borisbg
Ističe se
- Poruka
- 2.058
Prva tvoja poruka na ovoj temi, a tema je prevare majstora, bila je "ja zaokruzim vreme".
Stvarno ne shvatam, sta ti to znaci?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Znači da ne pišeš fakturu na 45min već na 1h npr..Prva tvoja poruka na ovoj temi, a tema je prevare majstora, bila je "ja zaokruzim vreme".
Kazes mu 60 za sat ako stoji da se troši satBez obzira sto "Satnica ti stoji u svakoj garaži na Zapadu tj mora da stoji na vidnom mestu a za svaki posao ti lepo kažu za to na treba toliko vremena i zato košta toliko"?
Znaci ti coveku kazes ta intervencija traje 45 min sto je 45e + PDV-a, covek dodje da plati i ti mu kazes "gospodne, to ce vas kostati 60 + PDV bas kao sto smo se dogovorili. On plati i sve OK.
Nije lose na zapadu ....![]()
Ne bih se složio.Iole pametnom maistoru se ne isplati da te zezne. Jer nećeš mu opet doći. Naravno i među njima ima bagre. Što se mene tiče ako imam povjerenja nemam ni potrebu da gledam dok radi.Uglavnom nijedan majstor nece da preuzme odgovornost za dijagnozu koju ce postaviti prilikom ozbiljnog kvara.Ono popravit cu ti ali ako nije to kvar ko ga **** dodji za 7 dana.Pa opet ako iz drugog puta nisu odradili dodji i treci put.Vecina majstora su ozbiljni prevaranti i retkost je naci korektnog mehanicara,Meni pusta antifriz i i 5 majstora ne znaju ili nece da mi kazu sta je sa autom.To je zaista klasicni javasluk i bezobrazluk.Zamenili bi mi verovatno celi motor dok ne pogode sta je problem.Uvaljuju stare ili nove najlosije delove.Ne dozvoljavaju prisustvo kada rade.Servis Kocic vidikovac i lav auto su ozbiljni manimulatori.
Danas se svi razbijaju od posla i para jer su mnogi otisli preko a mladji nisu ni za k,oni uopste ne zele da im dodjes opet i ne rade za reputaciju,samo daj pare na brzakaNe bih se složio.Iole pametnom maistoru se ne isplati da te zezne. Jer nećeš mu opet doći. Naravno i među njima ima bagre. Što se mene tiče ako imam povjerenja nemam ni potrebu da gledam dok radi.
Znas vic kad umre automehanicar,mlad,pa ode kod St. Petra da se zali,kako to,mlad,zdrav,u punoj snazi..Rade svašta neki a neki ne rade ali svi, kradu sate ako rade na satnicu.. Ja nikad nisam podvaljivao i skidao ulje to je jeftino a i lako mogu proveriti koliko ide ali sam zaokruživao sate .. Tako da jedan radni dan od 8 h lako moze da ima i 12 plaćenih
Dosipaju ulje u kočnice pa naplate. Ta mi je najsmesnija
..
To i pokusava da ti objasni ))Ajd uozbilji se malo. Meni je sve jasno al ti si se upetljao pa ne znas da se izvuces.
Kakva oba nacina formirajna cene, ima normirana satnica i to je to, realno vreme za koje si uradio musteriju ne zanima. Kakvo zaokruzivanje, kakvi dodatni sati ...
PA to je zapravo i fer, predviđena je određena količina sati, ti ako možeš brže, ekstra, efikasniji si i bolji radnik. A možeš i duplo više da razvlačiš, samo gubiš vreme.To i pokusava da ti objasni ))
Po normi naprimer za kvacilo je 3 sata-240e,puta 3 je 720 i gotov dan
Ti zavrsis sa 6 sati,i jos odradis jedan set kvacila-naplatio si 960 a realno radio 8 sati.
To je oo sto rekoh malopre,kad kaze St Petar-po knjizi si radio 104 god )))
Teško je to jer treba sve skinuti da bi ga prrkontrolisao a musterije to obično neće da plate .. Došao čovek sa Audijem SQ5 3,0 otišla mu dizna i kaže skini sve i pošalji na proveru.. Provera u Boschu je ovde 30€ komad x6 to je 180€ plus rad .. Takvih ljudi nemas puno..Što se plivajućeg zamajca tiče, ja nisam video niti čuo da jedan jedini majstor u Srbiji ima uređaj za testiranje ispravnosti istog.
Pošto svaki mora da ima lufta (to mu je zapravo i poenta) mora da se izmeri kolikav je taj luft, i za svaki auto je drugačije:
Kod nas sudeći po klipovima, kao ga malo promrda aaaa ne valja.
Kod nas ima jedan majstor,a koji mi je inace drugar,koji je osmislio alat za vadjenje tj cupanje dizni i kog zovu iz citave Srbije da ide da vadi dizne kad to majstor ne moze da uradi jer tako zapeknu da nema sanse da se izvade.
Covek po dizni u proseku uzme 50€ pa vi vidite kako moze fino da se zivi od postenog posla.
Ode na par dana da povadi dizne po Srbiji,pobere pare pa se vrati i tako redovno.
Taj motorTo stoji ali on ima radionicu sa strugovima,glodalicama i ostalim masinama tog tipa i masinac je pa je sam izmislio taj alat i radi posao.
Bilo je slucajeva da vadjenje jedne dizne kosta 80€ i tad je i unisti prilikom vadjenja jer ne moze normalno da se izvadi ali on se tu ogradjuje ali izvadi diznu iz glave. Toliko o kvalitetu autoindustrije jer kad je u starim dizelasim znala tako da zapekne dizna da ne moze da se izvadi?
Plus sto su stare dizne bile na najobicnije navrtanje a ove danas na sistem pritiska polugom plus sto su kod nekih zakomplikovali da ne verujes. Kod BMW 2.0d 163 ks moras da skines i ventil deklu i dizne da bi skinu turbinu. Komplikacija na kvadrat.