NE KUPUJTE PROIZVODE TESTIRANE NA ZIVOTINJAMA !!!

Ne, oni imaju sada kampanju kako su njihovi proizvodi fantasticni zdravi i bla, bla, bla, ali ja im ne verujem. E, a sta je s Felce Azzurom, je l' i ona bez zivotinja.

F.A. je na beloj listi, kao i Cerra di Cupra, Sebamed i Himalaya. I opet, verovati ili ne Hrvatima je za Politiku. I ja sam sasvim zadovoljna, štaviše, omiljeni omekšivači su mi Ornel jer su cruelty-free a po kvalitetu su odmah iza Lenora koji jeste testiran na životinjama.

F.A. je na beloj listi, kao i Cerra di Cupra, Sebamed i Himalaya. I opet, verovati ili ne Hrvatima je za Politiku. I ja sam sasvim zadovoljna, štaviše, omiljeni omekšivači su mi Ornel jer su cruelty-free a po kvalitetu su odmah iza Lenora koji jeste testiran na životinjama.

Ja cu od sada poceti da koristim FA, do sada sam koristila Niveu, MaxFactor. Sto se tice tih omeksivaca, ja i ne znam sta je to. Ja sam do sada koristila dosta Shaindee kozmetiku, ali sada moram a istrazim dalje, posto ovde nema u Srbiji. Nemoj da govoris Borcu za zivotin ja za ovu Shaindee, molim te. Banovace me.

Ma, ona je svinja, njoj nista ne smeta.

Pa o čemu mi ovde diskutujemo?!

Ovo je komentar koji podržava zlostavljanje životinja!!!

Da.

Molim? Ti to meni? :eek:

Tebi. Svinje se dosta koriste u kozmetičkoj industriji zbog histološke kompatibilnosti sa ljudima. A ako su nam toliko srodne da njihovi organi mogu da nam se presađuju, zar ne misliš da i one osećaju bol i strah? I nelagodnost zbog života u kavezu? Ili misliš da ne mogu? A u tom slučaju pada u vodu i tvoja tvrdnja da si vegetarijanac i zaštitnik životinja jer se postavlja pitanje zašto to uopšte radiš ako ne misliš da životinje mogu da pate.

Tebi. Svinje se dosta koriste u kozmetičkoj industriji zbog histološke kompatibilnosti sa ljudima. A ako su nam toliko srodne da njihovi organi mogu da nam se presađuju, zar ne misliš da i one osećaju bol i strah? I nelagodnost zbog života u kavezu? Ili misliš da ne mogu? A u tom slučaju pada u vodu i tvoja tvrdnja da si vegetarijanac i zaštitnik životinja jer se postavlja pitanje zašto to uopšte radiš ako ne misliš da životinje mogu da pate.

Ja sam pricala o Miss Piggy, a ne o drugim svinjama. Kako neko od vas mene moze da proziva, ja se borim za prava ljudi, biljaka i zivotinja, a ne samo zivotinja kao vi. ja branim sve ekosisteme.

Eksperimenti na zivotinjama u oblasti kozmeticke industrije nemaju opravdanje (protiv sam bilo kakvih eksperimenata, ali ovde je rec o ovoj oblasti). Dovoljno je sredstava za higijenu, kucne i ostale hemije i sredstava za ulepsavanje izmisljeno i moglo bi se prestati, ali covek radi veceg profita izmislja nove, malo drugacije, ali nove. Samo bojkotom sprecicemo prodaju ljudske gluposti zbog koje neka druga bica pate i umiru u mukama.

c/p sa druge teme:

sve mi se smučilo kad sam stigla do dela kao ovaj
Ознаке ризика се додељују у складу са следећим критеријумима:
R36 Иритативно за очи.
- Хемикалије које, када се примене на око животиње, изазивају значајно
оштећење ока које се јавља у року од 72 сата након излагања и постојано је најмање
24 сата.
Оштећења ока су значајна ако средња вредност резултата испитивања
иритације ока у складу са прописаним методама има неку од следећих вредности:
1) замућење рожњаче једнако или веће од 2, али мање од 3,
2) повреда дужице једнака или већа од 1, али не већа од 1,5,
3) црвенило коњунктиве једнако или веће од 2,5,
4) за едем коњунктиве (химоза) једнако или веће од 2, или
у случају када је испитивање у складу са прописаним методама извршено на три
животиње, а повреда код две или више животиња једнака наведеним вредностима,
осим за повреду дужице, чија вредност треба да буде једнака или већа од 1, али
мања од 2, и за црвенило коњунктиве, чија вредност треба да буде једнака или већа
од 2,5.
У оба случаја за израчунавање средње вредности треба користити све
добијене резултате за свако од времена очитавања (24, 48 и 72 сата).
- Хемикалије које узрокују значајна оштећења ока, о чему постоје подаци из
праксе о ефектима запаженим на људима.
- Органски пероксиди, осим оних за које постоје подаци који указују на
супротно.
jadne životinje......

Zivotinje se najvise muce u laboratorijama farma industrije. Nema tu pomoci. Nikakav bojkot tu ne pomaze.

Čini ti se. Još i koji protestni mail tu i tamo, pa će itekako da razmisle.

Bojkot pomaze, ako kupis proizvod koji nije testiran na zivotinjama vec si ucinila veliku stvar. Poricas sa ljudima sa kojima se druzis, pustis snimke sa youtube sta se radi sa zivotinjama u laboratorijama...

Za početak, kad meni kupuju kozmetiku za, tipa, rođendan, obavezno provere crno-bele liste. Usput, dok proveravaju liste, vide i koju fotku, pa koji snimak, pa zamisle svoje ljubimče u toj poziciji...

JA sam kupila Felce Azuro. Jao kako ima sladak miris. ne vidja mi se, ali nije testiran na zivotinjama. Moja kucn pomocnica mi je rekla, kada je dosla iz sopinga: "Pevacice, sta se to s tobom dogadja?"

Felco Azuro nije ni na crnoj ni na beloj listi. Sto znaci da nije utvrdjeno ni da li se testira ili ne, u tom slucaju se ne kupuju njihovi proizvodi sve dok se ne nadju na BELOJ LISTI:rtfm::rtfm::rtfm:

Back