Navika i ljubav

postoji navika posle ljubavi ali ne za one koji su ostali zajedno
već za one koji su se odvojili
nema navike u ljubavi već situacije koje su ili rutina i smaraju ili su zadivoljstvo i ponavljamo ih

Zasto bih to radila? Nalazila ravnotezu, "ostvarila se kao odrasla i zrela zena", formalizovala i terala se da budem u odnosima koji nisu potpuni a onda dolazila na socijalne mreze i flertovala, zakazivala prevare, punila se socnim komentarima muskaraca kojima nije stalo do mene i do kojih meni nije stalo...cemu to?

Gde nas ceka nagrada za gubitak svega sto izvorno jesmo, drago mi je sto nisam izgubila neusiljenu spontanost u pokazivanju emocija, sposobnost da se umilim, uvucem pod kozu...ono sta si mi sada zamerio vecina ljudi u realnom zivotu navodi kao glavni kvalitet koji imam...

Jednostavno se zadesis na pravom mestu, podelis emociju sa nekim na pravi nacin a gde ce vasa prica zavrsiti..to je vec potpuno nebitno...jedino sta licno vrednujem je osecanje zivota a ne skup pametnih odluka koje vode do nekakvog cilja...jer sta je cilj ljubavi ako ne emocija sama po sebi...bilo koja emocija u bilo kom pravcu usmerena, svejedno ce postati deo secanja u jednom momentu...iskreno mi je zao sto se kapacitet za cuveno "uhvati dan" rapidno smanjuje jer je previse straha, kalkulacija, prevara, instant...prava supa iz kesice koja je bljutava kao hladna...zato i ima toliko razvoda, makar da su posledica stare "obozavala sam te ali te ne volim vise" vec su racionalan dil, kakav je neretko i ulazak u brak...tako da, hvala druze na savetu ali ne, poslusati necu, luda ili hrabra, vreme ce reci:)

Pogrešno si procenila neutralnost mog posta. Naravno da ti imaš pravo ostati devojčica celi život. Ono što je po meni bitno u takvim okolnostima jeste samo svesnost vlastite odluke koja je osnovne sadržaje veze i kompromisa prilagodila sebi. Tu također nema pravih i krivih, može se u životu sa malo sreće i strpljenja naići na osobu čiju je submisivnost lako izgraditi i nadograditi, pa da opet sve traje :heart:

Volim ceo svet....hipi style rules..
cool-8.gif

u to ime da se srola nešto :) )))

Navikao sam da dobro jedem,a bogami I da dobro .....:rumenko:
Lepe navike...
Samo budala može nešto ružno u tom nači...

Ljubav je nešto drugo...Cvetna bašta koja se neguje ili zapusti...Samo s proleća cveta jer joj vreme,
a posle cveta I miriše ako se neguje ,hrani,zaliva...Veca I ja je zalivamo pivkanima...Deluje pijano,malo
leluja,ali rascvetano...:hahaha:

Često čujemo od ljudi koji su dugo u vezi kako nekada kroz šalu a nekada baš i bez razmišljanja kažu kako je od ljubavi, a nakon potrošene strasti, ostala navika. I još ponesto, poput poštovanja, poverenja i tolerancije, kako je već ko uspeo da posloži život...
To namerno sprdanje sa pojmom ljubavi zapravo je beg od vlastite nesposobnosti i izbora da se neko voli, da mu se preda i veruje. To zna da tišti, da boli i stvara neuroze, jer čovek bez ljubavi uglavnom ne može da živi, pa i najgori. Nadomestice je nekim surogatom, naći će joj zamenu, izmisliti obavezu, hobi ili rekreaciju. Ali ona će uvek faliti.
Navika ne proizilazi iz ljubavi, već obrnuto. Kako kaže stari dobri E.F. ljubav je umeće, veština, i to veština koja oslobađa, otuda taj pritisak. Sve ono što ostane nakon seksualne privlačnosti i sirovih strasti između dve osobe u vezi je ljubav, i svadja, i bol, i veselje, i tuga, uzimanje i davanje, razgovor i tišina...sve je to ljubav.
Da li ste skoro nekog voleli ili trenutno volite?

Lepo sročeno...:cmok2:

Da, naravno, mislim da ne postoji čovek koji ne voli...trenutno..

Back