Ne kupujte nista iz vecine mesara

izuzetan

Aktivan član
Poruka
1.715
Ne govorim ovde o tome sa sta se hrani stoka na farmama, niti govorim o mesnim preradjevinama tipa salame, kobasice i slicno jer o tome se vec pisalo svuda i vec svi znate skoro sve o tome. Ovde govorim o sirovom mesu takozvanom svezem mesu "zivom" jer na svom iskustvu sumnjam da vecina mesara prska nekom teskom hemijom to "sveze" meso da se meso ne usmrdi i da bi mu se rok trajanja produzio na nekoliko nedelja a da ne mora da ide u zamrzivac.

Ja sam jutros kupio neki svinjski vrat i smrdelo mi na neku hemiju. Jer cesto kupujem meso od seljaka i znam kako mirise sveze sirovo meso. Ali ovo sirovo meso iz mesare je mirisalo na nesto sto nije prirodno. Naravno takodje znam kako mirise i pokvareno meso i naravno nije u pitanju pokvareno meso. Osim toga pokvareno meso osim sto smrdi ono kad se pipne prst propada jer je trulo a ovo meso je cvrsto i normalno sto se toga tice. Pokusao sam da ga operem nad jakim mlazom vode medjutim taj miris nije nestao. Zatim sam odseko i skinuo gornji sloj mesa sa celog parceta oko 1cm debljine i tek onda je prilicno nestao taj miris. A taj miris vam je slicno nesto kao dimljeno meso tako nesto ali ne bas skroz, malo drugacije. Neki ostar miris.

Zatim sam skuvao to meso racunajuci da ce kuvanjem voda da izvuce tu hemiju. Jos da napomenem da nisam nikakve zacine stavljao vec samo meso i vodu a meso sam iseckao na sitne komadice. I onda kad se skuvalo ja sam tu vodu prosipao i opet sam i tako skuvano meso ispravo hladnom vodom pod jakim mlazom. I onda sam pomirisao te parcice mesa i na zalost opet se osecao taj ostar miris hemije. Pojeo sam par parcica i nakon par minuta poceo sam da osecam peckanje na jeziku i na nepcu u ustima. Dakle ta hemija je radila i dalje. Isto to pecenje jezika i nepca osetim kad jedem kivi. Znaci znamo da se kivi i svo juznio voce prska hemijom da sto duze ostane sveze na rafovima na sobnoj temperaturi. Dakle ta slicna hemija kojom se prska kivi koristi se i da se prska sveze meso u pojedinim mesarama. A ta hemija kojom se prska juzno voce su pesticidi. Dakle sumnjam da se i sveze meso prska pesticidima. Mozda ne bas ta kolicina i koncentracija i mozda i ne bas ta vrsta pestocoda ali ocigledno je ipak neka hemija koja ubija i sterilise meso od bakterija na duzi vremenski period.

Dakle ljudi izbegavajte takve mesare gde se sveze meso prska hemijom jer ocigledno ta hemija dovodi do kancera debelog creva i do kanzcera uopste. Kupujte zivu stoku kod seljaka pa da vam na licu mesta zakolju a nikako po mesarama pojedinim ako vam je stalo do zdravlja vas i vase dece i porodice.

Ili ako vec morate iz mesara onda gledajte da vam odseku od parceta mesa koje je vec bilo seceno jer na taj nacin je vec ostranjen povrsinski sloj mesa koji je prskan hemijom. Ili kupujte prasice koji imaju kozu i onda skinite kozu i bacite i automatski ste skinuli i tu hemiju. I ako vam sveze meso mirise na dimljeno meso ili na nesto sto nije miris svezeg mesa onda to ne kupujte. Jer sveze meso nesme da mirise na dimljeno meso.

Poslednja izmena:
logika:
pojeo sam malo i počeo da me pecka jezik(nije mi palo na pamet da je možda od toga što je bilo vruće,šta vruće,vruće je satanistička zavera,to nije stvarno)-> pecka me jezik kad jedem kivi i južno voće(ne pada mi napamet da je to od kiseline ili neke alerhije ili čega već) ->kivi je voće a voće se prska pesticidima(ali ne da bi trajalo duže nego da ga ne napadaju insekti i biljne bolesti,ali nema veze,ja to ne znam a i insekti i biljne bolesti su satanistička zavera da nas truju pesticidima) ->ahaaa meso je prskano pesticidima da se ne kvari!!!

Back