(ne)ozbiljni šovinizam

Vako - činjenica je da među polovima neminovno postoje različitosti, što fizičke što psihičke. Mi imamo pišu, vi nemate. Vi imate grudi, mi nemamo. Mi smo skloni ćelavosti, vi ne. Vi ste slatke, nežne i osećajne mi opet malo manje. Sad, te različitosti nekad mogu da predstavljaju povod muškarcima/ženama da ih kod suprotnog pola okarakterišu kao manu ili nedostatak. Često i neosnovano. Nekad oni to misle ozbiljno i stvaraju neke neosnovane predrasude na osnovu pola, nekad su neozbiljni i taj nazovi šovinizam žele da plasiraju u vidu šale.

Pitanje - smeta li vam kada muškarac koristi te kvazi šovinističke opaske iz zezanja - ono, kaže nešto u pogrdnom smilslu da su žene takve i takve, da loše voze ili pomene bilo kakav drugi sličan stereotip s ciljem da ispadne duhovit, zanimljiv, šarmantan? Šta mislite o tom neozbiljnom šovinizmu? Šta mislite o muškarcima koji to praktikuju? Možete li da prepoznate razliku između ozbiljnog i neozbiljnog?

Skoro sam video jednu mladju zenu na salteru i nisam mogao da utvrdim zasto mi je jako cudna bila. A onda kada je ustala video sam da je ravna ko daska i odmah mi je sinulo u mozgu.

Zato ne bih bio sklon tvrdnji da zene nemaju pisu, a da muskarci nemaju grudi. Pogotovo muskarci. Sto mogu da sebi naprave zenske atribute, to ni zene ne mogu same sebi.

Pa sta znam...zavisi ko se sali. Neko moze da se zeza na racun bilo cega i mnogo gorih stvari, pa znas da nije zlonamerno i da je to sala, pa se cak i pridruzis u ismevanju svog pola. Neko se kao sali, a ustvari je samo maliciozan.

U principu me ne pogadjaju takve generalizacije, ali su mi smesni i zalosni ljudi koji su uvek u nekom ratu sa suprotnim polom. Sto je ponarocito vidljivo na ovom forumu. Kad krenu...vi zene...mislim se, tupadzijo ima nas 3,5 milijardi i svaka osoba je svet za sebe, kako mozes biti tako uskogrud da trpas sve u isti kos.

Back