(Ne)očekivani razvoj situacije u RS

ssmpmd

Elita
Poruka
21.076

Opozicija u Republici Srpskoj: Prenosom ovlašćenja na potpredsednika, Dodik priznao sudsku presudu​

Predstavnici opozicionih stranaka u Republici Srpskoj (RS) ocenili su da je Milorad Dodik prenosom predsedničkih ovlašćenja na Davora Pranjića (HDZ BiH), potpredsednika RS iz reda hrvatskog naroda, zvanično priznao osuđujuću presudu Suda BiH, zbog koje mu je Centralna izborna komisija BiH (CIK) oduzela mandat predsednika ovog entiteta u BiH.

https://www.danas.rs/svet/region/dodik-opozicija-u-republici-srpskoj/
..................

Zanimljiv razvoj situacije u RS, za nekoga očekivan za druge ne baš

- Dodik navodno preneo predsednička ovlašćenja na Davora Pranjića iz HDZ-a
- Opozicija razočarana najavljuje da će ipak izaći na izbore
- Neki iz opozicije čak optužuju Dodika da „vodi prohrvatsku politiku“

Iskreno očekivao sam da će ipak potrajati dok svi redom ne krenu da peru ruke od Dodika

Пајић Баштинац: Додик јесте и биће предсједник Републике Српске​

Предсједник Републике Српске Милорад Додик јесте и биће предсједник Републике Српске, изјавила је генерални секретар предсједника Српске Јелена Пајић Баштинац.
https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=615180

Opozicija u Republici Srpskoj: Prenosom ovlašćenja na potpredsednika, Dodik priznao sudsku presudu​

Predstavnici opozicionih stranaka u Republici Srpskoj (RS) ocenili su da je Milorad Dodik prenosom predsedničkih ovlašćenja na Davora Pranjića (HDZ BiH), potpredsednika RS iz reda hrvatskog naroda, zvanično priznao osuđujuću presudu Suda BiH, zbog koje mu je Centralna izborna komisija BiH (CIK) oduzela mandat predsednika ovog entiteta u BiH.

..................

Iskreno očekivao sam da će ipak potrajati dok svi redom ne krenu da peru ruke od Dodika
Igramo se, polako.
Nije napustio funkciju, što znači da može da reaktivira ovlašćenja.
Potrebno je da neko sa saveznim BiH organima potpisuje uzimanje love za RS sa saveznog nivoa, pa da muslimani ne bi imali izgovor da to blokiraju, imaju poptis potpredsednika.

Пајић Баштинац: Додик јесте и биће предсједник Републике Српске​

Предсједник Републике Српске Милорад Додик јесте и биће предсједник Републике Српске, изјавила је генерални секретар предсједника Српске Јелена Пајић Баштинац.
https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=615180

Igramo se, polako.
Nije napustio funkciju, što znači da može da reaktivira ovlašćenja.
Potrebno je da neko sa saveznim BiH organima potpisuje uzimanje love za RS sa saveznog nivoa, pa da muslimani ne bi imali izgovor da to blokiraju, imaju poptis potpredsednika.

Vidim, Trivićka kaže da će da izađe na izbore

baš se igra samo nije polako

..................

25.oktobra je Referendum i biće onako kako narod Republike Srpske odluči
referendum_uska.jpg

Posle toga je sve gotovo jer Republiku Srpsku podržava Rusija koja ima Veto u UN i ima nuklearno oružije
who-invented-the-atomic-bomb_2.jpg

25.oktobra je Referendum i biće onako kako narod Republike Srpske odluči
Pogledajte prilog 1787044

Posle toga je sve gotovo jer Republiku Srpsku podržava Rusija koja ima Veto u UN i ima nuklearno oružije
Pogledajte prilog 1787047

Ti znaš da je tebe podržavam,
ti si jedini ovde sa realnim planom,
prilično jednostavnim, pomalo apsurdnim ali ipak planom.

Svi ostali samo tupače,
jedino si ti konkretan, Rusija će zveknuti nuklearku na London
i eto odbrane RS
i eto nama Kosova nazad

Kada budem čuo realniji plan podržaću,
za sada je tvoj plan jedino konkretno što imamo

Poslednja izmena:
Ako sam dobro razumela, dogovara se sa ''omraženim Hrvatima'' da zajedno dele teritorije? Da sam ja to rekla,prozvali bi me šumadijskom ustašom
:mrgreen:
Srbi i Hrvati u BiH sarađuju jedni s drugima skoro 20 godina.Da ne sarađuju imali bi BiH po muslimanskim željama,tj.unitarnu državu s muslimanskom dominacijom.
Na srpsko-hrvatske odnose u BiH se ne može gledat iz kuta srpsko-hrvatskih odnosa u Hrvatskoj.

Ako sam dobro razumela, dogovara se sa ''omraženim Hrvatima'' da zajedno dele teritorije? Da sam ja to rekla,prozvali bi me šumadijskom ustašom
:mrgreen:

Међед босански се са Хрватима договара годинама.

Само, није питање да ли ће га Хрвати изјебати...него кад ће...

Најебаће народ у Српској, што ми жао...али, њихов избор.

Srbi i Hrvati u BiH sarađuju jedni s drugima skoro 20 godina.Da ne sarađuju imali bi BiH po muslimanskim željama,tj.unitarnu državu s muslimanskom dominacijom.
Na srpsko-hrvatske odnose u BiH se ne može gledat iz kuta srpsko-hrvatskih odnosa u Hrvatskoj.
Zar ti Hrvati nisu vaši susedi koji samo čekaju kada će vas opet pobiti? Meni su rekli da sam naivna kada sam pominjala neki dogovor i mir u tom kraju jer Hrvati samo čekaju trenutak kada će opet napasti...

Back