Ne dozvolite da vas automehaničar prevari..

• Začetnik teme Začetnik teme Neno
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Bez obzira sto "Satnica ti stoji u svakoj garaži na Zapadu tj mora da stoji na vidnom mestu a za svaki posao ti lepo kažu za to na treba toliko vremena i zato košta toliko"?

Znaci ti coveku kazes ta intervencija traje 45 min sto je 45e + PDV-a, covek dodje da plati i ti mu kazes "gospodne, to ce vas kostati 60 + PDV bas kao sto smo se dogovorili. On plati i sve OK.

Nije lose na zapadu ....:D:D:D

Bez obzira sto "Satnica ti stoji u svakoj garaži na Zapadu tj mora da stoji na vidnom mestu a za svaki posao ti lepo kažu za to na treba toliko vremena i zato košta toliko"?

Znaci ti coveku kazes ta intervencija traje 45 min sto je 45e + PDV-a, covek dodje da plati i ti mu kazes "gospodne, to ce vas kostati 60 + PDV bas kao sto smo se dogovorili. On plati i sve OK.

Nije lose na zapadu ....:D:D:D
Kazes mu 60 za sat ako stoji da se troši sat
To je sve legalno niko se tu ne buni .. Zato imaš za nekog brzog radnika satnicu od npr 30€ sa pdv a imaš i ove koji idu u školu na praksi po 10€ po satu gde ti država vraća 10k godišnje po njima se meri tj sve te male poslove koji se većinom rade servisi menjanje kočnica i sl oni mogu obaviti za propisano vreme, možeš imati 2 skolarca na 1 školovanog.. Npr moj kolega Vijatnamac ima servis i kad radi elektroniku on ti kaze cena je 70€ plus pdv po satu ali kad mu pogledaš zaradu i radno vreme njegova satnica prosecno ispadne oko 130€.. E sad da kaže 130 evra niko mu nebi, došao ali ih om uzima ovako na kulturan način.. Npr pravio je na audiju 4 neki dana svetala da idu kao kod ovih novih na strelicu i uzieo 300evra za to potrošio 2h.. Čovek presrećan u audiju rekli od 2-8h jer nisu radili pre pa nisu sigirni koliko im treba

Poslednja izmena:
Uglavnom nijedan majstor nece da preuzme odgovornost za dijagnozu koju ce postaviti prilikom ozbiljnog kvara.Ono popravit cu ti ali ako nije to kvar ko ga **** dodji za 7 dana.Pa opet ako iz drugog puta nisu odradili dodji i treci put.Vecina majstora su ozbiljni prevaranti i retkost je naci korektnog mehanicara,Meni pusta antifriz i i 5 majstora ne znaju ili nece da mi kazu sta je sa autom.To je zaista klasicni javasluk i bezobrazluk.Zamenili bi mi verovatno celi motor dok ne pogode sta je problem.Uvaljuju stare ili nove najlosije delove.Ne dozvoljavaju prisustvo kada rade.Servis Kocic vidikovac i lav auto su ozbiljni manimulatori.

Uglavnom nijedan majstor nece da preuzme odgovornost za dijagnozu koju ce postaviti prilikom ozbiljnog kvara.Ono popravit cu ti ali ako nije to kvar ko ga **** dodji za 7 dana.Pa opet ako iz drugog puta nisu odradili dodji i treci put.Vecina majstora su ozbiljni prevaranti i retkost je naci korektnog mehanicara,Meni pusta antifriz i i 5 majstora ne znaju ili nece da mi kazu sta je sa autom.To je zaista klasicni javasluk i bezobrazluk.Zamenili bi mi verovatno celi motor dok ne pogode sta je problem.Uvaljuju stare ili nove najlosije delove.Ne dozvoljavaju prisustvo kada rade.Servis Kocic vidikovac i lav auto su ozbiljni manimulatori.
Ne bih se složio.Iole pametnom maistoru se ne isplati da te zezne. Jer nećeš mu opet doći. Naravno i među njima ima bagre. Što se mene tiče ako imam povjerenja nemam ni potrebu da gledam dok radi.

Slazem se drug ako je iole posten uvek ga castim ali ajde dodji do takvih...gde su?Tri puta se vise oduzim ali svak voli novac najvise i tu sve pada u vodu.Krenu te ovo te ono.Na obicno pitanje kolika je cena da se odradi glava na motoru krenu sa muljanjem te ovo te ono i ja se sklonim sta cu.Ma naravno sta ima da ga gledam dok radi ako je posten.

Ne bih se složio.Iole pametnom maistoru se ne isplati da te zezne. Jer nećeš mu opet doći. Naravno i među njima ima bagre. Što se mene tiče ako imam povjerenja nemam ni potrebu da gledam dok radi.
Danas se svi razbijaju od posla i para jer su mnogi otisli preko a mladji nisu ni za k,oni uopste ne zele da im dodjes opet i ne rade za reputaciju,samo daj pare na brzaka

Rade svašta neki a neki ne rade ali svi, kradu sate ako rade na satnicu.. Ja nikad nisam podvaljivao i skidao ulje to je jeftino a i lako mogu proveriti koliko ide ali sam zaokruživao sate .. Tako da jedan radni dan od 8 h lako moze da ima i 12 plaćenih :)
Dosipaju ulje u kočnice pa naplate:) . Ta mi je najsmesnija :) ..
Znas vic kad umre automehanicar,mlad,pa ode kod St. Petra da se zali,kako to,mlad,zdrav,u punoj snazi..
A vaj mu kaze-po tvojoj evidencini na poslu,samo si radio do sada 104 godine,a gde je odmor...
Mene vise nervira kad odem i kazem-pogledaj mi to i to,i zameni ovo.
On me ubedjuje da ne treba da se menja,pa crkne posle mesec.Udavio bih ga.
Auto vozim u servis zato sto ne mogu na parkingu ispred zgrade da ga rasturam,ali do sada 99% moje dijagnostike je bilo tacno.
Posle jedne epizode sa homokinetickim zglobom sam menjao majstora.
Auto kad skrece drobi,ne mozes da promasis sta je,on tvrdi-kriv ti kocioni disk!!
Dok sam sacekao da se drugi oslobodi,morao sam da menjam celu poluosovinu,samo se rasulo kad je poceo da skida.Ali me poslusao,kad vec rastura,menjao i lezaj i semeringe sve,i ne razmisljam trenutno o toj strani.

Ajd uozbilji se malo. Meni je sve jasno al ti si se upetljao pa ne znas da se izvuces.

Kakva oba nacina formirajna cene, ima normirana satnica i to je to, realno vreme za koje si uradio musteriju ne zanima. Kakvo zaokruzivanje, kakvi dodatni sati ...
To i pokusava da ti objasni ))
Po normi naprimer za kvacilo je 3 sata-240e,puta 3 je 720 i gotov dan
Ti zavrsis sa 6 sati,i jos odradis jedan set kvacila-naplatio si 960 a realno radio 8 sati.
To je oo sto rekoh malopre,kad kaze St Petar-po knjizi si radio 104 god )))

To i pokusava da ti objasni ))
Po normi naprimer za kvacilo je 3 sata-240e,puta 3 je 720 i gotov dan
Ti zavrsis sa 6 sati,i jos odradis jedan set kvacila-naplatio si 960 a realno radio 8 sati.
To je oo sto rekoh malopre,kad kaze St Petar-po knjizi si radio 104 god )))
PA to je zapravo i fer, predviđena je određena količina sati, ti ako možeš brže, ekstra, efikasniji si i bolji radnik. A možeš i duplo više da razvlačiš, samo gubiš vreme.

Što se plivajućeg zamajca tiče, ja nisam video niti čuo da jedan jedini majstor u Srbiji ima uređaj za testiranje ispravnosti istog.

Pošto svaki mora da ima lufta (to mu je zapravo i poenta) mora da se izmeri kolikav je taj luft, i za svaki auto je drugačije:

Kod nas sudeći po klipovima, kao ga malo promrda aaaa ne valja.

Jel ima ijedan mehanicar u Srbiji koji ce dijagnosticirati gubitak vode u autu i reci to je to brale popravka je toliko to ti je kvar i da mi da garanciju ako se zajebo za dijagnozu da mi popravlja za djabe sve dok ne popravi i otkloni kvar?
Uglavnom rade po sistemu eliminacije kvarova ali na moj trosak!
Bio bi zahvalan svakoj preporuci...

Što se plivajućeg zamajca tiče, ja nisam video niti čuo da jedan jedini majstor u Srbiji ima uređaj za testiranje ispravnosti istog.

Pošto svaki mora da ima lufta (to mu je zapravo i poenta) mora da se izmeri kolikav je taj luft, i za svaki auto je drugačije:

Kod nas sudeći po klipovima, kao ga malo promrda aaaa ne valja.
Teško je to jer treba sve skinuti da bi ga prrkontrolisao a musterije to obično neće da plate .. Došao čovek sa Audijem SQ5 3,0 otišla mu dizna i kaže skini sve i pošalji na proveru.. Provera u Boschu je ovde 30€ komad x6 to je 180€ plus rad .. Takvih ljudi nemas puno..

kod mene jedan lik, napravio dobre pare sa svojim bratom...a pre jedno četiri godine išao za Holandiju, hteo je tamo da radi...kada je iskalkulisao, koliko bi mesečno mogao da ušteka, odmah se vratio...to sam čuo od njegovog oca...sada odlično finansijski stoji, boje nego da je proveo trideset godina u kuvajtu...o poštenju, ko bi ga znao

Kod nas ima jedan majstor,a koji mi je inace drugar,koji je osmislio alat za vadjenje tj cupanje dizni i kog zovu iz citave Srbije da ide da vadi dizne kad to majstor ne moze da uradi jer tako zapeknu da nema sanse da se izvade.
Covek po dizni u proseku uzme 50€ pa vi vidite kako moze fino da se zivi od postenog posla.
Ode na par dana da povadi dizne po Srbiji,pobere pare pa se vrati i tako redovno.

Kod nas ima jedan majstor,a koji mi je inace drugar,koji je osmislio alat za vadjenje tj cupanje dizni i kog zovu iz citave Srbije da ide da vadi dizne kad to majstor ne moze da uradi jer tako zapeknu da nema sanse da se izvade.
Covek po dizni u proseku uzme 50€ pa vi vidite kako moze fino da se zivi od postenog posla.
Ode na par dana da povadi dizne po Srbiji,pobere pare pa se vrati i tako redovno.

Kad bi bilo 100 ili 1.000 njih sa takvim alatom, malo sutra bi moglo lepo da se zivi od tog posla.

To stoji ali on ima radionicu sa strugovima,glodalicama i ostalim masinama tog tipa i masinac je pa je sam izmislio taj alat i radi posao.
Bilo je slucajeva da vadjenje jedne dizne kosta 80€ i tad je i unisti prilikom vadjenja jer ne moze normalno da se izvadi ali on se tu ogradjuje ali izvadi diznu iz glave. Toliko o kvalitetu autoindustrije jer kad je u starim dizelasim znala tako da zapekne dizna da ne moze da se izvadi?
Plus sto su stare dizne bile na najobicnije navrtanje a ove danas na sistem pritiska polugom plus sto su kod nekih zakomplikovali da ne verujes. Kod BMW 2.0d 163 ks moras da skines i ventil deklu i dizne da bi skinu turbinu. Komplikacija na kvadrat.

To stoji ali on ima radionicu sa strugovima,glodalicama i ostalim masinama tog tipa i masinac je pa je sam izmislio taj alat i radi posao.
Bilo je slucajeva da vadjenje jedne dizne kosta 80€ i tad je i unisti prilikom vadjenja jer ne moze normalno da se izvadi ali on se tu ogradjuje ali izvadi diznu iz glave. Toliko o kvalitetu autoindustrije jer kad je u starim dizelasim znala tako da zapekne dizna da ne moze da se izvadi?
Plus sto su stare dizne bile na najobicnije navrtanje a ove danas na sistem pritiska polugom plus sto su kod nekih zakomplikovali da ne verujes. Kod BMW 2.0d 163 ks moras da skines i ventil deklu i dizne da bi skinu turbinu. Komplikacija na kvadrat.
Taj motor :D N47. Moras i ceo napolje da bi lanac zamenio

Back