(ne)Moguca trudnoca?

Ali popila je samo kontracepcionu pilulu i to samo jednu

Najbolje je da je pitas sta je ona to popila, jer ako mislis na kontraceptivne, anti-bebi pilule, onda to treba da pije svaki dan kao sredstvo kontracepcije, mada ne verujem jer kazes da je nevina, zasto bi to pila. Ako je popila tabletu za dan posle, u kutiji dodju dve tablete i uputstvo, nek procita i deluje shodno tome. Ali najbolje ce biti da je pitas da ne nagadjamo.

Nema veze sto je nevina, ako si svrsio u nju, postoji rizik od trudnoce. U tvoju korist mozda idu plodni dani ili ne, ali to ne mora nista da znaci u nekim slucajevima.
Posle odnosa kontracepciona pilula ne pomaze, mora se uzimati stalno, po preporici lekara, pa i ako se propusti pilula moze doci do trudnoce.
Pomaze pilula za dan posle valjda, moze se konzumirati 48h nakon odnosa (mada nisam siguran za to).

Sledeci put, pamet u glavu, kao i kondom.

a ti si imala seks onda kada si dorasla istom?
i nikad nisi bila u situaciji da strepis da slucajno nisi ostala trudna?

da!

sa 20 godina sam upoznala divna momka sa kojim sam zakoracila i u tu sferu ljubavi

imala sam stabilan ciklus, momka kojeg volim i koji je bio seksualno uhodan da ne kazem imao je staz, dogovorile se oko kontracepcije i krenuli da cepamo drva :neutral:

Postoji poseban pdf za erotske price.
Molim moderatore da sve ovo prebace na ginekologiju,i da postove bez smisla obrisu. Danima se vec otvaraju slicne teme,dokle vise....

@zeronie
Moze biti da je ostala trudna,a i ne mora. Pre ce biti da nije.
Ispitaj je,kada bi trebalo da dobije,ako i to uopšte zna,da li je sada bila u plodnim ili neplodnim danima,bices mirniji ako su makar bili neplodni dani. Verujem da menstrualno krvarenje nece izostatii,kada mu bude doslo vreme.
Pozdrav...

Devojka je nevina, nije to bio klasican odnos, ali je popila tabletu za svaki slucaj, jer je izletelo malo 'vodice', zato pitam koje su sansw

jao boze zasto ne poostre prodaju tih pilula za dan posle dal ste bre normalni da za gluposti pijete
nije ni imala seks ko seks a popila tu pilulu pa dal je normalna?
zasto se upustate u seksualne odnose a ne znate osnovno o svom telu aman zaman
nije trudna
to nisu bombone i ne gutajte ih ko nojevi

ako ocete da se upustate u seksualni odnos idite kod ginekologa istestirajte se ako se utvrdi da smete da pijete kontraceptivne pilule pite i kresite se, u medjuvremenu obrazujete se malo o svom telu a ne da naskacete na onu stvar a ne znate nista....

ako je popila pilulu za dan posle cestitam joj na gluposti
ako je popila klasicnu kontraceptivnu pilulu posle, cega god da je bilo, cestitam joj na jos vecoj gluposti :lol:

Poslednja izmena:
Ovako.. koristim janine pilule za kontracepciju otprilike oko godinu dana po preporuci ginekologa nakon cistektomije. Takodje koristim i mehanicku zastitu, ali dogodilo mi se sledece...prezervativ je prilikom odnosa spao i sve se razlilo unutra. Odnos je bio 15.03.2014 godine, a poslednja pilula iz prethodnog pakovanja 08.03.2014 godine, menstruacija je krenula 11.03.2014 godine i zavrsila se nakon tri dana. Da li postoji sansa za trudnocu?
Pilule pijem prema prilozenom uputstvu, s tim sto mi je nakon letovanja ostala jedna pilula iz starog pakovanja ( za nedelju) koju uvek prvu iskoristim kada pocinjem novo pakovanje, ali mi onda u novom uvek ostane ta jena viska ( za nedelju). Nadam se da to nije problem posto je svaka pilula identicnog sadrzaja.
Dakle novi kutiju uvek pocinjem nedeljom, posledjnju pilulu u pakovanju zavrsim uvek subotom, menstruacija mi krene nakon tri dana uvek u utorak i traje naredna tri dana. Menstruacije su mi oskudne i braon su boje.
Da li postoji mogucnost trudnoce jer je prezervativ spao (dakle to je bio i poslednji dan menstruacije, tj. vec se zavrsila)?

Ovako.. koristim janine pilule za kontracepciju otprilike oko godinu dana po preporuci ginekologa nakon cistektomije. Takodje koristim i mehanicku zastitu, ali dogodilo mi se sledece...prezervativ je prilikom odnosa spao i sve se razlilo unutra. Odnos je bio 15.03.2014 godine, a poslednja pilula iz prethodnog pakovanja 08.03.2014 godine, menstruacija je krenula 11.03.2014 godine i zavrsila se nakon tri dana. Da li postoji sansa za trudnocu?
Pilule pijem prema prilozenom uputstvu, s tim sto mi je nakon letovanja ostala jedna pilula iz starog pakovanja ( za nedelju) koju uvek prvu iskoristim kada pocinjem novo pakovanje, ali mi onda u novom uvek ostane ta jena viska ( za nedelju). Nadam se da to nije problem posto je svaka pilula identicnog sadrzaja.
Dakle novi kutiju uvek pocinjem nedeljom, posledjnju pilulu u pakovanju zavrsim uvek subotom, menstruacija mi krene nakon tri dana uvek u utorak i traje naredna tri dana. Menstruacije su mi oskudne i braon su boje.
Da li postoji mogucnost trudnoce jer je prezervativ spao (dakle to je bio i poslednji dan menstruacije, tj. vec se zavrsila)?

pilule i pijes kao kontraceptiv
tj ne trebs ti dodatna zastita ukoliko si u vezi s jednim partnerom duzoj itd,..
ukoliko nisi, posto pilule ne stite od spolno prenosivih bolesti
za pohvalu je sto koristis i kondom
ako pilule koristis prema uputstvu i imala si krvarenje kao i do sada
ne bi trebalo da si trudna tj sanse su male, minimalne...skoro pa nikakve
pilula te, koliko znam, stiti
i tih nekoliko dana pauze izmedju dvije kutije
tako da, ne nerviraj se bez potrebe
jedino ako si preskocila neku pilulu moze bit razloga za brigu ili ako si uzimala
neki prepara tipa tableta na bazi kantariona ili nekih lijekova koji piluli smanjuju kontraceptivno djelovanje
ako te ipak frka posavjetuj se svojim ginekologom tj nek ti detaljno objasni
nacin na koji pilula djeluje

Nisam preskocila ni jednu, niti sam uzimala bilo kakve preparate... jedino sto nisam bas u isto vreme svako vece pila pilulu, recim desavalo se da zakasnim po dva, tri sata dok stignem kuci ako sam npr u gradu, ali ne duze od toga.... i ne mogu da se setim da li sam jedno vece na s pocetka kutije popila i nesto za smirenje da bih zaspala...
Inace sve je bilo regularno, osim sto je prezervativ spao. Da, partner je stalni, ali zbog operacije koju sam imala ipak radije koristim i mehanicku zastitu. Hvala na odgovoru u svakom slucaju :)

ja sam godinama bila na piluli zbog policisticnih jajnika, primarno
prvo cilest pa jasmin
dogadjalo mi se da ne popijem pilulu svaki dan u isto vrijeme; da varira to par sati...
nikad nije bilo problema zbog toga
kad sam ih prestala piti ostala sam trudna i prije nego smo se nadali; bukvalno nakon par mjeseci : )
samo fino prati uputstvo, redovno idi na kontrole i slusaj savjete ginekologa
opusti se i uzivaj u zivotu

Back