Ovako.. koristim janine pilule za kontracepciju otprilike oko godinu dana po preporuci ginekologa nakon cistektomije. Takodje koristim i mehanicku zastitu, ali dogodilo mi se sledece...prezervativ je prilikom odnosa spao i sve se razlilo unutra. Odnos je bio 15.03.2014 godine, a poslednja pilula iz prethodnog pakovanja 08.03.2014 godine, menstruacija je krenula 11.03.2014 godine i zavrsila se nakon tri dana. Da li postoji sansa za trudnocu?
Pilule pijem prema prilozenom uputstvu, s tim sto mi je nakon letovanja ostala jedna pilula iz starog pakovanja ( za nedelju) koju uvek prvu iskoristim kada pocinjem novo pakovanje, ali mi onda u novom uvek ostane ta jena viska ( za nedelju). Nadam se da to nije problem posto je svaka pilula identicnog sadrzaja.
Dakle novi kutiju uvek pocinjem nedeljom, posledjnju pilulu u pakovanju zavrsim uvek subotom, menstruacija mi krene nakon tri dana uvek u utorak i traje naredna tri dana. Menstruacije su mi oskudne i braon su boje.
Da li postoji mogucnost trudnoce jer je prezervativ spao (dakle to je bio i poslednji dan menstruacije, tj. vec se zavrsila)?
pilule i pijes kao kontraceptiv
tj ne trebs ti dodatna zastita ukoliko si u vezi s jednim partnerom duzoj itd,..
ukoliko nisi, posto pilule ne stite od spolno prenosivih bolesti
za pohvalu je sto koristis i kondom
ako pilule koristis prema uputstvu i imala si krvarenje kao i do sada
ne bi trebalo da si trudna tj sanse su male, minimalne...skoro pa nikakve
pilula te, koliko znam, stiti
i tih nekoliko dana pauze izmedju dvije kutije
tako da, ne nerviraj se bez potrebe
jedino ako si preskocila neku pilulu moze bit razloga za brigu ili ako si uzimala
neki prepara tipa tableta na bazi kantariona ili nekih lijekova koji piluli smanjuju kontraceptivno djelovanje
ako te ipak frka posavjetuj se svojim ginekologom tj nek ti detaljno objasni
nacin na koji pilula djeluje