Ne cuje se pumpa u rezervoaru Fiat Ducato 2.3D

KizzAx

Primećen član
Poruka
551
Dobar dan, Ovako, imam problem sa Fiat Ducato 2.3D 2006- (Novija verzija) 120 Multijet 88kw
Bio sam na put, i odjednom mi se auto ugasio u voznji, stao sam pored puta, i posto imam neka iskustva sa automobilima, prvo sto sam primetio je da ne ukljucuje pumpu u rezervoaru,Odma slep prikolicom odbacio do majstora, prikljucio na dijagnostiku, izbacuje mi samo gresku P250A- Senzor nivoa ulja, e sad jedan od vecih problema je i to sto relej pumpe za gorivo ne dobija struju, odnosno ne dobija signale da bih mogao da ukljuci pumpu, bio bi mnogo zahvalan ako bih neko mogao da mi pomogne, unapred hvala

Ja sam imao prekid hladan lem pa kompjuter nije davao impuls vremenskom releju pumpe. Neka majstor proveri i pumpu za svaki slučaj, filter isto tj sito da nije došlo do opterećenja. Dobar električar to rešava brzo ja sam platio 50 evra popravku.

A senzor ulja ti je verovatno i pre pravio probl.

Ako si mislio sam nešto da čačkaš oko struje spremi protivpožarni aparat i mokre krpe.

Davno sam imao probl da je pumpa bila pred kraj i da je gorela osigurače. Po zameni pumpe nije više trebalo pakovanje osigurača za svaku vožnju. Nije bio moj auto da se odmah razumemo.

Ja sam imao prekid hladan lem pa kompjuter nije davao impuls vremenskom releju pumpe. Neka majstor proveri i pumpu za svaki slučaj, filter isto tj sito da nije došlo do opterećenja. Dobar električar to rešava brzo ja sam platio 50 evra popravku.

A senzor ulja ti je verovatno i pre pravio probl.

Ako si mislio sam nešto da čačkaš oko struje spremi protivpožarni aparat i mokre krpe.
Vazi, uzecu to u obzir, a na koji kompjuter mislis? ECU ili Body? Tj. gde si imao hladan lem
Senzor ulja mi je vec duze vreme upaljena lampica, pa cas se ugasi, cas upali
A sto se tice pp aparata i mokre krpe, spremno je sve vec :D

Nemam pojma tako mi je rekao električar, hladan lem u kompjuteru. Ja se nebi zezao sa time meni je popravljao neki lik u zemun polju svi tamo znaju za njega pošten čovek al davno beše. 20 evra šlepovanje, 50 popravka. Auto sam poslao kao paket :lol:
Ako ti nešto znači sistem ubrizgavanja je bio digifant.
Vazi, hvala ti u svakom slucaju, videcu nesto da smuvam :D

Senzor pritiska goriva je ok, promenio sam ga, stavio sam nov, posto sam i ja prvo sumnjao na njega, kao sto sam rekao, jedina greska na dijagnostici je P250A- Senzor nivoa ulja, nista vise, ovaj model ovog Ducata je bas komplikovan, nikad ti nece reci pravu gresku, nego ti moraas da juris "Okolo, naokolo" :D
Sistem eliminacije.. krenes od pumpe pa ides dalje vec si sam dosta toga ispirao ... Fiat Ducaro je ok ali je bas nezgodan sto se tice instalacija .. Mora da gori pola sijalica na instrument tabli to je kod njih tako ali gaze dosta kilometara i jako su popularni kod kurir firmi..

Back