NBA 2020/2021

• Začetnik teme Začetnik teme Banci
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sinoc sam gledao Sacramento Kings protiv mojih Milwaukee Bucks. Prosto je neverovatno koliko su losi, daleko losiji nego prosle sezone. Izgleda da odlazak Bonzi Wellsa i posebno Rick Adelmana se bas oseti. Jesu sinoc pobedili, ali Milwaukee igra bez 4 igraca is startne postave (Redd, Williams, Villanueva, Simmons). Kingsi su sada jedan od najlosijih timova u NBA.

Odredjeni su starteri za All-Star utakmicu.

East (istok):
LeBron James (Cleveland Cavaliers)
Chris Bosh (Toronto Raptors)
Shaquille O'Neal (Miami Heat)
Dwayne Wade (Miami Heat)
Gilbert Arenas (Washington Wizards)

West (zapad):
Kevin Garnett (Minnesota Timberwolves)
Tim Duncan (San Antonio Spurs)
Yao Ming (Houston Rockets)
Kobe Bryant (Los Angeles Lakers)
Tracy McGrady (Houston Rockets)

Rezerve ce biti objavljene nesto kasnije.

Juta me podseca na Vojvodinu, duh provincije. Vojvodina je pre par godina imala tim sa Kebu Stjuartom koji je dosao kao MVP Ruskog prvenstva, Gurovica, igrali su u najvecoj dvorani u Srbiji, jedan od ako ne najveci budzet... ali kada bi dosao Partizan ili Zvezda sa mladim, neiskusnim timovima, ipak se znalo ko je metropolita a ko provincijalac, neverovatno je kako su gubili u Novom Sadu.

Kirilenko, Buzer, Okur... su mocan, visok tim kome treba parirati, u zadnjoj utakmici su pobedili San Antonio, isto tako su u zadnjih 5 izgubili od timova tipa NO i NJ, ukljucujuci poraz od Memfisa, najgoreg tima u ligi koji je pre te utakmice imao skor na gostovanjima 2-20. Nemaju sampionski mentalitet da nastave da pobedjuju, daju sebi luksuz jeftinih poraza, zadovoljni sa skorom +50%.

68Charger440+6:
Pobedjuju najbolje, a to je vazno ako hoce titulu. Bolje pobedi San Antonio, a izgubiti od Memphisa nego obrnuto.
Sta znam...Utah je stvarno simpatican tim,ali po mom misljenju u ovom trenutku ne i tim za velika dela.Pod tim podrazumevam finale Zapada,a dotle ne mogu da stignu.Ipak,totalno OK tim,mozda za par godina uspeju da ponove uspeh jute iz 97,98...

Јута је баш добра екипа, поред горе набројаних играча мислим да је Дерон Вилијамс највише заслужан за сјајне игре ове сезоне. Мада се нешто спомиње трејд Кириленка, који је стално повређен, а он им је био алфа и омега тима.

Ako nemaju rutinu da dobiju 8-9 utakmica zaredom, to ne govori o sampionskom mentalitetu. NBA plej-of nije NFL gde 3 utakmice vode do sampinske titule pa iznenadjenja su moguca. Juta omeksa posle 5 vezanih pobeda, zadovolje se sa >60%, ono sto moze da se desi je da prodju prvo kolo, zatim da ih u toj slasti prolaska nokautira Dalas ili Finiks.

Ovo je samo regularna sezona. Setite se kako je Miami prosle godine gubio utakmice protiv svakog boljeg tima, pa kad je dosao playoff poceli su pobedjivati i na kraju osvojise titulu.

Kirilenko je nezadovoljan sa svojom ulogom u Utah, neodgovara mu Jerry Sloan taktika.

Da, ali Majami je imao najdominantnijeg igraca u ligi, kad njemu sine, protivnickom timu se smraci. Lako je igrati karte, kada imas dzoker na raspolaganju. Tom dzokeru nije bilo zanimljivo da se aktivira u regularnoj sezonu, kada je dosao plej-of, dosla mu i volja da odigra na nivou.

Sampionski timski mentalitet se gradi preko regularne sezone, on nedodje preko noci u plej-ofu. Zato bih dao glas Dalasu, mislim da je ovo godina koju je fanatik zvani Kjuban cekao. Zatim tu je Finiks, tim koji je nedavno vezao 17 pobeda, uvek jaki San Antonio, medju takvim plej-of timovima...

@Charger

Iskreno, da li bi se slozio da postoji grupa od 3 tima medju kojima treba traziti sampiona Zapada, Dalas, Finiks i San Antonio, zatim druga grupa sa Hjustonom, Jutom i jos nekim kome 'sine' u plej-ofu? U kosturu zreba jedno iznenadjenje je moguce da npr. 1- ili 2-o plasirani iz reg.sezone bude izbacen od strane timova iz druge grupe, ali dva iznenadjenja mi se cine previse, ne na jakom zapadu.

Ja nebi stavio San Antonio u grupu sa Phoenix i Dallas. San Antonio bi stavio u grupu sa Houston, Utah i mozda Denverom.

Ja sam bas sinoc gledao San Antonio protiv Utah. Iako je Utah pobedila samo sa 4 razlike, Jazz ih je ubio, iako su igrali bez Boozera.

Jako puno energije bice potrebno da se izbaci Finiks ili Dalas koji ce verovatno biti na 1- i 2-om mestu, na jakom zapadu, ni prvo kolo nece biti setnja. Juta mi se cini kao tim ciji ce svaki plej-of duel biti odlucivan u zavrsnim utakmicama.

San Antonio u poslednjim godinama ima najveci procenat pobeda u svim Americkim profesionalnim sportovima, ne moze se ocekivati da svake godine imaju najbolji procenat u reg. sezoni, kada dodje plej-of, klupa na kojoj sede Finli, Beri, Oberto, zna da iznese teret.

Gledao sam Finlija protiv LAL, na par sekundi pre kraja je usao u igru i pogodio 3-u bez 'koske' sa 8metara. U plej-ofu jedan potez odlucuje o celoj sezoni, dobro je imati takvog igraca na klupi kada je potreban potez vise, ne znam da li ih ostali timovi imaju. Mada, istrosen je San Antonio, puno su osvojili i konstantno bili u vrhu za poslednju deceniju, nisu 'gladni' pobeda kao npr. Finiks.

Odredjene su i rezerve za All-Star.

East (istok):
Chauncey Billups (Detroit Pistons)
Caron Butler (Washington Wizards)
Vince Carter (New Jersey Nets)
Richard Hamilton (Detroit Pistons)
Dwight Howard (Orlando Magic)
Jason Kidd (New Jersey Nets)
Jermaine O'Neal (Indiana Pacers)

West (zapad):
Carlos Boozer (Utah Jazz)
Allen Iverson (Denver Nuggets)
Shawn Marion (Phoenix Suns)
Steve Nash (Phoenix Suns)
Dirk Nowitzki (Dallas Mavericks)
Tony Parker (San Antonio Spurs)
Amare Stoudamire (Phoenix Suns)

68Charger440+6:
Odredjene su i rezerve za All-Star.

East (istok):
Chauncey Billups (Detroit Pistons)
Caron Butler (Washington Wizards)
Vince Carter (New Jersey Nets)
Richard Hamilton (Detroit Pistons)
Dwight Howard (Orlando Magic)
Jason Kidd (New Jersey Nets)
Jermaine O'Neal (Indiana Pacers)

West (zapad):
Carlos Boozer (Utah Jazz)
Allen Iverson (Denver Nuggets)
Shawn Marion (Phoenix Suns)
Steve Nash (Phoenix Suns)
Dirk Nowitzki (Dallas Mavericks)
Tony Parker (San Antonio Spurs)
Amare Stoudamire (Phoenix Suns)
KO nije stavio Nasha ili Nowitzkog u postavu nije mi jasno?Ovi navijaci sto glasaju stvarno nemaju pojma!!!Kako mogu ova dva igraca da budu rezerve uopste mi nije jasno,eeee a ovaj covek je i dvostruki MVP...A bice i ove godine,verovatno,kao tek treci u istoriji kome je to poslo za rukom!!!Toliko o tome koliko navijaci ne znaju ni da gledaju kosarku.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back