Nazadovanje u kilazi i pored dobrog treninga i ishrane??

Ivan xcv

Aktivan član
Poruka
1.028
Situacija je sledeca: 67kg, 184cm, 20god, izraziti sam ektomorf

1.2013. - 62kg , poceo sam sa ozbiljnijim treningom i da pazim na ishranu

1.2014. - 68.5kg, vidi se veliki napredak, i vizuelni i u kilazi, sve je super

1.2015. - 67kg, vizuelno mi se cini da sam cak i napredovao malo, ne znam razlog smanjenja kilaze kada mi je ishrana bila potkovana i trening jak.... mozda jedini spoljni faktor je sto sam krenuo na fax i putovao oktobar, novembar i decembar 4x nedeljno po 3 sata dnevno do faxa i nazad pa sam bio dosta umoran uopsteno, ali ni izbliza toliko da preskocim neki trening ili slicno...

Mozda je problem zdravstveni ali osecam se super.... Opet, dosla mi je u glavu ona izreka da u bodibildingu se najvise napreduje na pocetku a kasnije sve sporije.... ali opet uspeo sam cak i da smanjim kilazu..
Da li se nekome desilo slicno nesto ovako? z:cry:z:cry:z:cry:

prvi i logicni pravac za uzrok problema je da ti ishrana nije adekvatna.

to sto ti kazes da ti je ishrana "potkovana" sta god to znacilo, ocigledno nisi dobro percepirao.

ako ti svakog dana unosis dovoljno kalorija, i imas i suficit, nemoguce je da smrsas. a posto jesi smanjio masu, znaci potrebno je da povecas ishranu.

a inace visina od 184 cm i tezina od samo 67kg su u velikom raskoraku, tebi fali ozbiljan broj kilograma.

Iskreno, ovo kao da je moja majka napisala :D Ja ne vidim resenje u olaksanju treninga, tih sat vremena se potrosi dosta energije, ali nema gradnje misica bez treninga :( Evo sad sam na pauzi od faksa jedno 10 dana vec i odmorio sam se kao covek, spavam po 9-10 sati i osecam se nekako novo :D

Баш зато што многи не виде, брзо ударе у плафон.

Evo jedem kao svinja trenutno :D Razmisljao sam da ubacim dobre masti kao izvor kalorija npr. da kupim neko kvalitetno ulje (maslinovo, od semenki grozdja..) i da ga svakodnevno konzumiram u nekim kolicinama tipa 1-2 kasike dnevno... Samo ne znam kako da ga jedem tj. mrzelo bi me da stalno pravim salate pa da ih prelivam tim uljem, da li imate neki drugi predlog za konzumaciju? :) Moze li to da se pije cisto samo ulje iz kasike? :D

pazi ovako..uz unos proteinske hrane kroz junetinu,belo meso,ribu,jaja..koji bi trebao da bude neki opstimalnih 3gr po kilogramu tezine na dan,moras i pojacati unos ugljenih hidrata u toku dana..ali ugljenih hidrata koji su dobri za razvoj..imas losih ugljenih hidrata u hlebu,pecivima,grickalicama itd,to izbaci..ali zato slobodno krkaj pirinac150-200gr u obroku,ubaci neki put i spagete..ovsene pahuljice..takodje posto radis na dobijanju mase slobodno kupi hydro mass,on sadrzi veci odnos ugljenih hidrata u odnosu na proteine...i podeli u toku dana neki 5 obroka sa sve uzinama,vocem,povrcem,proteinima,hidratima...batali ta ulja,ko ti rekao da se od toga dobija kilaza??

Pazi, ja sam uvek unosio velike kolicine UH, uvek ovsene za dorucak, pirinac stalno, testenine manje - vise, tako da mislim da to nije problem, ali ja nikad masti dobre nisam uzimao osim iz zumanca i tunjevine tako da... Mislim da ugljeni hidrati nisu problem... Verovatno mi je unos proteina manji jer su realno te namirnice mnogo skuplje pa ne mogu toliko cesto da ih priustim....

ako bi mi verovao ti zumance ne bi ni smeo da jedes zbog holesterola koji se moze javiti..ali opet svi mi jedemo po 6-7 zumanaca na dan od 10 ukupno jaja..Uistinu glavna fora ti je u hidratima,sve ti je matematika,koliko i cega unosis..kazes jedes unosis velike kolicine UH,koje su to??koliko unosis gr po kilogramu tezine??Ako unisis sve ispod 3 gr po kilogramu na tu tvoju gracu to je malo..svaka namernica ima koliko ima cega na 100 gr..ali da se ti ne bi zamlacivao racunom jer nisi takmicar i to ne igra ulogu kod tebe ovako ces pa se ti nadji dal si toliko jeo ugljenih hidrata na dan...ali svakako mozes da kombinujes da proteinske obroke ostavis na ovom unosu a hidrate da povecas..evo:

Dorucak: 10 belanaca,2 merice tecnih aminokiselina ili 150-170gr ovsenih ili muslija sa mericom proteina

uzina: 20gr.BCAA,20gr.glutamin,30gr.dextroze,50gr.whey izolat ili hiper mass (jer ima veci iznos hidrata)

Rucak: 250gr.pileceg belog mesa,ovsene kiflice sa susamom ili 150-200gr pirinca,salata

Uzina: 200gr.junetine mesa,salata

posle treninga: merica wey proteina,creatin,dekstroza

Vecera: 250gr.pileceg belog mesa,250ml jogurta,2-3 kuvana krompira,salata

(jedes crni ili razani hleb uz ove obroke,po 2 parceta..)

zapamti jos ovo,da misici ne rastu na treningu gde se iscrpljujes,oni rastu dok odmaras i spavas..ti svoje telo moras da odmoris i pripremis sa dobrom hranom u toku dana da bi na treningu stimulisao misice na rast..i to ti traje nekih sat-sat ipo..posle toga ti moras da nastavis sa starim ritmom,hrana,odmor,spavanje,itd

Poslednja izmena:
Izvini, ali ovakvu ishranu sa kilo mesa dnevno i svim ovim suplementima... Ne znam stvarno kako da ti docaram, ali imam 20 godina i studiram.... Mislim da me razumes :(

Hvala na sastavljenom jelovniku, ali ja sam to video 100x i znam sta i kako treba da se jede, ali dzabe kad je to nemoguce da se isprati kada imas obaveze, a da ne pominjem finansijsku stranu svega toga...

P.S. davao sam krv da proverim holesterol i sve je ok, tako da :D Unos holesterola iz zumanaca ne utice na nas holesterol, vec unos zasicenih masnih kiselina :)

Poslednja izmena:
pa kad sve tako znas zasto si dosao i trazis neciju pomoc i nesebicno ti pomazemo oko toga a sa druge strane ti sve znas i radis po svom i govoris "tako da ovo,tako da ono"??Po tim tvojim znalackim receptima oko ishrane i ne mozes napredovati,zato i stagniras...kupi onda jos jednu flasu ulja i pij umesto vode,radi po svom...ja sam ti sastavio kako bi valjalo da se hranis,ali sam isto rekao da mozes kombinovati malo...sta si mislio da ces dobiti 15kg misica ako jedes solju pirinca,3 case ulja,ishrana u pekari itd??to niko pametan ti nece preporuciti..

- - - - - - - - - -

Unos holesterola iz zumanaca ne utice na nas holesterol, vec unos zasicenih masnih kiselina :)

itekako utice sinak,jedi po 15-20 jaja na dan pa ces videti sta ce se desiti..ali slobodno se moze jesti nekih 10 belanaca + 5-6 zumanaca dnevno,to nije problem...belance=3gr proteina,zumance=3gr proteina,ali u zumancetu ima holesterola ako se jede mnogo "OPASNOST"..bavim se ovim sportom 15 god pa znam pomalo...:)

...............................................................

zapamti,ako se ne hranis kvalitetno u granicama koje su potrebne za misicni rast onda neces ni imati pomak..od cega da se hrani misic ako unosis kolko da ne budes gladan??od cega da se prave misici,gde im je gorivo??ne moras da jedes kilo mesa,jedi neki minimum minimuma pola kila..uz veci unos hidrata..ako nemas para za suplemente,ne moras ih ni piti,ali pozabavi se boljom ishranom koliko god mozes..batali ta ulja sto pijes..

Poslednja izmena:
Kupio sam laneno ulje (250ml 400din.) i poceo da pijem... Sinoc sam uzeo 2 kasike pred spavanje... Da li neko jos konzumira neko ulje cisto i da li je bitno kad se pije u toku dana?

Slobodno radi tako. Nisu samo UH i P jedini koji su potrebni. Celom hormonskom (endokrinom) sistemu su neophodne masti i holesterol za stvaranje (sintezu) hormona. Jer za oporavak su oni neophodni, a testosteron i hormon rasta su po svojoj strukturi lipoproteini tj. lipidi (masti-holesterlol) vezani sa aminokiselinama.
Lan i laneno ulje sadrže velike količine Omega 3 masnih kiselina koje su neophodne za revitalizaciju (obnavljanje) svih ćelijskih membrana. Lan sadrži ALA (alfa linolenska kiselina) tako da bi trebao unositi i određenu količinu ribljeg ulja koje sadrži EPA i DHA lance masnih kiselina. Može naše telo da iz ALA konvertuje određene količine EPA i DHA ali nedovoljno.
Inače da bi bilo koja ćelija u našem organizmu mogla da usvoji protein neophodne su masti. Masti "uvode" proteine u ćelije (ovo je princip i mrzi me da ti objašnjavam šta i kako), dok za "uvođenje" UH služi insulin. Svako ko ti kaže da je to nepotrebno sigurno ne zna dovoljno bez obzira na vreme bavljenja sa ovim.

Ivane,e baš si našao crkvu u kojoj ćeš da se krstiš?! I dalje stojim iza onih PP-a što sam ti poslao još 2013-te...

15-20 jaja dnevno je 3-4x više nego što je potrebno i naravno da će sve što je preterano stvarati potencijalne probleme. Takođe kad bi unosili 3-4 kg mesa dnevno (ista analogija) i 2-3 kg UH isto bi imali problem. Tako da davati ekstremna poređenja radi isticanja neke štetnosti i nije naručito pametno. Evo, mi bez kiseonika ne možemo ali udisati 100% kiseonik duži period može imati više štete nego koristi. Umerena i izbalansirana ishrana prilagođena sopstvenim potrebama bi trebala biti cilj svima nama.

Poslednja izmena:
pa kad sve tako znas zasto si dosao i trazis neciju pomoc i nesebicno ti pomazemo oko toga a sa druge strane ti sve znas i radis po svom i govoris "tako da ovo,tako da ono"??Po tim tvojim znalackim receptima oko ishrane i ne mozes napredovati,zato i stagniras...kupi onda jos jednu flasu ulja i pij umesto vode,radi po svom...ja sam ti sastavio kako bi valjalo da se hranis,ali sam isto rekao da mozes kombinovati malo...sta si mislio da ces dobiti 15kg misica ako jedes solju pirinca,3 case ulja,ishrana u pekari itd??to niko pametan ti nece preporuciti..
.

Nisam ja ovde dosao da trazim pomoc bez razloga... Nisam ja ni ocekivao da sa mojom ishranom budem 85kg sa 10%bf, ali nisam ocekivao ni da stanem na 67kg... Ishrana mi je manje-vise ista kao kad sam krenuo, znaci napredovao sam sa njom, zato se i cudim sto je napredak stao a ishrana ista...

Slobodno radi tako. Nisu samo UH i P jedini koji su potrebni. Celom hormonskom (endokrinom) sistemu su neophodne masti i holesterol za stvaranje (sintezu) hormona. Jer za oporavak su oni neophodni, a testosteron i hormon rasta su po svojoj strukturi lipoproteini tj. lipidi (masti-holesterlol) vezani sa aminokiselinama.
Lan i laneno ulje sadrže velike količine Omega 3 masnih kiselina koje su neophodne za revitalizaciju (obnavljanje) svih ćelijskih membrana. Lan sadrži ALA (alfa linolenska kiselina) tako da bi trebao unositi i određenu količinu ribljeg ulja koje sadrži EPA i DHA lance masnih kiselina. Može naše telo da iz ALA konvertuje određene količine EPA i DHA ali nedovoljno.
Inače da bi bilo koja ćelija u našem organizmu mogla da usvoji protein neophodne su masti. Masti "uvode" proteine u ćelije (ovo je princip i mrzi me da ti objašnjavam šta i kako), dok za "uvođenje" UH služi insulin. Svako ko ti kaže da je to nepotrebno sigurno ne zna dovoljno bez obzira na vreme bavljenja sa ovim.

Ivane,e baš si našao crkvu u kojoj ćeš da se krstiš?! I dalje stojim iza onih PP-a što sam ti poslao još 2013-te...

15-20 jaja dnevno je 3-4x više nego što je potrebno i naravno da će sve što je preterano stvarati potencijalne probleme. Takođe kad bi unosili 3-4 kg mesa dnevno (ista analogija) i 2-3 kg UH isto bi imali problem. Tako da davati ekstremna poređenja radi isticanja neke štetnosti i nije naručito pametno. Evo, mi bez kiseonika ne možemo ali udisati 100% kiseonik duži period može imati više štete nego koristi. Umerena i izbalansirana ishrana prilagođena sopstvenim potrebama bi trebala biti cilj svima nama.

Hvala, taj odogovor sam cekao.. :) Da neko kaze da je korisno da se uzima omega 3... I sam sam to znao ali me covek ubedjuje da je to glupost... :neutral: Samo za vreme uzimanja, da li je ok da se uzima pred spavanje?

rece ursus i ostade ziv??haha..dobar si za filozofiranje,ali to tako ne ide i lagis decu po forumu..zasto savetujes nekog da pije ulje u kojem ima omega 3 umesto da ga posavetujesda kupi ribu i jede sto je mnogo bolje,em unosi proteine em unosi i omega 3,a??pominjes testoteron i hormon rasta,gde sam posavetovao decka da to uzima??kao i insulin??govoris da je mnogo 15-20 jaja,naravno da je mnogo ali celih jaja,ali ako uneses 15 belanaca,to naravno da nijemnogo..ocigledno je da po ovoj tvojoj izjavi i pametnom postu nemas dodira sa bodibildingom vec samo lupas gluposti da nesto znas...Tvoja najbolja izjava je da za uvodjenje UH sluzi insulin....Reci mi nesto,ako jedes krompir ili pirinac,unosis proteine,secere ili UH??ocigledno je da si procitao 5 foruma na ovu temu ali si udario u zid posle 6 meseci treninga ako si uopste i trenirao i razocarao se u zivot..Ja govorim o bilderskoj ishrani,ako hoce da napreduje tako mora da jede,ti ako sedis u fotelji i nemas aktivnosti,naravno da se davis i sa 3 jajeta i parcetom hleba..Neuporedivo je razmisljati sa te tvoje pozicije nekog debeljana koji samo filozofira i nekog poput mene koji se ozbiljno bavi ovim sportom...Tvoja i moja ishrana su nebo i zemlja..Nisi kompetetan da savetujes nekog ko trenira dizanje tegova i izgradnju misica..Tvoj savet njemu jeda nastavi i pije ulje??Neverovatno!!!

Hvala, taj odogovor sam cekao.. :) Da neko kaze da je korisno da se uzima omega 3... I sam sam to znao ali me covek ubedjuje da je to glupost... :neutral: Samo za vreme uzimanja, da li je ok da se uzima pred spavanje?

samo ti slusaj ovakve koji te savetuju da kupujes ulja i pijes,daleko ces dogurati sa izgledom svog tela...ovakvih ljudi su puni forumi..gde god se pojavis i pitas oko ishrane uvek ce se naci nekompetentni ljudi koji nisu nit sportisti a ni nutricionisti i postavice se tako kao da na ledjima imaju zavidne sportske karijere..ali zasigurno zznam i po ovom vidim sta te savetuje i pise,on nema dodira sa bodibildingom i pogresno te savetuje..a ti naravno da ces prihvatiti jer ono tvoje usi zele da cuju..pozdrav i srecno sa izgradnjom tela na lanenom ulju... :)

Izvini, ali ovakvu ishranu sa kilo mesa dnevno i svim ovim suplementima... Ne znam stvarno kako da ti docaram, ali imam 20 godina i studiram.... Mislim da me razumes :(

Hvala na sastavljenom jelovniku, ali ja sam to video 100x i znam sta i kako treba da se jede, ali dzabe kad je to nemoguce da se isprati kada imas obaveze, a da ne pominjem finansijsku stranu svega toga...

P.S. davao sam krv da proverim holesterol i sve je ok, tako da :D Unos holesterola iz zumanaca ne utice na nas holesterol, vec unos zasicenih masnih kiselina :)

jedino sto mogu da ti savetujem da protein iz mesa zamenis jeftinijim,glutenom,takozvani seitan pod uslovom da nisi alergican na gluten
jaja ti nisu skupa a nazalost izvor ribljeg ulja je jeftinji od lanenog i ostalih ali je kontaminiran zivom i teskim metalima
posni sira isto nije toliko skup,a suplementi nazalost su preveliki izdatak ali po meni nepotreban ako imas vremena za pripremanje hrane

... I sam sam to znao ali me covek ubedjuje da je to glupost... :neutral: Samo za vreme uzimanja, da li je ok da se uzima pred spavanje?

Ima nas raznih ali kao što neko reče ima stvarno dosta nekompetntnih i nestručnih.

Što se tiče unosa masti, najbolje je uz svaki obrok ili prvi i poslednji, mada možeš i te dve kašike pre spavanja. Neće ti naškoditi 25-30g ulja, a dosta ćeš pomoći svom telu za oporavak i samim tim za napredak. Naravno ukupan unos masti, prema svojim potrebama, kao i ostali makroi (Uh, P i H2O.

Nadam se da si ti pažljivije pročitao i samim tim razumeo moj predhodni post i priču oko naših najanabolnijih hormona i njihovu vezu sa mastima.

Ima nas raznih ali kao što neko reče ima stvarno dosta nekompetntnih i nestručnih.

Što se tiče unosa masti, najbolje je uz svaki obrok ili prvi i poslednji, mada možeš i te dve kašike pre spavanja. Neće ti naškoditi 25-30g ulja, a dosta ćeš pomoći svom telu za oporavak i samim tim za napredak. Naravno ukupan unos masti, prema svojim potrebama, kao i ostali makroi (Uh, P i H2O.

Nadam se da si ti pažljivije pročitao i samim tim razumeo moj predhodni post i priču oko naših najanabolnijih hormona i njihovu vezu sa mastima.

hajde teoreticaru reci po kom osnovu sam ja savetovao lose u onom mom postu??onakvu ishranu zastupa 95% bodibildera na nasim prostorima..jos nigde nisam cuo niti procitao da neko strucan savetuje i sugerise pocetniku koji nema veze sa ishranom i vezbama da pije ulje od lana kao sto si ti to uradio ovom prilikom..pogledao sam tvoje postove i svuda teorija,teorija i samo teorija..cak sam u jednom tvom izlaganju video da savetujes coveka da uzima ugljene hidrate i u isto vreme stoji u ogledalu i gleda se iz dana u dan i povecava gramazu UH,i na taj nacin ce videti koja je kolicina dobra za njega,ako pocne da se goji onda da smanji..hahaha...veoma strucno od tebe,nema sta...nisam procitao nista smesnije oko korekcije UH,stvarno si car.mora da ti je onaj nixazizu neki mentor.:hahaha:

Back