NAVIKA ili LJUBAV ???

Struja:
u nekim godinama leptirici sami od sebe nestanu. sta da radimo onda, da prestanemo da prizeljkujemo? ako bi trazili od neke osobe da nam ih stalno izaziva, potreban nam je dakle,samo taj osecaj stalne ekstaticnosti."uradi sve samo da mi stomak bude cvetna livada." ima mnogo lepsih i izvornijih stvari od tih prvih trenutaka uzbudjenosti.sama pomisao da delis svoje vreme tako dugo sa nekim, da ga poznajes, da udises njegov miris, gledas iskricave oci,da znas da uvek mozes da ga zagrlis i poljubis, da se istopis u njemu, daje podsticaj da ta veza bude nesto sto zelis da sacuvas i stalno obnavljas. mislim da je blis napisala da je ljubav kao biljka.dodacu egzoticna i zahtevna,ali prelepa.
ja cu samo dodati da se u potpunosti slazem..

ja o ovome bas dosta razmisljam u poslednje vreme!

I ja mislim da ne ostaju bas oni isti leptirici godinama, ali uvek mogu da se rode neki novi. Nije isto zaljubljenost na pocetku i ona toplina, bliskost, dubina koji se razvijaju tokom godina.

Da li je navika samo navika ili je to na neki nacin integracija te dve osobe?
Ocu reci, ako je navika samo navika... onda nam nista ne bi znacilo da ostanemo bez nje... ali onda zamislim kako bi to izgledalo kad se ne bismo, svaki put kad sedimo u recimo bioskopu, drzali za ruke i igrali prstima i nesto me secne tu preko pola... nesto ukapiram da bih shvatio sta sam imao tek onda kad toga vise ne bi bilo...

Larra:
Nije isto zaljubljenost na pocetku i ona toplina, bliskost, dubina koji se razvijaju tokom godina.

Upravo tako, ljudi, da zaljubljenost traje non stop izgoreli bismo! To je ogroman intenzitet emocija koji bi se tesko izdrzao iskreno receno a da se ostane normalan. Ne bih menjala tu bliskost, toplinu, poverenje jednom recju ljubav koja dodje nakon zaljubljenosti za dozivotni osecaj zaljubljenosti..no way...hvala, ne hvala :P. Lepa je zaljubljenost...stavise divna je..ali mi je divnije ono sto dolazi nakon nje, kad sazri i predje u ljubav.

Kad zaljubljenost predje u ljubav,a to se neminovno dešava,onda partnera voliš i zbog njegovih mana,ne samo zbog osobina koje su te privukle.Kad kod njega voliš nešto,što bi te kod nekog drugog nerviralo,onda je to ljubav.

Back