ne/ mozes matorog konja nauciti novim trikovima

bolje onda da ne polozi za svoje dobro :))))
pokazi mu ovaj video, zaplasi ga da se neces zadovoljiti obicnom ronilackom dozvolim, vec da ides na sve il na nista.sledeci korak freediving. :zper: ]

ma ja sam skromna, dovoljno mi je samo malo da mu se svidi da nema problema kod planiranja odmora

razgovarala sam sa instruktorom, optimisticna je mada mi rece da bi mu mogla zavrnuti ventil u bazenu, kada krene zezati kod bratskog disanja ( kada moras deliti jednu bocu, pa ljude krene panika fatati) ... sto ja naravno ne bih smela, ali ona mozda bi :andjeo:

optimisticni su, verovatno im je dosta polaznika slicno- bas njih briga da li ce biti izvrsen suicid sa ubistvom ( akcenat na zadnje, jer svako sebe gleda :malav:)
mozda sam ja i previse kriticna, verovatno treba samo malo vremena da se navikne i uhoda

Јаооо, па он је дуууша, миииица... Папучар хахахха

naravno da nije, on je samo konzervativan muskarac koji mora biti naj u nekim poljima, da bi time ostao muskarac u sopstvenim ocima, sto je cesta greska kod konzervativnih koje inace volim ...
bas to silenje, da ne sme biti papucar vec alfa, stvara dodatni konflikt koji mu ne dozvoljava da se koncentrise ronjenju vec trosi energiju i tera ga na pogresno disanje, aspiraciju vode i izletanje!
samo treba sebi reci- ok, ja nista ne moram, samo polako ... moze-moze, ne moze- ok

Ja sam mog dragog iscimala da nauci da skija i odusevio se. Pritom se pokazao kao izvanredan talenat. Ako je sportski tip nema problema, bice odusevljen. Vazi za oba pola.

nije svigde fizicka predispozicija primat,
ronjenje je specificno jer u velikoj meri vasa bezbednost zavisi od partnera ....
nije meni sto se moze samoubiti, vec sto moze i mene povesti sa sobom

ma ja sam skromna, dovoljno mi je samo malo da mu se svidi da nema problema kod planiranja odmora

razgovarala sam sa instruktorom, optimisticna je mada mi rece da bi mu mogla zavrnuti ventil u bazenu, kada krene zezati kod bratskog disanja ( kada moras deliti jednu bocu, pa ljude krene panika fatati) ... sto ja naravno ne bih smela, ali ona mozda bi :andjeo:

optimisticni su, verovatno im je dosta polaznika slicno- bas njih briga da li ce biti izvrsen suicid sa ubistvom ( akcenat na zadnje, jer svako sebe gleda :malav:)
mozda sam ja i previse kriticna, verovatno treba samo malo vremena da se navikne i uhoda
e pa to sa zavrtanjem boce je standardna procedura koja ti zivot moze spasiti da ne daj boze nesto krene naopako sa opremom...jer boca je kur.va dises normalno, ocitavas normalno kolicinu kiseonika, kad ono zaglavilo se ocitavanje, ventil zakaze sta god vec...od jednom osetis kako tesko vuces vazduh :mrgreen: vecina ljudi ne nosi pony bottle i onda moras da trazis od drugog... mom instruktoru se to jednom desilo, i tu je standardna procedura onda bratsko deljenje ili koriscenje rezervnog oktopusa, a ova muska zdapi sto mu je bila partner nije htela da mu da svoj i da polako predju na izron, bukvalno mu pod vodom pokazao da ne da (strah - mozda isto nije znao da deli regulator, sebicluk, ko zna koji motiv?), na svu srecu dosao neki drugi koji je video da se nesto desava i dao mu svoj oktopus :neutral: zato ako ne ide, za svacije dobro, obesiti opremu o klin, uvek ima neka sportska alternativa, nismo svi za sve...ja recimo mrzim loptu, jos kad vidim da leti ka meni, glavni impuls mi je da se izmaknem u stranu :mrgreen:

ronjenje je specificno jer u velikoj meri vasa bezbednost zavisi od partnera ....
tacno, ovde moras pre svega mentalno da budes sposoban da budes pod vodom u tim uslovima i da ne budes dramaticar i panicar (tipa nesto se desi i histericno jurenje na povrsinu, mos i da se samoubijes)...i ne bi treablo debeo da budes jer onda moras da nosis vise tegova da bi mogao da potones,i konzumiras vise vazduha da bi kontrolisao plovnost, i vise vremena treba organizmu i krvi da se vrati u normalu...cisto prakticni razlozi...osim toga, ako mos da podignes i natovaris na sebe 20ak kila opreme (ili koliko je tacno vec), mos i pod vodu :))))

ps. jedva cekam ili leto ili selidbu :)))

e pa to sa zavrtanjem boce je standardna procedura koja ti zivot moze spasiti da ne daj boze nesto krene naopako sa opremom...jer boca je kur.va dises normalno, ocitavas normalno kolicinu kiseonika, kad ono zaglavilo se ocitavanje, ventil zakaze sta god vec...od jednom osetis kako tesko vuces vazduh :mrgreen: vecina ljudi ne nosi pony bottle i onda moras da trazis od drugog... mom instruktoru se to jednom desilo, i tu je standardna procedura onda bratsko deljenje ili koriscenje rezervnog oktopusa, a ova muska zdapi sto mu je bila partner nije htela da mu da svoj i da polako predju na izron, bukvalno mu pod vodom pokazao da ne da (strah - mozda isto nije znao da deli regulator, sebicluk, ko zna koji motiv?), na svu srecu dosao neki drugi koji je video da se nesto desava i dao mu svoj oktopus :neutral: zato ako ne ide, za svacije dobro, obesiti opremu o klin, uvek ima neka sportska alternativa, nismo svi za sve...ja recimo mrzim loptu, jos kad vidim da leti ka meni, glavni impuls mi je da se izmaknem u stranu :mrgreen:

ne zezaj da mu nije dao,nije bio iskusan ronilac taj?

ne zezaj da mu nije dao,nije bio iskusan ronilac taj?
uh ne mogu da se setim svih detalja jer mi je to pricao pre nekoliko godina, bila je neka velika ronilacka grupa i mislim da su bili negde u inostranstvu...mozdaegipat,crveno more....ne secam se sada ni da li mu je bio poznat buddy, trebalo bi da jeste ali nemam pojma, a i u tom slucaju postoji verovatnoca da je bio neiskusan jer obicno tada iskusniji idu sa pocetnicima ako ovi krenu da panice. elem, uvek se vodis logikom ja bih dao regulator ako se nesto desi - jer ko je prosao kroz obuku zna da to nije nista starsno i da je standardna procedura (na kraju parovi se i prave da jedni drugima pomazu), ali neki ljudi se valjda pod vodom pretvore u zdepi, uplase se za sebe i ne daju iako je deljenje vazduha krajnje uobicajen i bezopasan proces :neutral:

naravno da nije, on je samo konzervativan muskarac koji mora biti naj u nekim poljima, da bi time ostao muskarac u sopstvenim ocima, sto je cesta greska kod konzervativnih koje inace volim ...
bas to silenje, da ne sme biti papucar vec alfa, stvara dodatni konflikt koji mu ne dozvoljava da se koncentrise ronjenju vec trosi energiju i tera ga na pogresno disanje, aspiraciju vode i izletanje!
samo treba sebi reci- ok, ja nista ne moram, samo polako ... moze-moze, ne moze- ok

Рекла си због мене је заволео зиму.. Ја нпр зиму мрзим до те мере да је не бих заволео ни да ми дају аутобус риба што раде ревије викторија сикрет, већ како се то зове, пише..

Nemam iskustva s ronjenjem, ali da sam ja na njegovom mestu vrlo rado bih probala. Moja dobra drugarica je prosla ceo kurs za ronioce, ima i neke sertifikate i sve, secam se da su morali da isplivavaju dnevno neku kilometrazu, i vezbali u bazenu na dah i tako to. Samo da mu se malo osladi, bice ronilac samo tako :)

padi ili koji kurs? iskace na povrsinu u kom smislu, kada radi razlicite vezbe? :confused:

ja sam se bas zainteresovala za skakanje iz aviona sa padobranom ali ne mogu to sebi trenutno da priustim...i btw i ja imam problem sa visinom (klasicni simptomi straha, do znojenja dlanova, panike i slicno) i bas zato imam jaku zelju da se suocim sa tim bas skacuci iz aviona...i mislim da mi ne bi bila tolika frka ko kada gledam sa poslednjeg sprata neke zgradurine :neutral:

E mislim da je to jedino sto bih uradila samo ako bi mi zivot bio ugrozen i nikako drugacije. Uzasno se bojim visine. A kazu da je osecaj - neverovatan. Adrenalin kao ni kod jednog drugor sporta.

Nije mi jasna tema - zvuči kao da je muž neko zamorče.
Nije moje zamorče, a nije mi ni dete - odrastao čovek koji je sasvim fino usavršavao svoje veštine i pre nego što je mene upoznao... i nastavio i u vezi - nije mu potreban ni trener, ni čuvar, ni stimulator.

zar ne bira odredjeni procenat partnerku koja predstavlja njegov ideal, u kom se pravcu zeli usavrsavati???

muskarci su obradivi

Рекла си због мене је заволео зиму.. Ја нпр зиму мрзим до те мере да је не бих заволео ни да ми дају аутобус риба што раде ревије викторија сикрет, већ како се то зове, пише..

abre, ti ni ne znas sta volis ili mrzis i zasto ;)

ali, mozda budes imao srece pa i otkrijes :)

pre tog casa, na kvarno, da ne zna sta ga snadje :manikir:

iliti- da li stimulisete usavrsavanje nekih vestina svojih muzeva- skijanje, jahanje, paraglajding, ronjenje

i do kojih granica, da vas njegova majka ne tuzi da joj pokusavate ubiti cedo

ps.- ako on pristaje na sve, ali se suicidalno ponasa u datim okolnostima- kako reagovati

Mislim da je sve stvar interesovanja.

Moj tata je u 45-oj godini prvi put seo za racunar, i danas, nekih pet gonina kasnije zna vise od mene, a meni je srednja škola bila vezana za racunare. Zna da ga rasklopi i sastavi, softver, sve....

padi ili koji kurs? iskace na povrsinu u kom smislu, kada radi razlicite vezbe? :confused:

ja sam se bas zainteresovala za skakanje iz aviona sa padobranom ali ne mogu to sebi trenutno da priustim...i btw i ja imam problem sa visinom (klasicni simptomi straha, do znojenja dlanova, panike i slicno) i bas zato imam jaku zelju da se suocim sa tim bas skacuci iz aviona...i mislim da mi ne bi bila tolika frka ko kada gledam sa poslednjeg sprata neke zgradurine :neutral:

kod mene je bio isti nagon. skakala sam sky coaster ne bih li se oslobodila straha od visine. a onda sam imala godinu dana nocne more, i dalje imam strah od visine.
mislim da metoda nije dobra. :)

iliti- da li stimulisete usavrsavanje nekih vestina svojih muzeva- skijanje, jahanje, paraglajding, ronjenje

i do kojih granica, da vas njegova majka ne tuzi da joj pokusavate ubiti cedo

ps.- ako on pristaje na sve, ali se suicidalno ponasa u datim okolnostima- kako reagovati

ne, nek se zanima cim on zeli, necu ja da mu naturam sta ga zanima ili ne zanima, a takav odnos ocekujem i od njega prema sebi, sto i dobijam, tako da je to fer
moji hobiji i vestine su moji, njegovi su njegovi, nekada neke razvijamo zajedno, nekada ne, i u tome je car slobode i razlika u zajednistvu

Back