NBA 2020/2021

• Začetnik teme Začetnik teme Banci
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dok igraju Jelena ili Ana sa tribina se cuje "Srbija, Srbija", a dok igra Federer onda je muk na tribinama i aplauz posle poena... Pa kako nece onda biti dosadno, a ovako stavis Srbe i hrvate da igraju i unesu ludaci zivost u tenis... Ne bi Amerika izgubila u Indijanapolisu da nije bilo nasih navijaca da podignu moral Bodirogi, Stojakovicu i Gurovicu...

Ista stvar i sa NBA, odes u NjuJork, svima uzrecica 'Knicks suck', niko ne pravi neke nerede, demonstracije, promene.... a Niksi sa najvecim budzetom u ligi godinama tavore na dnu lige. Sportisti su vise kao 'klovnovi', sport deo industrije zabave, izgubi se sportski duh u regularnom delu sezone.

Novi Sad ili nikad:
Ista stvar i sa NBA, odes u NjuJork, svima uzrecica 'Knicks suck', niko ne pravi neke nerede, demonstracije, promene.... a Niksi sa najvecim budzetom u ligi godinama tavore na dnu lige. Sportisti su vise kao 'klovnovi', sport deo industrije zabave, izgubi se sportski duh u regularnom delu sezone.

Jel navijaci trebaju da upadnu na trening i da prebiju igrace? Ili da bojkotuju?

'Bad thing' je da u utakmici nema adrenalina, sportske zari, niko nizasta zainteresovan, gledaoci izadju iz kuce da se proluftiraju, igraci u utakmici nezainteresovani, jednu pobede sa dvadeset razlike, za dva dana od loseg tima izgube sa isto toliko.

To je prica regularne sezone. Orlando trenutno vodi na poluvremenu 20 razlike protiv NjuDzersija, sta ocekivati dalje, igraci ce otaljigati preostalih 24 minuta, gledaoci cutati sat i nesto vremena, vec sutra su u drugom gradu, Orlando ce izgubiti od prosenog tima, NjuDzersi pobediti....

Ma u NBA je totalno poremecen sistem vrednosti.Oduvek su Ameri bili publika koja dodje na utakmiu da se naqrqa a basket je tu da je zabavi izmedju zalogaja,ali mislim da ipak pre,kod onih stvarno velikih gracha pare nisu bile najvaznije.Nije se igralo da zaradish 70 umesto 50 miliona nego da pobedish.Ako nemash zelju za pobedom onda nisi ni sportista.Ovima danas je samo vazno da ugovorima za reklame i na sve ostale nachine zarade shto vshe,a pobedili izgubili-zabole ih.Zato je meni NBA i dosadan.Previshe utakmica,premalo zelje,to vishe nije sport.

Iskreno govoreci, i pored cinjenice da svi najbolji svetski igraci igraju u NBA, utakmice se igraju pred najvecom publikom, zbog te monotonije regularne sezone, pada interesovanje za NBA u Evropi. Kakva da je Evropska kosarka makar je svaka utakmica takmicarska, ili-ili, ne volim sto je toliko 'depresivna i traljava' ali je u poslednje vreme vise gledam nego NBA.

Jordan sigurno nije poceo da igra kosarku zbog potencijalnih miliona nego zato je voleo da igra, da pobedjuje... Toga danas vise nema, unistise pare sport... Vanja Grbic posle titule u Sidneju izadnje ispred kamere i kaze "Tata spremaj prase"... To ne mozes parama kupiti...

Novi Sad ili nikad:
'Bad thing' je da u utakmici nema adrenalina, sportske zari, niko nizasta zainteresovan, gledaoci izadju iz kuce da se proluftiraju, igraci u utakmici nezainteresovani, jednu pobede sa dvadeset razlike, za dva dana od loseg tima izgube sa isto toliko.

Onda gledaj college kosarku. Tu ima sve sto si nabrojao. Nema talenta, ali ima sve sto si nabrojao.

Nema talenta. Retko kad se desi da neki tim ubaci 100+ poena. Ja vise volim gledati zvezde pa makar igrali sa 50% od svojih mogucnosti. Recimo Utah Jazz pre neko vece protiv San Antonio Spurs. Gledao sam utakmicu sa uzivanjem kao nekada kad su Sacramento Kings igrali u Arco.

68Charger440+6:
Onda gledaj college kosarku. Tu ima sve sto si nabrojao. Nema talenta, ali ima sve sto si nabrojao.
Onda mi je bolje da gledam Evropsku kosarku, sto i radim. To velik broj ljudi danas u Evropi radi sto mi se cini da zabrinjava NBA ligu.

Samo kada se setim kako su NBA timovi dosli u Evropu jesenas, posle 4 meseca pauze, bez jedva dana treninga. Barselona u punoj takmicarskoj formi pobedi osrednji NBA tim ciji su se igraci zaduvali posle jednog brzeg trka, u novinama pobeda je bila cudo na cudima, mesto da je rutina da su ih razbili sa 20 razlike. Posle nedelje treninga, NBA timovi su rutinski pobedjivali Evro timove, sramota.

To kruzenje lopte, polako ovo-ono me ubija u pojam, Evropska boljka depresivnosti, kad se setim sta je nepripremljeni Finiks radio Romi, kad god su imali skok u odbrani, svi odmah trcali u napad i zavrsili napad zakucavanjem jer je vecina tima Rome jos bila na polovini Finiksa a Roma je u to vreme bila u punoj takmicarskoj formi.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back