Ne miriše na mir: Amerikanci ozbiljno naoružavaju Prištinu

Bole__Ser

Buduća legenda
Poruka
29.483
Ne miriše na mir: Amerikanci ozbiljno naoružavaju Prištinu

1116613115.jpg

Dok se Beograd u Briselu bori za kompromisno rešenje sa Prištinom, dotle Amerika naoružava Kosovo. Kosovske bezbednosne snage potpisale su ugovor sa američkom kompanijom „AM general“ o kupovini 24 višenamenska vojna vozila, dok će američke vlasti donirati 27 „hamera“ i 10 miliona dolara, navodno za borbu protiv terorizma i organizovanog kriminala.

U čast ovog poklona, premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da će se transformacija KBS u vojsku izvršiti u potpunoj koordinaciji i sa saveznicima Kosova, a američki ambasador u Prištini Greg Delavi, koji je prisustvovao ceremoniji potpisivanja ugovara, rekao je da su SAD uzbuđene što će biti deo naredne ere KBS.

Zašto Amerika naoružava Kosovo u ovom momentu? Šta je njihov cilj?

Ljuban Karan, vojni komentor i penzionisani potpukovnik KOS-a, za Sputnjik kaže da je ovo provokacija koja „nema miris mira“.

„Mislim da je to deo vojnog pritiska na Srbiju. Dakle, ovo su konkretne mere gde se naoružavaju, opremaju i obučavaju za rat naši potencijalni protivnici, koji su čak dobili zeleno svetlo i da pričaju o ratu i da ga najavljuju“, kaže naš sagovornik.

Iako mu iskustvo govori da se vojne akcije unapred ne najvaljuju, potpukovnika Karana muči šta je stvarni cilj koji se krije iza ovog postupka Amerike.

„Ovo takođe treba posmatrati i kao pritisak na Srbiju da promeni svoju politiku vojne neutralnosti. Istovremeno, ovo može zaista biti i dugoročan plan da se stvori i naoruža vojska Kosova i opremi za neki budući konkretan oružani napad na sever Kosova“, navodi on.

Naš sagovornik veruje da je cilj svega da NATO što više pridobije onih koji su za njih i da ovlada na ovaj ili onaj način teritorijama, kako bi smanjio ruski uticaj.

Politikolog Aleksandar Pavić smatra da Srbija treba da uloži oštar protest prema Americi i prema NATO savezu zbog ovog čina.

„Ovaj potez ne doprinosi miru uopšte, već umanjuje šansu da mir opstane. Takođe, prejudicira se ishod razgovora o budućnosti Kosova i Metohije. NATO je sam više puta rekao da je Kfor, po Rezoluciji 1244, jedina oružana sila na Kosmetu. Ovo znači da je zadatak naše diplomatije da uložimo oštre proteste, čak i da kažemo da nema smisla dalje pregovarati ako se naoružava jedna kvazi, ili bolje reći, paravojska. Oko ovoga bi Srbija trebalo da napravi veliku buku i da ovo iskoristi kao jedan diplomatski adut“, uveren je Pavić.

Po njegovim rečima i sama Evropska unija bi trebalo da interveniše zbog svega što se dešava, ali su oni do sada bili uvek blagi u osudi ovakvih činova.

„Da je EU medijator u dobroj veri, oni bi odmah morali da izdaju oštar protest Americi i da ih opomenu da ugrožavaju pregovarački proces. Iz iskustva znamo da se to neće desiti i to ne očekujem“, kaže naš sagovornika.

Haradinaj je obećao da će do kraja godine Kosovo dobiti vojsku, koja za sada broji 8.000 ljudi, ali i ozbiljno naoružanje.

Treba reći i da su pod direktnom obukom NATO trupa koje borave dole na Kosmetu.

https://rs-lat.sputniknews.com/komentari/201807181116615340-pristina-amerikanci/?ref=fbsputnik

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hoće li u Srbiji po hitnom postupku biti vraćeno obavezno služenje vojske :)

Иначе, купују неко оружје од приватне компаније.

Наслов на који ће наше колеге *******и да се упецају звучи као да је Килари Клинтон дала налог државној фабрици оружја у Детроиту да испоручи пријатељима наоружање по повољнијим ценама.

Јбг..није тако другари. Никад не верујте новинским насловима.

- - - - - - - - - -

Ne spremaju se samo Kosovari, tu su Sandžaklije, koji pozovaju kosovske predstavnike u zvaničnu posetu u Srbiju. I mislimani iz Bosne. Dok na Kosovo iz Sirije je stiglo dosta obučenih terorista.

Šta li će naš ministar odbrane da uradi, možda obuče novu uniformu :D

:hahaha:

Дај још неки виц, Боле.

Иначе, купују неко оружје од приватне компаније.

Наслов на који ће наше колеге *******и да се упецају звучи као да је Килари Клинтон дала налог државној фабрици оружја у Детроиту да испоручи пријатељима наоружање по повољнијим ценама.

Јбг..није тако другари. Никад не верујте новинским насловима.

- - - - - - - - - -

:hahaha:

Дај још неки виц, Боле.
Komapnija koja isporučuje oružje kosovskim teroristima je zapravo iz Trampovog miljea. Danas sam čitao o tome samo ne mogu da nadjem gde sam priočitao pa da priložim link :D

Komapnija koja isporučuje oružje kosovskim teroristima je zapravo iz Trampovog miljea. Danas sam čitao o tome samo ne mogu da nadjem gde sam priočitao pa da priložim link :D

Појасни нам Боле.

Шта значи то из трамповог миљеа?

Трамп дао налог да се из политичких разлога наоружавају косовске снаге?

Кажи, Боле.

- - - - - - - - - -

Ако имаш нешто да кажеш, напиши то јасно.

Појасни нам Боле.

Шта значи то из трамповог миљеа?

Трамп дао налог да се из политичких разлога наоружавају косовске снаге?

Кажи, Боле.

- - - - - - - - - -

Ако имаш нешто да кажеш, напиши то јасно.
Gospodina Trampa podržava vojna idnustrija u njegovom pohodu na vlast, odnosno predsednika. Jedna od industrija koja je podržala Trampa sa svojim kapitalom, naoružava kosovske teroriste :D

Dansa sam to pročitao u medijima. E sad u kojim ne mogu da se setim pratim dosta medija :D

Ne spremaju se samo Kosovari, tu su Sandžaklije, koji pozovaju kosovske predstavnike u zvaničnu posetu u Srbiju. I mislimani iz Bosne. Dok na Kosovo iz Sirije je stiglo dosta obučenih terorista.

Šta li će naš ministar odbrane da uradi, možda obuče novu uniformu :D

Kad govorim da je besmisleno konfrotirati se sa NATO, ovde se pricaju bajke.

- - - - - - - - - -

Bošnjaci pozvali Pacolija u Novi Pazar kao „ministra Republike Kosovo“

https://rs-lat.sputniknews.com/politika/201807181116608551-Pacoli-poziv-Raska/
Ugljanin pravi probleme od kad je napustio vladu.

Za sada ne govori u ime svih bosnjaka.

- - - - - - - - - -

Па дали им Јенкији 10 милки долара јер треба неки Шиптари козојебци и да бране Бондстил ...:per:

Od koga?

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

Od koga?
Neće NATO sa nama ulaziti u direktne okršaje, mali smo mi zalogaj za njih danas. Ali preko šiptara i muslimana iz Bosne, hoće :D

- - - - - - - - - -
Niko se ne konfrontira sa NATO nego se NATO konfrontira tamo gde on hoće

- - - - - - - - - -

Nisi obavešten da se po najnovijem tumačenju međunarodnog prava gubitak ministarske fotelje kvalifikuje kao genocid?
Zbog toga se Sulejman digao na ustanak.

Niko se ne konfrontira sa NATO nego se NATO konfrontira tamo gde on hoće

Nisi obavešten da se po najnovijem tumačenju međunarodnog prava gubitak ministarske fotelje kvalifikuje kao genocid?
Zbog toga se Sulejman digao na ustanak.

Vucic hoce protiv volje NATO da podeli Kosovo, onda mu oni naprave problem i tamo gde nije znao da ga ima. Ovo nisi mogao da predvidis, samo ako nisi hteo.

Kakav su oni dil imali, mi ne znamo.
Posvadjali se i sad Ugljanin pravi probleme iz inata ili da bi ostvario neku korist.

- - - - - - - - - -

Brojsno stanje naše vojske i sa orpemom koju poseduje, mi nismo u stanju da se nosimo sa teorrizmom kojim bi nas napali.

Zabluda je da sa bilo kojom vojskom mi mozemo da se nosimo sa NATO.

Ali vidim da je Vucko voljan da proveri.

Vucic hoce protiv volje NATO da podeli Kosovo, onda mu oni naprave problem i tamo gde nije znao da ga ima. Ovo nisi mogao da predvidis, samo ako nisi hteo.

NATO Srbiji protiv njene volje oduzima 20% njenje teritorije. To što se već počele menjati teze pa ispada da mi napadamo Kosovo nije realno stanje. NATO je napao nas da nam oduzme 20% teritorije i mi moramo da se branimo , moramo. Jer ako se ne braniš odmah nakon legalizacije otetog krenuće na drugih 20% .

Kakav su oni dil imali, mi ne znamo.
Posvadjali se i sad Ugljanin pravi probleme iz inata ili da bi ostvario neku korist.

- - - - - - - - - -

Zabluda je da sa bilo kojom vojskom mi mozemo da se nosimo sa NATO.

Ali vidim da je Vucko voljan da proveri.
Ne vidim da je Vičko spreman da meri odnos snaga. Koliko vidim Vučko je spreman da zarad ličnih interesa preda Kosovo. To bi bio presedan u svetskoj istoriji. Ne psotoji slučaj gde se jedna država dobrovoljno odrekla dela svoje teritorije.

Jer kada se pogleda, šta običan narod u Srbiji ima od toga da li će Kosovo biti priznato ili neće. Nema ništa, jedini kojima može da fali dlaka sa glave su oni na vlasti- Ako Vučić ne potpiše priznanje Kosova u Srbiji ostaje stanje ne promenjeno. Jedino amerikancima može da se ne doapda takav Vučićev stav.

Medjutim ukoliko prizna Kosovo, stanje u Srbiji se menja, raspada se država odmah, sandžak, Vojvodina, ko zna gde sve ne. Ali priznanjem Vučić dobija kredite od amerikanaca i ostaje na vlasti.

Zato se i vode polemike u Srbiji " Kojih nema na televiziji". Hoće li Vučić zarad vlastitih interesa priznati Kosovo?

Back