Nauka dokazala: Osmanlije nisu ostavile traga u našim srpskim genima

Onda nam ostaju samo Slavonci od Krajišnika da su "pitomi." :)
Za Baniju i Kordun etnolozi kažu da se tamo sudaraju/mešaju dinarska i panonska kultura, što se ogleda u gradnji kuća, nošnjama, narodnim pesmama i igrama itd. Što se tiče mentaliteta znači ipak ste više Dinarci.:ok:
Definitivno više dinarci.
Tamo je više neki Norik ili nešto slično, tipa svetlija verzija dinaraca, ali isto su ljudi poprilično visoki, a o karakteru da ne govorim.
Ko zna, možda naleti neko ko ima iskustva.
Pa ti rodovi su mahom iz Zahumlja na Baniji i Kordunu.

I bolje, retko ljut (da ne kažem što gore) narod.
Kad je bilo primirje kod nas se masovno međusobno poubijaše, ma i ovako se kavga započne dok pukneš prstima.
Ma i kod nas ljudi lako planu, ali to prodje sa razbijenim nosem ili izbijenim zubom.
Sjecam se jednom pobise se ljudi, to je cudo bilo. Na Kordunu, Baniji, bilo bi deset mrtvi. Kod nas neko dobio malo po gubici, razbijen nos, ko da nista nije bilo..

Ma i kod nas ljudi lako planu, ali to prodje sa razbijenim nosem ili izbijenim zubom.
Sjecam se jednom pobise se ljudi, to je cudo bilo. Na Kordunu, Baniji, bilo bi deset mrtvi. Kod nas neko dobio malo po gubici, razbijen nos, ko da nista nije bilo..
Pa da..Ne znam šta je sa nama, koga god znam i od svojih to plane i odma teški pičvajz nastane, i retko se završi samo na tuči, što se kaže *beš kavgu ako ničija glava nije pala.
Da ne govorim kad smo došli ovde među domaće, ćaća moga druga otišo u kafanu u jednom mestu i lokalne buzdovane polupo sve sam, njih trojicu, jednome viljuškom otkinuo deo uveta.

Back