@Nexus_6
Nista licno bratac..
Moram da kazem i ovo, a sto je na zalost velika istina i koja se mora reci..
Vi, bar vecina u Srbiji nas srbe iz bosne ne gledate kao svoju bracu po naciji i vjeroispovijesti vec nas gledate bas kao bosance sto u stvari ni nacionalno a ni vjerski nismo.. Dakle mogu da prihvatim ako treba da sam i Kinez ali da sam bosanac/bosnjak to ne zelim da prihvatim niti cu ove pameti nikad...
Dakako da smo teritorijalno razdvojeni i da postoji granica... Samo zasto smo mi srbi u bosni jos uvijek zanesenjaci ili budale koji i dalje misle da nas vi tamo preko drine volite i prihvatate kao pravu bracu i jedne iste srbe, bez obzira gdje zivjeli..
Pominje neko ameriku.. Amerika i bosna se ne mogu staviti u istu sitiaciju ni slicno..
No nebitno, ma gdje da odem da zivim, sto namjeravam, ako Bog da ja cu i dalje biti srbin, a cije cu drzavljanstvo imati manje je vise i vazno.. i dalje cu biti pravoslavac i ne zelim niti cu se toga odreci.. Bez ikakve uvrede na ostale nacije ili religije..
Dakle u svijetu sam srbin a dal je vazno dal sam srbin iz bosne ili srbije
SRBIN JE SRBIN, s toga, dok god budemo imali otpor od svoje brace nije ni cudo da nam se desava sto nam se desava i sta nam se sve moze dogoditi..
Dakako joste da bi znali pozitivan primjer kako to moze da izgleda pogledajte i ugledajte se na bracu hrvate koji su samo zapadni susjedi.. Za njih je svaki hrvat vazan bez obzira gdje zivio..
S toga zivio ti meni brate i bio veseo i zdrav, pa i pametniji nego sto jesi, a ja cu i dalje da volim svoj narod dal bio u bosni, hrvatskoj, srbiji ili bilo gdje u svijetu i i dalje necu reci srbin iz bosne, poljske, francuske ili amerike, jednostavno za mene je
SRBIN SRBIN ma gdje zivio..
I dalje cu da navijam za SCG i ako se odvoje onda za Srbiju ma koliko to nekome odgovaralo ili smetalo...
U zdravlje...