne ide do tvog rodjenja. ona se racva na grane tvojih roditelja pa predaka...

istoriju kao pojam ne poznaju dosadasnji modeli fizike.fizika barata pocetim uslovom tj,racuom od neke tacke. bilo je pokusaja nakon maksvela da se uvede racun retardovanih potencijala. u najkracem za posledicu bi se imalo da ne mozes izracunati potencijal jedne tacke ako ne poznajes potencijal cele vasione i to kroz vreme sve. to fizicari oceise neprakticim i tako dodjosmo do kvantne mehaike.

istorija je tvoja upravo u tom delu izvan tebe. tvoj talasni otisak u eteru. i to je ono fizicko i kljucno sto te razlikuje od telesno istog dvojnika.

.
Potcenjujes uticaj okoline i prilagodjavanja koja pravimo u odnosu na nju.
https://www.sciencealert.com/new-findings-suggest-human-emotions-really-are-affected-by-gut-bacteria

Nova istrazivanja pokazuju da bakterije u nasem stomaku, uticu na nase emocije.

Sve i da smo identicni, ne mozes da repliciras identicne isustva. Razlika u iskustvima nas razlikuje.

Atome mozes da repliciras, ali to nije dovoljno, moras da repliciras sve neuralne kontakte i sve neuralne sisteme vezane za moje iskustva i sve posledice koje je moje telo dozivelo tokom zivota.
Tek onda dobijas vernu repliku, koja ce poceti da se razlikuje od trenutka kad se nasa iskustva pocnu razlikovati, tj od trenutka za koji programiran da me kopira.

Bez potrebe ides u subatomske nivoe, jer ni molekularni nivo ne mozes da repliciras, a da nema razlika.

Potcenjujes uticaj okoline i prilagodjavanja koja pravimo u odnosu na nju.
https://www.sciencealert.com/new-findings-suggest-human-emotions-really-are-affected-by-gut-bacteria

Nova istrazivanja pokazuju da bakterije u nasem stomaku, uticu na nase emocije.

Sve i da smo identicni, ne mozes da repliciras identicne isustva. Razlika u iskustvima nas razlikuje.

Atome mozes da repliciras, ali to nije dovoljno, moras da repliciras sve neuralne kontakte i sve neuralne sisteme vezane za moje iskustva i sve posledice koje je moje telo dozivelo tokom zivota.
Tek onda dobijas vernu repliku, koja ce poceti da se razlikuje od trenutka kad se nasa iskustva pocnu razlikovati, tj od trenutka za koji programiran da me kopira.

Bez potrebe ides u subatomske nivoe, jer ni molekularni nivo ne mozes da repliciras, a da nema razlika.
ma sta bilo u potpunosti se replicira.

dakle imaju se dva ista tela cak i na subatomskom nivou. ali opet zaadava. ne moze se replicirati istorija a ne iskustvo kako ti mislis. ono je replicirano jer je po tebi svo u telu.

pa deca placaju cenu pogresnog vaspitanja. to ti je to.

nije posteno. ali kauzalost ne moze da se izegne.

Niko ništa ne plaća. Nema kazne za greh. To znaju manijaci koji vladaju svetom i zato svašta rade.

Nijedna religija nema objašnjenje za to kad je neko prvi put došao u situaciju d aplaća za neki greh, jer takve stvari nigde i nema. Mnogo dobro vas rade tajna društva i njihovi članovi. Štaš.

Konacno se budite iz duge i duboke nesvesti...Iz strasnog kosmara....

Oko vas je mrkli mrak...

Meko je ali tesno....Ponovo ste prodisali normalno, ali je jako zagusljivo..

Ne znate gde ste...

Pipate oko sebe, sa strane, gore...

Svud je isto, meko ali vrlo cvrsto...

GDE STE TO VI.....?

Ne razumete...Zadnje cega se secate je da je doktor rekao: "Umro je!"

Ne, niste mrtvi, doktor je pogresio, bila je samo KLINICKA SMRT...

Ali gde ste sada? Razmisljate.......

I onda, kao strasan udarac, pada vam na um istina: VI STE SAHRANJENI I U MRTVACKOM STE SANDUKU!

Uzas vas obuhvata...Pokusavate da dignete poklopac ali ne moze ni da se pomeri od sve zemlje koja je na njemu...

Vristite....Ali nikoga nema na groblju da cuje....A i da neko cuje - pobegao bi...

Vrti vam se u glavi...Vazduha je sve manje.....

Umirete po drugi put...Ali, ovoga puta zaista....
..........................................................................

Kako vam se svidja ovaj scenario? ;)

Dokazano je da se veoma veliki broj ljudi OSVESTI U SANDUKU NAKON SAHRANE...

Mnogo, mnogo vise nego sto se moze i predpostaviti....

Ja se toga NAJVISE plasim!

Konacno se budite iz duge i duboke nesvesti...Iz strasnog kosmara....

Oko vas je mrkli mrak...

Meko je ali tesno....Ponovo ste prodisali normalno, ali je jako zagusljivo..

Ne znate gde ste...

Pipate oko sebe, sa strane, gore...

Svud je isto, meko ali vrlo cvrsto...

GDE STE TO VI.....?

Ne razumete...Zadnje cega se secate je da je doktor rekao: "Umro je!"

Ne, niste mrtvi, doktor je pogresio, bila je samo KLINICKA SMRT...

Ali gde ste sada? Razmisljate.......

I onda, kao strasan udarac, pada vam na um istina: VI STE SAHRANJENI I U MRTVACKOM STE SANDUKU!

Uzas vas obuhvata...Pokusavate da dignete poklopac ali ne moze ni da se pomeri od sve zemlje koja je na njemu...

Vristite....Ali nikoga nema na groblju da cuje....A i da neko cuje - pobegao bi...

Vrti vam se u glavi...Vazduha je sve manje.....

Umirete po drugi put...Ali, ovoga puta zaista....
..........................................................................

Kako vam se svidja ovaj scenario? ;)

Dokazano je da se veoma veliki broj ljudi OSVESTI U SANDUKU NAKON SAHRANE...

Mnogo, mnogo vise nego sto se moze i predpostaviti....

Ja se toga NAJVISE plasim!
Ako se kremiras nema frke, to ti se nece dogoditi. Bices siguran da si mrtav vise nego sto mozes da zamislis.

Postoji prica kod mene da su jednom sviracu hteli da ukradu muzicki instrument iz groba... Kad su ga trznuli on se probudio iz kliničke smrti :D naravno oni se razbezali, a on svirao do kuce posto nije znao kako da se vrati... Kao trzio ih posle da ih nagradi ali ko da se javi...

Ima slicna prica i za zlatno lance kod devojke neke... Ko ce ga znati...
Nije nam dozvoljeno da znamo dosta toga, pa mozemo samo nagadjati...
Mozda treba pitati ima li zivota pre smrti...

Back