NE KUPUJTE PROIZVODE TESTIRANE NA ZIVOTINJAMA !!!

Koliko sam ja shvatila, zakon koji stupa na snagu od 11marta, zabrana ce biti samo za nove proizvode, e sad ne znam da li se misli na nove proizvode u smislu, koji jos uvek nisu na trzistu i tek treba da se pojave(naprave) ili novih tura proizvoda za koje vec znamo. Ono sto je sigurno je da oni prozvodi koji su vec na policama,radnjama (izvezeni,poslati) da se tako izrazim nece se povlaciti. I da zabrana se odnosi samo na kozmeticke proizvode, nazalost za kucne proizvode jos uvek nema zabrane, ali eto i ovo je pocetak.
Druga stvar je, upravo sam postavila to pitanje za -Cruelty Free international- kampanji koja je i jedna od glavnih u ovoj borbi, pridruzite im se na fb. da li se zabrana odnosi samo na zemlje evropske unije, ili na celu Evropu. Ukoliko neko ovde zna molim za odgovor :)

aham, pa kapiram da se odnosi na sve proizvode koji ce se ubuduce prodavati, bilo da su stari, ili novi, ali ti "stari" su ionako vec testirani, tako da tu nema vise sta da se radi...
nije mi jasno samo zaasto su ogranicili zabranu na kozmetiku, tj.zasto nije obuhvacena i kucna hemija, kad su npr.obuhvacene paste za zube (tako sam bar procitala u jednom clanku), a realno, ta kucna hemija ne znam zasto je ikad i testirana na z. nema nikakvog opravdanaj za to (nema ni za druga testiranja, ali ovo mislim da je totalno van pameti).
samo, ja se u celoj prici najvise plasim da zabrana nikad nece stici do farmaceutske industrije i da nece nikad uci u med.ustanove.

Odnosi se na EU, na kozmetiku koja treba da se proizvede i stavi u promet od preksutra, pa na dalje. EU je druga, Izrael je bio prvi, PCRM rade na tome da se isto izglasa i za SAD, Indiju... Interesantno, kad pominjemo farmaceutsku industriju, kad su na nivou EU doneti propisi o tretmanu lab. zivotinja, GB je izglasala da ih ne primeni jer su u odnosu na njihove propise retrogradni. :)

:zurka:

429722_622116604469024_2111503968_n.png

Znate sta kazu Hrvati? Da je ova odluka doneta '92. godine jos, samo se cekalo vreme. I dileme... U Izraelu postoji rok do kraja godine da se utrose, prodaju, na drugi nacin eliminisu... proizvodi koji jesu testirani na zivotinjama, verovatno nesto slicno postoji i u ovoj EU odluci.
slicno ko kod nas sto je doneta zabrana uzgoja krznasica i proizvodnja krzna, ali ce stupiti na snagu tamo neke 2019.koliko se secam :S

Back