NBA 2020/2021

• Začetnik teme Začetnik teme Banci
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nocas je Jao odrzao cas kosarke...
Naravno, kao pravi sportista...na kraju utakmice je ishvalio svoje drugove...i stvarno, svi su bili odlicni...posebno Artest i Aron Bruks...a Batije je prolio i krv za pobjedu...
Interesantno je da su u zadnjoj cetvrtini ``slucajno`` udarili(tj. Kobi Brajant) Minga u koljeno nadajuci se da ce obnoviti povredu...covjek je izasao sa terena a onda dao jedan od kljucnih koseva i to sa velike distance(6 metara minimum) i jos sredio 4 slobodna bacanja...
Osim toga, imao je sjajan procenat slobodnih, naravno, 100%:D
Gledao sam kasnije i analizu...i naravno uzivao u mnogobrojnim podacima...zapao mi je za oko ovaj...ovo je prvi put ove sezone da je Hjuston dobio Lejkerse u zadnjoj cetvrtini...
Nema price...u pravo vrijeme...:D

Maestralno odigrana utakmica...Lejkersi su jedva izvukli 90 poena...

U drugoj utakmici koja je bila ranije...pa je nijesam gledao...Orlando je, takodje, napravio brejk...i sada ce Boston morati jos jednom da stisne zube...

Ocekuju nas sigurno interesantne serije...

A meni je u stvari najdraze sto sam na kladionici pogodio dvojku na Hjuston...:D

Parovi drugog kola plej-ofa:

Hjuston - Lejkersi: Mekgrejdi je konačno uspeo da zaigra u drugom kolu doigravanja; nikad mu to nije pošlo za rukom, ni sa Orlandom a ni sa Hjustonom, sve do sad. Ipak, mislim da su Brajant i kompanija prevelik zalogaj za Rakete. Mada, nikad se ne zna.

Dalas - Denver: Biće gusto. Šta mislite, ko je u prednosti? Ja mislim da je Denver.

Atlanta - Klivlend: Atlanta je prvi put od 1999. prošla dalje od prvog kola (odonda je samo još jednom uopšte učestvovala u plej-ofu, i to prošle sezone). Ali mislim da tu njihova odiseja prestaje; ne verujem da mogu da iznenade Klivlend koji se već dobro razmahao.

Orlando - Boston: Objektivno, Boston je favorit, ali ne otpisujte moju ekipu. Ne računajući Detroit, možemo da se nosimo sa svima na Istoku. Setite se da smo jedni od retkih koji su ove sezone dobili Boston na njegovom terenu. Uz malo sreće može svašta da bude.

1.Bez obzira na poraz,mislim da će Lejkersi dobiti seriju protiv Hjustona.Anliziraće LA kako da zaustave Minga.
2.Ovde prolazi Denver,igraju tvrdo i biju a K.Martin može da zaustavi Novickog,glavnu snagu Dalasa.
3.Klivlend bez problema prolazi dalje.
4.E ovde nema favorita,ako umanje učinak bekova Bostona prolazi Orlando,i za Boston važi,treba da zaustave Hauarda, plus trojke Orlanda da bi prošli dalje.

Hjuston iznenadio...Ali ne zna se...Mislim da imaju šanse da prođu.Plus im nije igrao McGrady.
Rej Alen kao i u prošloj seriji podbacio,pa posle...Sledeću utakmicu dobija Boston,po mojoj proceni...

Dobismo prvi meč protiv Bostona na njegovom terenu! Kažem ja da nas ne treba otpisivati... :mrgreen:

Orlando je vodio i sa dvadesetak razlike, na kraju svega pet, ali bitno je da je poveo u seriji. Uz ovakvu igru imamo lepe šanse protiv Seltiksa, ali još je rano za radovanje...

A ako je Hjuston bez Mekgrejdija dobio Lejkerse, onda nisam baš siguran da će Lejkersi tek tako glatko da ih prođu...

Kao što sam rekao,čim Alen odigra dobro,Boston dobija. :)
Edi Haus neverovatno odigrao.31 poen za 27 minuta u igri,šut iz igre 11-14,od toga 4-4 za tri poena.Slobodna bacanja 5-6.Nema šta,imao je svoje veče.

dobro igraju da, mada realno dosad nisu ni imali pravu konkurenciju, prosli su poprilicno indisponirani i nezainteresovani Detroit i evo sad vode protiv Atlante jedne dosta prosecne ekipe sa mozda 2,3 dobra igraca.
Videcemo kako ce sve to izgledati u sledecoj rundi kad budu naleteli na Boston il Orlando.

Boston,ako ovako nastavi,ne moze stici dalje nego do finala Istoka,i to "na misice"...A tamo samo uz neverovatan pristup mogu i do finala,tja,ne deluju mi onako mocni kao prosle godine.

Ipak,da se ogradim...Pre skoro 25 godina,bila jedna ekipa lejkersa sa sve Dzabarom,Medzikom i ostalim...Da ne nabrajam,verovatno neceta znati igrace :) Ljudi su,cini mi se,igrali svaku seriju do finala do odlucujuce utakmice! Znaci,prva serija je bila 3-2,druga 4-3,finale Zapada 4-3 i cini mi se cak i da su u funalu dobili 4-3. Dakle,sve je moguce....Zato smatram da ne treba otpisivati Boston,iako ne deluju toliko ubedljivo.

Boston,ako ovako nastavi,ne moze stici dalje nego do finala Istoka,i to "na misice"...A tamo samo uz neverovatan pristup mogu i do finala,tja,ne deluju mi onako mocni kao prosle godine.

Ipak,da se ogradim...Pre skoro 25 godina,bila jedna ekipa lejkersa sa sve Dzabarom,Medzikom i ostalim...Da ne nabrajam,verovatno neceta znati igrace :) Ljudi su,cini mi se,igrali svaku seriju do finala do odlucujuce utakmice! Znaci,prva serija je bila 3-2,druga 4-3,finale Zapada 4-3 i cini mi se cak i da su u funalu dobili 4-3. Dakle,sve je moguce....Zato smatram da ne treba otpisivati Boston,iako ne deluju toliko ubedljivo.

Verovatno mislis na sezonu 1987./88.,kada su Lakersi bili prvaci.
Plej of te godine:
- LA Lakers-San Antonio 3:0,
- LA LAkers - Utah 4:3,
-LA LAkers- Dallas 4:3,
i napokon veliko finale:
LA Lakers-Detroit 4:3

Bilo je to vreme sou-tajma,kada su igrali KA Jabbar,Magic Johnson.AC Green,James Worthy,Michael Thompson,Kurt Rambis,Byron Scott........
To finale se pamti jer je tadasnja TV Zagreb po prvi put prenosila u tadasnjoj Jugoslaviji neku NBA utakmicu.

U sezonama pre toga kada su bili prvaci ( 1986/87, 1984/85, 1981/82) bili su mnogo ubedljiviji. Npr sezone 1986/87 u plej ofu su imali ukupan skor 15:3. Neverovatna ekipa....

E upravo o tome pricam :) :) :) Hvala sto si iskobeljao podatke odnegde,vredi ih pomenuti...

Samo hocu da kzem da je mozda upravo ova ekipa Bostona kao tadasnja ekipa Lejkersa...Nikad se ne zna sa njima,ipak su oni i dalje sampioni :D

Tesko? Bilo ga je veoma lako voleti :D :D :D

Covek koji je bio super nesebican,koji je vodio ekipu,pogadjao kada je trebalo..Sve je radio sto bi trebalo...Da ne bese drugog MJ-a,mislim da bi ovaj MJ bez problema mogao biti naj,naj svih vremena :D

Ta ekipa mi je posle Cikaga iz perioda '96-'98 najomiljenija. Ipak su Bulsi iz sredine devedesetih nesto najbolje sto je kosarka imala...Posle ide Medzik i ekipa...Pa niko... :D

Boston je sigurno bio dobar...:D Voljeli ga ili ne :D

Ma Boston iz npr. 1983 sa Birdom,Perisom,Mekhejlom,Deni Ejndzom,Denisom Dzonsonom.......je bio sjajna ekipa.......ali definitivno dve ekipe koje su imale magiju u igri i koje su tom magijom osvajale titule su LA Lejkersi sa Medzikom i Cikago sa Dzordanom......

To je bilo savrsenstvo za gledanje......jednostavno lepa kosarka za videti..

A Majkl i Medzik.........to je nesto sto verovatno nikada necu moci odluciti ko mi je drazi i ko je bolji.....................

Zato kazem taj Boston npr. ili Detroit sa Tomasom,Dumarsom,Lambirom,Adrijanom Dentlijem,Denisom Dzonsonom,Rikom Mahornom,ludim Rodmanom koje je vodio Cak Dejli (koji je juce umro) su bile sjajne ekipe,ali je to bila drugacija kosarka u odnosu na Cikago i Lejkerse............................

Pricaju ljudi da je nekadasnji dom Lejkersa,legendarni Forum imao neverovatnu atmosferu..................da je ono sto je npr. enfild roud u Engleskoj za stadione,znaci pravi hram fudbala ( koliko god ja voleo MUTD ),da je to bio Forum za kosarku u NBA.

Poslednja izmena:
Pazi,taj Boston je nekako bio skup teskih radnika. Tu ekipu si mogao da volis ako iskreno volis,kako da kazem,korene,osnovu kosarkaske igre. Jeste,imali su jednog koji je bio car,Leri Bird,ali i on je bio vise primer teskog radnika nego sto je bio atraktivan...

Sa druge strane,imao si totalno ludu ekipu Lejkersa koji se ne zna koji je bio ludji,naravno,sa Medzikom na celu.

Kasnije,imao si primer ekipe koja igra odbranu "kravivh kolena" sa velemajstorom Tomasom,i konacno,neponovljivog Dzordana i Cikaga! Ne kazem da svi kasniji samioni nisu bili odlicne ekipe,samo moram da kazem da su mi ove ipak nekako draze....

jedina od novijih ekipa za koju moram da kazem da sam se vezao to je bila ona ekipa Detroita koja je uzela prvenstvo pre neku godinu,naravno,iskljucujuci Milicica. Sjajan tim,pravi primer timske kosarke.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back