Ne mogu da shvatim kako neko moze da bude toliko glup i da se pita da li maske stite????

Poruka
4.292
Ne mogu da shvatim kako ljudi mogu da budu tako glupi???

Zar stvarno postoji budala koji moze da se pita da li maske stite? Pa cekaj jel ste videli nekog doktora i medicinske sestre koji rade sa obolelima od korona a koji ne nose maske? NEMA takvih!!!!!!!! Znaci cim nose maske ako zelite da se ne zarazite MORATE DA NOSITE MASKE!!!!

I kad izlazite iz kuce apsolutno morate da se ponasate tako da svaki covek koga sretnete ili ko prodje pored vas ili na ulici ili u nekom zatvorenom prostori kao da ima korona virus u sebi i da ga siri svuda!!!!

I kad izlazite iz kuce apsolutno morate da se ponasate tako da svaki covek koga sretnete ili ko prodje pored vas ili na ulici ili u nekom zatvorenom prostori kao da ima korona virus u sebi i da ga siri svuda!!!!

ne kapirama kako mislis da ces se zaraziti ako samo prodjes pored nekog ko ima koronu? tako sto ces udahnuti vazduh koji je on izdahnuo?! :) prenosi se putem kapljica koje je zaražena osoba izbacila kašljanjem ili kijanjem. ako drzis dovoljno odstojanje maska onda ne igra neku posebnu zastitnu ulogu. maska vise sluzi da njom stitis druge od sebe, ne sebe od drugih! najdebilnije mi je kad vidim nekog ko se sam vozi autom i nosi masku… :dash:

ne kapirama kako mislis da ces se zaraziti ako samo prodjes pored nekog ko ima koronu? tako sto ces udahnuti vazduh koji je on izdahnuo?! :) prenosi se putem kapljica koje je zaražena osoba izbacila kašljanjem ili kijanjem. ako drzis dovoljno odstojanje maska onda ne igra neku posebnu zastitnu ulogu. maska vise sluzi da njom stitis druge od sebe, ne sebe od drugih! najdebilnije mi je kad vidim nekog ko se sam vozi autom i nosi masku… :dash:
Stiti se od beogradskog s-moga da se ne ugusi :whistling:

Pa eto ta pojava je ipak za posmatranje

Твоја заштитна маска није она коју ти носиш, већ су то оне које носе други. Твоја маска је заштитна маска других. За многе људе је ово мало компликовано да схвате.

+1

Zavisi. Na zvanicnom sajtu kanadske vlade pise da maska nece zastiti i da se maska ne mora nositi ako niste bolesni.
Masku trebaju nositi osobe koje imaju virus da ne bi raznosili dalje i prenosili virus na zdrave ljude.

Should I wear a mask?

If you're not sick, the answer is no. There's no evidence that wearing a mask will protect you from becoming infected in your day-to-day life.
Health-care workers wear N95 masks — these are specialized masks that block smaller particles. It’s important to preserve the supply of these masks for health-care workers.
But if you are sick, there is some evidence that wearing a mask will help reduce the amount of virus around you, potentially offering a measure of protection to others.

Ne mogu da shvatim kako ljudi mogu da budu tako glupi???

Zar stvarno postoji budala koji moze da se pita da li maske stite? Pa cekaj jel ste videli nekog doktora i medicinske sestre koji rade sa obolelima od korona a koji ne nose maske? NEMA takvih!!!!!!!! Znaci cim nose maske ako zelite da se ne zarazite MORATE DA NOSITE MASKE!!!!

Gle,maska ti ne treba ako ne prilaziš ljudima previše blizu a lično ti nisi zaražen ili ne sumnjaš u to da si zaražen.Ako držiš odstojanje od metar ipo onda si bezbedan i bez maske.Lekari ih nose zato što im je posao takav da ne mogu po svaku cenu da drže tu distancu između sebe i pacijenata.
Rukavice su ti mnogo bitnije za zaštitu jer virus nije nešto pokretan u vazduhu ali zato može dugo da preživi na pojedinim površinama.Naravno,bitno je da se ne pipaš po licu(naročito ne oči nos i usta) tim rukavicama i da kad ih skineš opereš ruke temelno bilo kakvim sapunom.

Back