Nauka u corsokaku i neznanju ali je to ne sprecava da unistava svet

Poruka
4.292
Nauka o prirodi zna samo jedan mali delic ali zato to njoj ne smeta da se upusta u razne stvari koje vodi ka unistenju planete. Na primer eksperimentise sa genetsikom i genetski manipulise organizmima i pri tome ce dovesti da se potpuno kontaminira idealan genom planete i da se stvore biljke i zivotinje sa bolesnim genima. Dakle GMO manipulacije su ekocid nad zivim svetom planete. dalje, vrse razne eksperimente sa zagrevanjem jonosfere pomocu jakih antena koje odasilju elektromagnetme talase energijom od triliona kilovata. taj sistem je poznat kao HARP. Zatim NATO vojska eksperimentise u tajnosti sa nanorobotima i nano cesticama koje izazivaju morgelonovu bolest. To su vam cestice nevidljive golim oko koje se ispustaju avionima i prave jata nanorobta u vazduhu koji se sire kao jata ptica i napadaju zive organizme pa i coveka. Itd iTd da ne nabrajam jer imate na milione tehnologija koje se drze pod strogom tajnosti u frankenstajn labaratorija sirrom sveta a ponajvise u NATO i pentagon labaratorijama koje su po naucnim saznanjima 200 godina ispred civilnog naucnog znanja. A koliko je nauka nemocna pred prirodom pogledajte sledeci video:

Objasnjenje znaci elektroni se ponasaju i kao cestice i kao talasi i to tako da kad ih posmatraju naucnici oni se ponasaju kao cestice a kad ih ne gledaju direktno oni se ponasaju kao talasi. dakle sta ce biti zavisi da li ih gledamo ili ne. To drugim recima znaci da je svet ovakav kakav je samo kad se posmatra nasim ocima a kad se ne posmatra on je drugaciji, mozda cak i ne postoji.

Poslednja izmena:
ето где је данашња наука - лупају глупост после глупости. не могу да објасне експеримент дуплог процепа јер, прво негирају Бога.. а самим тим и стварање, етар, етику... и још много тога.
сад ће се неко питати па какве Бог има везе.
да кренемо,
да контају творца, контали би да је та материја много компликованија... а да би се објаснила та компликованост морају да прихвате да постоји је астрално поље земље (што сви "научници" тврде да је глупост и хороскоп је измишљотина...)
рецимо да астрално поље постоји, то је заправо један облак око наше земље, који и прожима земљу и ту се похрањују информације наших мисли и свега створеног на земљи. (то је већ и доказано - нађите торзиона поља од Акимова академика).
ако је тако, онда и светлост са собом носи док "таласа" информацију о нечему. када се та информација извади (односно када очитају кроз који прорез пролази) онда остаје само честица (која се понаша као честица) и ето објашњења горњег експеримента!
дакле:

материја + информација = талас

тј.

талас - информација = материја

Не мереш укинут' профита јербо из профита се финасира тех развој .. еееејјјј
то и мислим да треба укинути - технички развој. јер развој раде дебили. не мислећи ни о сутра а камоли прексутра

Библија уопште није баљезгање јер је врло козистентна књига, говори о многим стварима што тадашњи човек није могао да зна никако.
Проблем су људи који "тумаче" Библију како хоће, у принципу заваравају и завлаче народ. Уместо да лепо пренесу 10 Божијих заповести и тога се придржавају - тако једноставно - не морају остатак ни да читају..

Библија уопште није баљезгање јер је врло козистентна књига, говори о многим стварима што тадашњи човек није могао да зна никако.
Проблем су људи који "тумаче" Библију како хоће, у принципу заваравају и завлаче народ. Уместо да лепо пренесу 10 Божијих заповести и тога се придржавају - тако једноставно - не морају остатак ни да читају..

Конзистентна з апастире чобане и оне који гаје шен'цу и грозје ....

Isto je i s naukom, mnogo toga se zna u odnosu na vreme pre 2 veka, ali je tumacenje u skladu sa interesima.
E, sad oko unistavanja Sveta tice moglo bi se raspravljati....

Мање заповести .. више закона

Први закон : Робот не сме да повреди човека или да својом неактивношћу дозволи да човек буде повређен.

Други закон: Робот мора да извршава наређења која му дају људи, осим када су таква наређења у сукобу са Првим законом.

Трећи закон: Робот мора да штити своју егзистенцију све док таква заштита није у сукобу с Првим и Другим законом.

та три закона написао је Артур Кларк који је био "футуриста" и "еугеничар". еугеничари су те ствари писали са циљем поробљавања људи - односно убијање што им је крајњи циљ.
као друго, та три закона не значе људима ништа (као и већина модерних ствари)
као треће ни роботе не знамо да направимо као свет..
и као четврто, данашњи роботи уопште не поштују те законе

Библија, би, имала за циљ обрнуто а то је ослобађање људи!

Kao prvo, te zakone je napisao Isak Asimov, pisac naucne fantastike, za potrebe svog knjizevnog sveta.:lol:
Artur Klark je takodje bio pisac naucne fantastike, i u slobodno vreme izucavalac svetskih misterija.
Njima je pristupao sa stanovista racionalizma i obazrivog skepticizma i, mada je fulao nekoliko puta
sa zakljuckom kod pojedinih od njih, pokazao je neuporedivo vise razboritosti i objektivizma spram istih
negoli gomila sto ovamo dolazi da skraba redovno na dnevnoj bazi, fulajuci cak i samu fenomenologiju onoga o cem pisu.
Da biste uspeli da se koncentrisete na sam fenomen koji budi paznju i enigmu, ucite svi od Arturove jezgrovitosti, jednostavnosti i, zasto ne, optimizma.:)

Kao drugo, naravno da zakoni ne znace, jer se odnose na izmastani buduci svet gde je robotima dat odredjeni stepen danas jos nedostizne vestacke inteligencije,
te vaze kao humanisticka pretpostavka takvog buduceg sveta koji je, ponavljam, iskljucivo knjizevno-umetnicki, stoga povlaci knj.-umet. dozivljaj i kontemplaciju.
Trece i cetvrto spadaju pod drugo: "Nema ruku - nema dzema." :lol: Sasvim druga stvar je zloupotreba vec postojece tehnologije/softvera. Primer je Snouden.

Biblija je mocna knjiga. Kao i svaka druga, namenjena je ljudskim ocima, koje procesuiraju signal do velikog mozga koji je tumaci. On to moze ciniti 1) religiozno, 2) filozofski, 3) knj.-umetnicki, odn. estetski, i finalno 4) vulgarno-materijalisticki, kao sredstvo fundamentalisticke zloupotrebe, zamene teza i manipulacije ljudima. Za svaku od ovih stavki postoje primeri iz zivota i istorije, lista je ogromna i nemerljivo duga, ali nesto sazeto, u trajanju od 2 sata i kusur minuta moze se videti u post-apokalipticnom SF trileru sa Denzelom Vosingtonom, The Book of Eli iz 2010. https://www.imdb.com/title/tt1037705/ p.s. nema robota,samo ljudi.:mrgreen:

Biblija je mocna knjiga. Kao i svaka druga, namenjena je ljudskim ocima, koje procesuiraju signal do velikog mozga koji je tumaci. On to moze ciniti 1) religiozno, 2) filozofski, 3) knj.-umetnicki, odn. estetski, i finalno 4) vulgarno-materijalisticki, kao sredstvo fundamentalisticke zloupotrebe, zamene teza i manipulacije ljudima.
ја ту књигу видим као .. заправо ја "видим" писце који, мислим, нису људи. тамо где су писци људи важи то што си написао од "очију до мозга".
se videti u post-apokalipticnom SF trileru sa Denzelom Vosingtonom, The Book of Eli iz 2010.
жао ми је али не гледам филмове после 1990тих...јер нека белосвецка секта је подивљала после тих година. увукли су се у сваку пору живота обичног човека покушавајучи тихо да га убију! (спиновање преко медија, тровање преко хране и микроталаса, уништавање душе човекове...листа је велика)

мање-више се слажем шта си написао за Исака и Кларка...

погледао сам трејлер.. ццц копија популарне игрице Fallout, а и видим има насиља много и крви - прости другар али то једноставно не иде са стањем моје душе...верујем и поука филма недостаје или је нека глупост да надувани гледатељ може да укапира.
ако већ има који сф филмчић предлажем castle in the sky из 1986те... (одлична графика, прича, емоције, сценографија будућности, покретање критичности гледатеља...)
castle-in-the-sky-1986-1080p-cover.jpg

као што видиш постоји још места сем холивуда где се идеје претачу на филмско платно :)

Kako moze da bude konzidtentna kada je najveći copy paste u istoriji čovečanstva, čak nije ni prva smislila postojanje jednog boga....

како је који год је писао написао: "Бог створи жену од Адамовог ребра", то није било појмљиво све до 20тог века - када су открили да ипак може да се створи узорковањем днк.
до 20тог века преносило се само веровање.

ја ту књигу видим као .. заправо ја "видим" писце који, мислим, нису људи. тамо где су писци људи важи то што си написао од "очију до мозга".

жао ми је али не гледам филмове после 1990тих...јер нека белосвецка секта је подивљала после тих година. увукли су се у сваку пору живота обичног човека покушавајучи тихо да га убију! (спиновање преко медија, тровање преко хране и микроталаса, уништавање душе човекове...листа је велика)

мање-више се слажем шта си написао за Исака и Кларка...
Razumem tvoju muku, meni je 1989. najznacajnija za svu umetnost. Trejler ti ne moze reci sve. Narocito pricu, koja je najvaznija...
Ako ces tako, svi filmovi postapokalipse su kopija Fallouta! Pocev od Mad Maxa, onih glupih Zan Klodovih Andrioda iz 90ih, pa nadalje...
Ne rekoh zalud da je u pitanju futuristicki Western vise od bilo cega drugog. A toga nema u Fallaout-u..;)
Niti ovde ima mutanata-cudovista. Umesto njih, to su prosto i naprosto - ljudi. Van svesti ... Izvoli,kako hoces. Moje je da preporucim.

Back