Navika i ljubav

Poruka
22.458
Često čujemo od ljudi koji su dugo u vezi kako nekada kroz šalu a nekada baš i bez razmišljanja kažu kako je od ljubavi, a nakon potrošene strasti, ostala navika. I još ponesto, poput poštovanja, poverenja i tolerancije, kako je već ko uspeo da posloži život...
To namerno sprdanje sa pojmom ljubavi zapravo je beg od vlastite nesposobnosti i izbora da se neko voli, da mu se preda i veruje. To zna da tišti, da boli i stvara neuroze, jer čovek bez ljubavi uglavnom ne može da živi, pa i najgori. Nadomestice je nekim surogatom, naći će joj zamenu, izmisliti obavezu, hobi ili rekreaciju. Ali ona će uvek faliti.
Navika ne proizilazi iz ljubavi, već obrnuto. Kako kaže stari dobri E.F. ljubav je umeće, veština, i to veština koja oslobađa, otuda taj pritisak. Sve ono što ostane nakon seksualne privlačnosti i sirovih strasti između dve osobe u vezi je ljubav, i svadja, i bol, i veselje, i tuga, uzimanje i davanje, razgovor i tišina...sve je to ljubav.
Da li ste skoro nekog voleli ili trenutno volite?

...volimo...mnogo volimo:heart2:...ili je tako na pocetku, ne bih znala, ja sam covek koji uziva kada je zaljubljen i stalno gravitiram osecaju zaljubljenosti...i nakon dve godine ni makac, nijedna veza mi nije trajala duze...jeste jedna, tri i po...to je naprosto zato sto jako volim da sam zaljubljena i verujem da cu ostati sa nekim u koga cu biti zauvek zaljubljena...ili cu celog zivota da prolazim kroz dvogodisnji ciklus zaljubljenosti...

Ja ne znam da l sam nekad bila emotivno slobodna
Od svoje 11. Godine zaljubljena :lol:
Al ne pitaj detalje :malav:

Divno je tako živeti, priznaj. Kada voliš optimizam je logičan stav i crta karaktera. Privlacis i nadahnjujes i druge. :heart:

- - - - - - - - - -

...volimo...mnogo volimo:heart2:...ili je tako na pocetku, ne bih znala, ja sam covek koji uziva kada je zaljubljen i stalno gravitiram osecaju zaljubljenosti...i nakon dve godine ni makac, nijedna veza mi nije trajala duze...jeste jedna, tri i po...to je naprosto zato sto jako volim da sam zaljubljena i verujem da cu ostati sa nekim u koga cu biti zauvek zaljubljena...ili cu celog zivota da prolazim kroz dvogodisnji ciklus zaljubljenosti...

Kada napraviš ravnotežu između očekivanja i realno mogućeg bićeš mnogo srećna a zaljubljenost i ljubav će biti isto :heart:

Divno je tako živeti, priznaj. Kada voliš optimizam je logičan stav i crta karaktera. Privlacis i nadahnjujes i druge. :heart:

- - - - - - - - - -

Kada napraviš ravnotežu između očekivanja i realno mogućeg bićeš mnogo srećna a zaljubljenost i ljubav će biti isto :heart:

Ne znam da l je divno.nisam odraslo doba zivela drugacije... cak I kad sam bila sama mislila sam n'a nekog :)

Back