ne mogu da skinem temperaturu

• Začetnik teme Začetnik teme Holy1
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Holy1

Ističe se
Poruka
2.670
vec 3 dana, ne mogu da skinem temperaturu..
krenula je sa 39, a onda spustim na 37,5, uveve 37,2..Danas isto tako..Nikako da spadne, samo varira.

Pijem brufen, posle 2 h uzmem 2 paracetamola od po 500mg, jedem voce, pijem dosta tecnosti, tusiram se, sisam C vitamin i Cink.. Danas su mi rekli da uzmem antibiotik neki.

Jutros sam se testirao navodno imam koronu. Mom ocu vec 8 dan ne prestaje temepratura sa terapijom koju su mu lekari prepisali takodje ima koronu...

Sta da radim?

krenula je sa 39, a onda spustim na 37,5, uveve 37,2..Danas isto tako..Nikako da spadne, samo varira.

Pijem brufen, posle 2 h uzmem 2 paracetamola od po 500mg, jedem voce, pijem dosta tecnosti, tusiram se, sisam C vitamin i Cink.. Danas su mi rekli da uzmem antibiotik neki.

Jutros sam se testirao navodno imam koronu. Mom ocu vec 8 dan ne prestaje temepratura sa terapijom koju su mu lekari prepisali takodje ima koronu...

Sta da radim?
Ja i zena kada smo imali temp isto tako, 37.5c. 38c. 39c.... pa uvece nista i tako u krug. Nista nisam skidao, temp ne skidas ako nije preko 38.5c..
Temp je normalna stvar, tako se organizam bori protiv bolesti i ubija viruse. Zato sto spustas mozes da imas problema duze....

Sta da radim?
Ja sam posle prve doze vakcine dobila temeraturu i to 39,5, a ja inace
nikada nemam temperaturu i posto sam znala da ce to kao da prodje,
24 sata nisam nista preduzimala, onda je temeratura spala na 37,8
i tako tu negde, ja udjem u internet, proguglam malo o tome sta je
uopste visoka temperatura i svi lekar savetuju da temperaturu zapravo
treba skidati tek posle 38 stepeni, pre toga, sve do 38 sasvim je normalno. Ranije je temperatura kod ljudi uvek bila preko 37 jer
su ljudi ziveli u hladnom, danas je ispod 37, ali do 38 ne treba nista
uzimati, od 38 paracetamol. Nikakvee antibiotike, ako se ima
samo tempratura.
I da, posle 3-4 dana vratila se na neku normalu bez ikakvih lekova.

ju i dosao si ovde da nas zarazis :D

sto kaze

Ja i zena kada smo imali temp isto tako, 37.5c. 38c. 39c.... pa uvece nista i tako u krug. Nista nisam skidao, temp ne skidas ako nije preko 38.5c..
Temp je normalna stvar, tako se organizam bori protiv bolesti i ubija viruse. Zato sto spustas mozes da imas problema duze....

spustaj tek kad predje 38,5 unosi dosta tecnosti i vitamine

Ne, to uopste nije u redu, Ako nema nikakve upale brufen nije potreban.
Brufen je poslednji lek koji bih koristila.
Čak i kada bih morala neki antipiretik da koristim, korisila bih jedan doziran na 'starinski način'
meni kzu da je temperatura od 37,2 do 37,9 najopasnija za pluca i grlo. Da se nje treba vise cuvati nego one 39.

A nisam vakcinisan.

Samo se pridržavaj saveta lekara, odmor i izolacija.

mislim da holi vise nije u uzrastu za pedijatra

Pretpostavljam da nije
Ako pedidajtri savetuju ovakav način primene leka, verovatno može i odrasla populacija.

Sta da radim?
Uzmi Febricet

Sta da radim?
Јел ти узимаш лекове на своју руку или ти је лекар преписао и дозирао?

Meni brufen nikada nije ni pomogao, ali ljudima sa nekim reumaticnim
bolovima pomaze. Ja licno ne verujem da pedijatri savetuju brufen i
paracetamol jer to veze s mozgom nema.
Šta da ti radim?

Rayela, 'Zdravlje' nije deo foruma gde bih pisala neproverene stvari, ili negirala istine koje se ne slažu sa mojim shvatanjima.

Ne uzimam na svoju ruku nista.
Rečeno mi je da uzmem.brufen kad imam temperaturu, a ako mi ne spadne temperatura za dva sata da popijem dve tablete paracetamola. Jedan hemomicin dnevno. I obavezno C vitamin i Cink u vidu tableta. Mnogo tecnosti i tusiranje i mirovanje.
Uz Hemomicin ne piti mleko!
Verovatno si dobio i lek za zaštitu sluzokože želuca i neki probiotik ( zaštita od eventualne kandide)

Zašto nisi vakcinisan?
Na vreme sam vakcinisana, nisam nosila masku (osim gde moram; apoteka, market) a imala sam više kontakata sa inficiranim osobama i uspela sam da izbegenem infekciju.

Poslednja izmena:
Ne uzimam na svoju ruku nista.
Rečeno mi je da uzmem.brufen kad imam temperaturu, a ako mi ne spadne temperatura za dva sata da popijem dve tablete paracetamola. Jedan hemomicin dnevno. I obavezno C vitamin i Cink u vidu tableta. Mnogo tecnosti i tusiranje i mirovanje.
Бруфен је јак и агресиван. Јаке дозе могу оштетити слузокожу желуца. Не знам зашто је он код нас толико популаран. Лично га не би никоме препоручио.
Температура је последица неке упале, процеса. Просто пити лекове без тачне дијагнозе је некоректно од лекара.
На жалост или на срећу знам шта значи добра дијагноза, колико је она боља од многих терапија.
У Србији се олако преписују терапије без прецизних дијагноза. Са таквом количином лекова лечиш једно а узрокујеш друго?!

Back