Bakterija u lososu iz Srbije

Belgradeboy

Elita
VIP
Poruka
22.376
Italija je izdala upozorenje da je pronašla bakteriju listeriju u dimljenom lososu iz Srbije, objavljeno je na sajtu evropskog sistema za brzo uzbunjivanje i obaveštavanje o hrani (RASFF).

Kako se navodi, konzumiranje ovog proizvoda imalo bi ozbiljan rizik po zdravlje ljudi, napominje se na sajtu RASFF.

Podsećamo, početkom juna Belgija je izdala upozorenje da je pronašla formetanat u zamrznutim jagodama iz Srbije, prenosi Danas.

https://nova.rs/vesti/biznis/pronadjena-listerija-u-proizvodu-iz-srbije-izdato-hitno-upozorenje/

Ако је дошао рутом Егеј-Вардар-Морава не би требало да је загађен. Можда су студенти блокадери убацили бактерију у лосос? Све чине да нам сј**у господарство. бабажвала да се изјасни у другом дневнику блокадерског РТС-а. Откад се не појављује у медијима, заборависмо му умилни глас и лик. :mrgreen:

Мислим да је ова вест лажна. Прво, увозници ривње у Србију не раде прераду код нас. Друго, листерија је бактерија која се развија у хладњачама и то искључиво у води која стоји дуго. Дакле у барицама воде која остаје после прања, у хладним просторима, а не покупи се. Пошто је риба изузетно осетљива, нико не коже тиме да е бави , ако нема уведене стадарде и протиколе, најмање ХАЦЦП, а сасвим извесно БРЦ и ИФЦ. Треће нема логике да ми увозимо рибу из Норвешке, па је овде прерађујемо и извозимо за Италију, која има нај јачу прерадну индустрију на свету. Да су у питању Шаран, и друге рибе, ок, али овако, прилично је бесмислено. И треће, у Србији, наравно, и те како постоје контроле хране. То се само неким увозницима гледа кроз прсте, јер је њихов лоби прилично јак.

Ако је дошао рутом Егеј-Вардар-Морава не би требало да је загађен. Можда су студенти блокадери убацили бактерију у лосос? Све чине да нам сј**у господарство. бабажвала да се изјасни у другом дневнику блокадерског РТС-а. Откад се не појављује у медијима, заборависмо му умилни глас и лик. :mrgreen:
"Gospodarstvo"?
Ubaceni ustaski element u Bataju.

Jedno pitanje, ima li uopste u Evropi lososa iz divljine? Koliko znam stala je trgovina sa Rusijom odakle su uvozili divljeg tajmena (lososa), iz Norveske stize samo gajeni atlantski i ostaje samo mogucnost uvoza divljeg salmona (lososa) iz Britanske Kolumbije i sa Aljaske. No, to je dubokosmrznuti losos koji je izgubio nutritivna svojstva i sto bi mi rekli nije ni za k.u.rac a ne za fin obrok. Na stranu da sa Aljaske sad uglavnom stize farmirani salmon koga naivnim Evropljanima prodaju kao wild.

Samo fresh wild sockay ili chinook salmon, to su vam vrste koje valjaju, sve ostale su kao da jedes drva.

Uzgred, mnogi Srbi rade kao sezonski radnici na tim aljaskim farmama i u preradi salmona, odrade smenu od 3 meseca, marnu lovu te ostatak godine zive u Srbiji od tog novca.

Back