Navijačke teme

Najjaci navijaci u exYU

  • Grobari (Partizan Beograd)

  • Delije (C.Zvezda Beograd)

  • Firma (Vojvodina N.S.)

  • Lesinari (Borac Banja Luka)

  • Horde Zla (Sarajevo)

  • Ultrasi (Zrinjski Mostar)

  • BBB (Dinamo Zagreb)

  • Torcida (Hajduk Split)

  • Armada (Rijeka)

  • Neko iz Slovenije

  • Neko iz Makedonije

  • Neko iz C.G.

  • Neko drugi


Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Za zabití fotbalového fanouška jde italský policista na šest let do vězení

Italský policista byl odsouzen na šest let do vězení za zabití fanouška, jehož smrt v listopadu 2007 rozpoutala vlnu násilí na fotbale. Luigi Spaccarotella zastřelil šestadvacetiletého římského diskžokeje a fanouška Lazia Gabriela Sandriho na dálničním odpočívadle při cestě na ligový zápas.
Státní zástupce žádal porotu u soudu v Arrezu, aby policistu uznala vinným z vraždy. Verdikt "zabití" proto v soudní síni doprovázely nesouhlasné výkřiky od přátel a rodiny oběti. Sandriho matka se dokonce po vynesení rozsudku zhroutila a musela vyhledat lékařskou pomoc. Otec zabitého fanouška označil verdikt za ostudný a uvedl, že se rodina odvolá. Zároveň ale vyzval fotbalové příznivce, aby zůstali klidní a neuchylovali se k násilí.

Sandri zemřel poté, co ho do krku zasáhla kulka, když seděl v autě. Policistovi obhájci tvrdili, že vypálil, aby rozehnal dvě znepřátelené skupiny fanoušků. Vyšetřovatelé oproti tomu uváděli, že Spaccarotella mířil přímo na auto v momentu, kdy už bylo po potyčce.

Poté, co se předloni na podzim zpráva o Sandriho smrti rozšířila, začali fanoušci v Římě, Miláně a dalších městech řádit, vytloukat okna, házet kameny na strážce zákona a v metropoli dokonce skupina napadla policejní stanici.
Za ubistvo fudbalskog navijaca ide da lezi italijanski policajac 6 godina u zatvor
Italijanski policajac je osudjen na 6 godina zatvora zbog ubistva navijaca, cija je smrt u novembru 2007 godine razbuktala talas nasilja na fudbalu. Luidji Spacarotela ubio je dvadesetsestogodisnjeg rimskog diskdjokeja i navijaca Lacija Gabrijela Sandrija na parkindu autoputa.
Javni tuzilac je zato trazio u sudu u Arecu da policajca proglase krivim za ubistvo. Verdikt "ubistvo" je u sudskoj sali pratio uzvike neslaganja od strane prijatelja i porodice zrtve. Sandrijeva majka je na kraju posle proglasenja presude zbog pada u nesvest morala da primi lekarsku pomoc. Otac ubijenog navijaca je proglasio da je verdikt sramni i da ce se protiv presude zaliti. U isto vreme je pozvao navijace da ostanu mirni i ne prouzrokuju sledece nasilje.
Sandri je umro posle pogotka metkom u vrat dok je sedeo u automobilu. Policajcevi branioci su tvrdili da je pucao kako bi rasterao dve grupe navijaca koje su se medjusobno sukobile. Istrazni organi su pak tvrdili da je policajac nisanio tacno u auto kada je sukob vec bio zavrsen.
Posle toga, kada se pretprosle godine vest o ubistvu rasirila u javnosti poceli su navijaci u Rimu, Milanu i ostalim mestima da deluju, da razbijaju prozore, gadjaju kamenjem policajce po ulicama a u glavnom gradu je na kraju cak i grupa navijaca napala policijsku stanicu.
 
Богами ја се нећу мешати,немам намеру да се тучем,а не видим разог зашто ћете Беочин и Черевић полупати
I Sremsku Kamenicu. Nju posebno i jos posebnije onu plavu skolu!. Nemojte dirati Lezimir i Erdevik ali udrite po Sremskoj Mitrovici i oslobodite one jadnike iza zidina!.
 
polupacemo i mi beograd, novi sad, cerevic, beocin i cicevac...

Jazak si zaboravio :D

Што Беочин Кими

Zbog sira !

Zato sto ste tu vec provereni huligani ti i Peca. Ja znam da cete vi to odraditi muski i junacki. Krenite prvo od policijske stanice. :ok:

Nesa :lol::lol::lol:

Ја нисам хулиган уопште,али не верујем и да је Пеца

Ja sam rekao da ne pises nista o meni, ili ces dobiti po picki !!!
Ovo ti je poslednja opomena !

PS: Ja to samo rekreativno, subotom i nedeljom (eventualno neko zaostalo kolo sredom :mrgreen: )

Onda cete postati kad se krene na lupanje gradova (i sela)! :whistling:

Nesa pogotovo :hahaha:

I Sremsku Kamenicu. Nju posebno i jos posebnije onu plavu skolu!. Nemojte dirati Lezimir i Erdevik ali udrite po Sremskoj Mitrovici i oslobodite one jadnike iza zidina!.

Ja s' tem ne'm nis', to je vec age-ovo podrucje :per:
Ali za skolu sam prisutan :D
Lezimir necemo, ali cemo Erdevik, Suljam, Banostor, i Lug (pun Totova (slovaka) Polupati
 
Poslednja izmena od moderatora:

Back
Top