NBA 2020/2021

• Začetnik teme Začetnik teme Banci
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Desilo se cudo u Berlinu danas , zaista pravo cudo , Alba je pobedila San Antonio Sparse kosem u poslednjoj sekundi , mislim da je rezultat bio 95:94.
Cestitke za trenera Sasu Obradovica i ceo tim Albe , gledao sam utakmicu , zaista su igrali zrelo , pametno, angazovano celo vreme i nisu se predavali , cak ni kad je bilo +16 za San Antonio Sparse.

Sparsi daleko od toga da su neozbiljno igrali , udarni igraci Parker, Djinobili, Dankan, Lenard , Diao, Belineli, Grin su imali uobicajno veliku minutazu , ne moze se reci da su se Sparsi stedeli, pokazivali su svoju prepoznatljivu igru, akcije, trouglove, stvaranje viska, ali spolja su slabo pogadjali, no bilo kako bilo, ovo je mozda i najveca pobeda u istoriji Albe bez obzira sto se ne radi o takmicarskoj utakmici, ipak da jedna ekipa koja ne spada maltene ni u sredinu Evroligaskih timova da pobedi NBA sampione i ubedljivo najbolju ekipu u NBA se zaista retko vidja.
Realno kad pogledamo tim Albe maltene sve anonimusi, najzvucnija imena su im Banic , Leon Radosevic , Belgijanac Tabu i onaj Amerikanac sto je dosao iz Kahe Laboral , Lenfro sto je nekada igrao u Zagrebu.

Doduse vec dosta puta se desavalo da neka Evropska ekipa pobedjuje NBA ekipu (gotovo svake godine imamo po par takvih slucajeva) pa cak i sampione NBA lige,(setimo se samo i Barsinih pobeda protiv tada aktuelnih sampiona LA Lejkersa ili kpar godina kasnije asnije protiv tada aktuelnih sampiona Dalas Meveriksa) ,ali da jedna Alba pobedi NBA sampione i to jos Sparse je stvarno senzacija nad senzacijama.

Ja bi recimo Real Madrid voleo da vidim protiv San Antionio Sparsa , realno Real sad ima bolji napad od 80% NBA ekipa , mislim da bi to bila bas jedna vrhunska tekma ; )

Au baš neočekivano :eek:

Mada, nisu Spursi sigurno natempirali formu, niti su dali 100% mogućnosti...Sjajan uspeh u svakom slučaju za Albu, najvredniji skalp u istoriji kluba :D

Realno, da su igrali na 4 dobijene, Spursi bi ih ugazili 4:1 sigurno :D

To svakako,nije mala stvar dobiti San Antonio :D

Da , evo i Toni Parker dao skoro 30 poena , Dankan i Lenard po 14............mislim da ne moze da se kaze da nisu igrali ozbiljno i da su se cuvali (mada San Antonio ulazi u pravu formu tek tamo negde oko druge runde plej ofa , tamo negde krajem Aprila, pocetkom Maja, a dotad sve protivnike melju cisto na kvalitet i iskustvo)

Nego meni je jako krivo sto nocas Flamengo izgubi od Finiksa , bilo je 10-ak razlike na kraju, igrali su jednu egal utakmicu , mada mislim da je utakmica igrala u Riju u dvorani Flamenga (poznata kao Maracanazinho ) mislim da bi ih dobio Flamego , kao sto je oduvao i Makabi sa 15-ak razlike u Interkontinentalnom kupu.

Sinoc protiv Finiksa posebno su se istakli veteran Machado sa 16 poena, Valter Herman sa 14 poena i 5 skokova , zatim jos jedan Argentinac bek Laprovitola sa 13 poena i 12 asistencija, Amerikanac Majinz sa 15 poena i 5 skokova , Olivinha sa 10 , Felicio sa 8 poena i 8 skokova, Marquinhos sa 7 poena i 5 skokova ( uz los procenat suta) i Vitor Benite je imao 5 poena , 3 skoka i 2 asistencije , kod Finiksa pridoslica iz Sakramenta Ajzea Tmos je dao 18 poena, Bledso 15, Grin i Moris po 13 , Goran Dragic svega 6 poena u procenat suta 2/9 za 25 minuta , a prve poene za Finiks dao je i Zoran Dragic , ubacio je jednu trojku za minut ipo.

Flamengo zaista odlicna ekipa , posle odlicne partije protiv Makabija , steta sto i ovaj mec nisu uspeli da prelome u svoju korist i steta sto se ovaj mec igrao u Finiksu umesto u Riju pred 15,000 ljudi , ali dobro...........steta sto se Flamengo ne takmici u Evroligi , jos kako je sad evropska kosarka u krizi, mislim da bi mogli daleko da doguraju ; )

Nurkic igra odlicno za Denver u ovim pripremnim utakmicama. Dvocifren je u skokovima ili u poenima, veceras dao 15 za 14 minuta u igri protiv Bulsa. Pretpostavljao sam da ce biti dobar NBA igrac u buducnosti, ali ne ovako brzo. Mislim jesu pripreme, ali on ima tek 20 godina i ako ovako nastavi imace sansu da bude deo rotacije Nagetsa koji od centara imaju Mozgova i Hiksona koji moze da igra i cetvorku, za Mekgija ne verujem da ce dobiti minute...

107310378135226586988921-1.jpg

Kako se zesce tripujem dok gledam ovu sliku :mrgreen:

Pipen je jedan od najpotcenjenijih igraca svih vremena,

Bio je potcenjivan svuda, cak i u samom Cikagu, gde nije dobijao dovoljno kinte zbog abnormalnih MJ ugovora.

Ono kada je kulminiralo je bila ova situacija:

Bio je jedan od najboljih defanzivnih igraca ikada, a on i Grent Hil su preteca Lebrona Dzejmsa.

Gledam sad GS i Denver, Nedovic ne dobija minute, a dobijaju ih Holidej i Barbosa. Izgleda da nema nista ni od ove sezone ako ne padne neki trejd.
Barem deluje da ce Kuzmic biti drugi centar, igra skoro 20 minuta u proseku na ovim pripremnim.
Nurkic sasvim lepo koristi svoje minute u Denveru..

Au baš neočekivano :eek:

Mada, nisu Spursi sigurno natempirali formu, niti su dali 100% mogućnosti...Sjajan uspeh u svakom slučaju za Albu, najvredniji skalp u istoriji kluba :D

Realno, da su igrali na 4 dobijene, Spursi bi ih ugazili 4:1 sigurno :D

Realno,na SP u Spaniji je dosao tkrc drugi tim NBA lige.
Bez Dankana,Le Brona,Duranta,Vestbruka,Bosha,Lova itd...
I taj drugi tim NBA lige je gotovo sve timove sa lakocom pocistio sa u proseku najmanje 30 razlike.
Da su prebacili u 5-u bilo bi i vise,cak i protiv nas u finalu.
San Antonio je prvak te lige a Alba je negde 20ti tim u Evropi po kvalitetu igraca.
Tako da ne treba raspravljati previse oko toga, citao sam komentare na sajtu SPURS-a o tome,bas niko nije ni malo potresen zbog tog poraza.
Ove godine Spurs ce JAKO,JAKO tesko biti prvaci,tesko da ce i nizati pobede kao proteklih godina.
Klivlend,Cikago,Oklahoma,Majami,Toronto,Detroit imaju veoma jake sastave i tesko da ce Antoniovi 35ogodisnjaci u proseku moci i ove godine da izguraju tako dobro kao prethodnih,prosto ,premor materijala.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back