navigacija na mobilnom telefonu

zdravo ljudi
imam HTC touch cruise i imam tomtom navi njemu
instalirao sam kartu zapadne i sredne evrope ali mi trazi aktivacioni kod
kako da nadzem aktivacioni kod ?
hvala unapred
Kad si kupio fon trebalo bi da ti je uz njega stigao i taj kod da aktivira te mape sto dolaze sa njim,ako si naknadno instalirao neke druge mape moguce je da za njih treba kod koji se takodje dobija pri kupovini mape.

Siguran sam da Google nema odgovor na tvoje pitanje! :roll:
Nije bas tacno da svi Symbian telefoni mogu da koriste navigaciju,modeli pre OS8.1 imaju premalo RAM memorije da bi mogli da pokrenu Garmin recimo,tako da ne vredi da se cimate sa telefonima pre N70,N73 i slicnih (znaci otpada 6600,6630...)!
Pozdrav :cool:

Kao sto na 486 ne moze Windows Vista (a moze Win95), ne moze ni na starije Nokia telefona Garmin XT 5 ali zato moze 4.2 ili raniji.
Bas sam pre neki dan namestio 6600 da radi sa Garmin XT 4.2 i najnovijim mapama... i sta vise radi odlicno. Ne voli previse detalja na mapama, kao sto nije ni ljubitelj previse klikanja dugmeta, ali radi. Na N70/73 XT4.2 radi kao svajcarski sat. BT GPS je Leadtek.
Toliko o tome.

Koji je najjeftiniji telefon koji ima navigaciju? Jel jeftinija navigacija sama ili telefon sa navigacijom? :mrgreen:

Skoro svi 3-4 godina telefoni imaju mogucnost navigacije ali ne mogu svi da rade sa najnovijim programima. Mnogima je potreban spoljni GPS prijemnik. Ako mislis na telefone sa ugradjenim GPS prijemnikpom, Nokia 6110 navigator je jedan od starijih ali najpouzdanijih telefona a samim time i jeftiniji.

Na eBay, spoljni GPS prijemnici mogu da se nadju vec od US$20 (za one koji mogu da kupuju tamo)

Pozdrav,
da li neko ima POI za Garmin navigaciju za mobilni telefon?

Imam ja, ovo je iz oktobra 2010.

ovo je iz mog mobilnog:
http://hotfile.com/dl/94629302/be9aa54/POI.rar.html

treba samo da raspakujes na PC i sva 3 fajla prebacis u tvoj mobilni, u folder Garmin/POI. Ako nemas POI folder, jednostavno ga napravi pa onda prebaci ove fajlove. U slucaju da vec imas POI neke starije fajlove, slobodno ih obrisi, pa onda ubaci ovo sto sam okacio.

Imam ja, ovo je iz oktobra 2010.

ovo je iz mog mobilnog:
http://hotfile.com/dl/94629302/be9aa54/POI.rar.html

treba samo da raspakujes na PC i sva 3 fajla prebacis u tvoj mobilni, u folder Garmin/POI. Ako nemas POI folder, jednostavno ga napravi pa onda prebaci ove fajlove. U slucaju da vec imas POI neke starije fajlove, slobodno ih obrisi, pa onda ubaci ovo sto sam okacio.

HVALA!!!

To sto imas integrisan GPS uredjaj u mobilni ti je dovoljno za besplatnu upotrebu, to jest, nema skidanja kredita. Ako si koristio Google maps, onda kredit ode zacas, a to mozes da koristis na svakom malo novijem mobilnom, za to nije potreban GPS uredjaj.

Ako hoces da lepo i besplatno iskoristis tvoj gps uredjaj u telefonu, skini Nokia maps. Ovo zahteva samo prilikom prvog starta da koristi internet, posle toga ides sve offline.

Ipak mislim da je bolje resenje da instaliras Garmin u mobini i koristis njega, iz prostog razloga sto ima detaljnije mape nase zemlje i okoline od Nokijinih. Ali, za Garmina telefon mora da ti bude hakovan da bi mogao da ga koristis. Dakle, jel ti mobilni "sredjen"?

ZA sve telefone sa ANDROID sistemom softwer za navigaciju je COPILOT LIVE 8 ili 7.
ima mappe i celog balkana

Imam Vip Android telefon kupljen u Srbiji. Google mape rade. a navigacija ne. Moze li mi neko pomoci da je aktiviram? Treba li da je skinem sa neta? Ako je skidam, da li prvo u komp ili direktno u telefon? I da li je taj COPILOT besplatan? Nisam bas posebno upucen u tematiku, pa se unapred zahvaljujem.

Back