NAZARECANI

ariela

Aktivan član
Poruka
1.483
Pravoslavne sam veroispovesti, licno ne mnogo religiozna ali moji roditelji jako i duboko u veri pa su mene i sestru tako vaspitavali...I druge vere postujem, ali ne znam puno o njima...narocito ne znam ko su i sta su Nazarecani i kakva je njihova religija...Cula sam da ih je masovno bilo u Vojvodini da su Hriscani ali da se u mnogome razlikuju po ubedjenju...

Nemoras da se trudis sve ti to isto slicno samo pazi ima mnogo hriscanskih religija ali samo jedna ima duha svetoga .
Netreba ti niko da ti sad nanovo objasnajva principe neke nove religije(sekte) stace ti to sve sto ti je dusekorisno imas u pravoslavlju, mozda su zastranili vladike ali oni ne cine veru vec stado malo .

Nemoras da se trudis sve ti to isto slicno samo pazi ima mnogo hriscanskih religija ali samo jedna ima duha svetoga .
Netreba ti niko da ti sad nanovo objasnajva principe neke nove religije(sekte) stace ti to sve sto ti je dusekorisno imas u pravoslavlju, mozda su zastranili vladike ali oni ne cine veru vec stado malo .

Narod ne cini Crkvu.

Pravoslavne sam veroispovesti, licno ne mnogo religiozna ali moji roditelji jako i duboko u veri pa su mene i sestru tako vaspitavali...I druge vere postujem, ali ne znam puno o njima...narocito ne znam ko su i sta su Nazarecani i kakva je njihova religija...Cula sam da ih je masovno bilo u Vojvodini da su Hriscani ali da se u mnogome razlikuju po ubedjenju...

ако ти се они не буду свидели имаш:

"Hrišćani" - bez Hrista
Ovo je grupa crkvi koje mogu sebe nazivati "hrišćanima", koriste Bibliju kao njihovo Sveto Pismo, i mogu čak i imati ime Hrista u nazivu njihovih "crkava"...
Ali oni govore da "Isus nije Bog", ili da je "Isus onoliko Bog, koliko je bilo ko od nas" - poput, recimo, Mormona.

- Mormons. The Church of Jesus Christ of the of Latter-day Saints, Book of Mormon
- Jehovah's Witnesses. Watchtower Bible and Tract Society
- Moonies. Unification Church - The Holy Spirit Association for the Unification of World Christianity, Sun Myung Moon
- New Age
- Christian Science Church.
- Church of Scientology.
- Church Universal and Triumphant.
- Children of God, Family of Love.
- Worldwide Church of God, of Armstrong.
- Spiritualism, Spiritualistic Churches, Spiritism.
- Unitarian Church
- Universalism
- Unitarianism... Universalism.
- Unity School of Christianity
- Socinianism

DESTRUKTIVNI KULTOVI - Hrišćanski, i ne-hrišćanski

- People's Temple, Jim Jones, Guayana, Jonestown, 913 death
- Branch Davidians, "Waco", David Koresh (Vernon Howell), 82 death
- The Family, Charles Manson, 8 death
- Jeffrey Lundgren, destructive Mormon splinter group, 5 death
- Order of the Solar Temple, 53 death
- Heaven's Gate, 39 death
- Aum Shinrikyo, subway gas attack in Tokyo, Japan, 1995
- Snake Handlers, Serpent Handlers
- Movement of Restoration of "Ten Commandments, in Uganda, 924 death

Ostali Hrišćanski kultovi:

Gnosticism, Neo-Gnosticis, Agnosticism.
Way International.
Holy Order of MANS.
Church of the Living God.
Fundamentalism
Rev. Ike, United Christian evangelistic Association
Penitents

International Churches of Christ (ICC) (ICOC)
The Way International
Holy Order of MANS
Church of the Living Word
Crossroads Church of Christ, the Boston Church, the Central London Church of Christ

"Katolici bez Pape"
- The Old Catholic churches
- The Polish Church
- Society of St. Pius X and Fraternity of St. Pius X, Lefebvre,
- Palmar de Troya, Seville, Spain, Clemente Dominguez
- Bayside, N.Y., Veronica Lueken

Назарени су први секташи међу Србима. Још према аустроугарским подацима са краја 19. века, од укупног броја назарена у царевини, а било их је око 10.000, њих 4.500, дакле готово половина, били су Срби. Данас се процењује да у Србији живи око 5.000 назарена, према броју крштења, а са члановима породица, секта укупно има око 8.000 следбеника. Центар им је у Новом Саду и имају у свом власништву 80 објеката.
Основао их је 1830. године Швајцарац Самуел Фрелих. Он је пре тога био лутерански пастор, потом баптиста, а затим је основао своју „свету општину" у градићу Лајпвилу. У свом учењу назарени одбацују:
• Свето Предање, прихватајући само Свето Писмо (као и сви протестанти);
• Богородицу и светитеље;
• поштовање крста и икона;
• пост;
• црквене празнике;
• служење војног рока и учешће у рату.
Римокатоличку цркву сматрају „великом блудницом", а према православнима су прозелитски расположени.
Осим наведеног потребно је навести и следеће:
• јерархију чине „ђакони". На челу сваке области, која може имати и више богомоља, стоји „ђакон", потом слуге, па верници. „Савез ђакона" води заједницу која је организована на аутокефалном принципу, а на чијем челу је старешина;
• крштавају се само старији од 14 година, и то на реци, уз ритуално опаљивање (сагоревање) греха огњем;
• причест и вечера Господња обављају се уз исповед греха.
Назарени су секта чија бројност последњих деценија стагнира.

"Hrišćani" - bez Hrista
Ovo je grupa crkvi koje mogu sebe nazivati "hrišćanima", koriste Bibliju kao njihovo Sveto Pismo, i mogu čak i imati ime Hrista u nazivu njihovih "crkava"...
Ali oni govore da "Isus nije Bog", ili da je "Isus onoliko Bog, koliko je bilo ko od nas" - poput, recimo, Mormona.
Pa ljudi samo po NZ-u delaju.
Iz ovog je podosta vidljivo da imaju uporište:

17 Reče joj Isus: "Nemoj me se dodirnuti, jer još nijesam uzašao k Ocu svojemu. Nego idi k braći mojoj i kaži im: "Uzlazim k Ocu svojemu i Ocu vašemu, Bogu svojemu i Bogu vašemu."
IVAN 20

I da su svi kao i oni ne bi bilo nadmetanja jer nema razlika.
No eto postaviše jednoga na postolje umjesto zlatna teleta da mu se dive.

DESTRUKTIVNI KULTOVI - Hrišćanski, i ne-hrišćanski

- People's Temple, Jim Jones, Guayana, Jonestown, 913 death
- Branch Davidians, "Waco", David Koresh (Vernon Howell), 82 death
- The Family, Charles Manson, 8 death
- Jeffrey Lundgren, destructive Mormon splinter group, 5 death
- Order of the Solar Temple, 53 death
- Heaven's Gate, 39 death
- Aum Shinrikyo, subway gas attack in Tokyo, Japan, 1995
- Snake Handlers, Serpent Handlers
- Movement of Restoration of "Ten Commandments, in Uganda, 924 death

Baš lepo, sad ispod svega lepo napiši, ako se zna, i koliko života su ugasile Katolička i Pravoslavna inkvizicija?

Nemam šta da smišljam, vrlo dobro se zna na šta se misli pod tim pojmom.
Član inkvizicije je svaki onaj koji osuđuje i poziva na nasilje prema nekome.
Ko će poziv da izvrši, to je dalje formalnost, ovo prvo su generali i oficiri, a ovo drugo vojnici, pijuni.

ти си тако паметан па дефинишеш појмове, што једноставно не избациш то из себе и кажи да мрзиш хришћанство а нарочито православно.

ти си тако паметан па дефинишеш појмове, што једноставно не избациш то из себе и кажи да мрзиш хришћанство а нарочито православно.

To si Ti rekao.
Nemam potrebu da išta ponovo definišem, sve je to davno definisano, na nama je samo da stvari merimo pravom merom, jednom merom za sve.
Na osnovu toga što govorim o zlu, u koži onih koji osuđuju i pozivaju na nasilje, Ti meni pripisuješ da mrzim Hrišćanstvo?
Pa imaš li Ti malo zdravog razuma u sebi?

To si Ti rekao.
Nemam potrebu da išta ponovo definišem, sve je to davno definisano, na nama je samo da stvari merimo pravom merom, jednom merom za sve.
Na osnovu toga što govorim o zlu, u koži onih koji osuđuju i pozivaju na nasilje, Ti meni pripisuješ da mrzim Hrišćanstvo?
Pa imaš li Ti malo zdravog razuma u sebi?

на теби је да судиш и осуђујеш јел тако?
наравно да имам само га безумник не види

dosta poshtujem Nazarene jer su vrlo konzervativni i vrlo mirni ljudi. npr- retko slushaju muziku, uglavnom samo individualno, ne prisustvuju zabavama, isto zanimljivo da kao zajednica loshe gledaju i na torte, kolache i slatkishe kao odliku hedonizma i svetovnosti; vredni su i radni, vrlo poshteni, skromno zhive i skromno se oblache, zhene nenose shminku i nakit; nikad nisu nasilni i nikad nesmaraju nikoga, chak ni svoju decu. sve u svemu, vrlo kul ljudi.

на теби је да судиш и осуђујеш јел тако?
наравно да имам само га безумник не види

Utripovali ljudi , pod uticajem b92 i slicnih idiota , da je dovljno mrzeti pravoslavlje i odmah postajes strucnjak za ljudska prava , moralni etlaon u drustvu i svaka osuda neistomisljenika je po automatizmu istinita jer ko se usudjuje da uopste sumnja u ispravnosti ideja i vrednosti koje oni zastupaju

Back