Nauka dokazala: Osmanlije nisu ostavile traga u našim srpskim genima

Srboskizborim

Veoma poznat
Poruka
10.581

Nauka dokazala: Osmanlije nisu ostavile traga u našim srpskim genima.​

U Centru za forenzičku i primenjenu molekularnu genetiku Biološkog fakulteta rade se tri vrste analiza pomoću kojih se utvrđuje nečije poreklo, i po muškoj i po ženskoj liniji. Tako možemo da saznamo više o svojim praprecima i tome odakle su došli, ali i da li su osvajači ostavili traga u našim genima.

Na Biološkom fakultetu u Beogradu se po najnovijim metodologijama analize ipsilon hromozoma i mitohondrijalne DNK rade već dugi niz godina. Radi se o uniparentalni markerima, odnosno, preko ipsilon hromozoma prati se poreklo osoba muškog pola po muškoj liniji, a preko mitohondrijalne DNK, koju poseduju i žene i muškarci, prati se poreklo po ženskoj liniji, objašnjava docent dr Milica Keckarević Marković sa Katedre za biohemiju i molekularnu biologiju.

https://www.krstarica.com/zivot/ziv...osmanlije-nisu-ostavile-traga-u-nasim-genima/

Znači nije bilo "prava prve bračne noći" a niti je "kmet šetao spahiji, agi, begu i dr opanke, dok mu je ovaj imao seksualni odnos sa ženom"? Znači, nije bilo silovanja mladih i starijih snaša? Znači, neko nas je ipak lagao o tome? Čak izgleda nije bilo ni Janjičara?

U Centru za forenzičku i primenjenu molekularnu genetiku Biološkog fakulteta rade se tri vrste analiza pomoću kojih se utvrđuje nečije poreklo, i po muškoj i po ženskoj liniji. Tako možemo da saznamo više o svojim praprecima i tome odakle su došli, ali i da li su osvajači ostavili traga u našim genima.

Na Biološkom fakultetu u Beogradu se po najnovijim metodologijama analize ipsilon hromozoma i mitohondrijalne DNK rade već dugi niz godina. Radi se o uniparentalni markerima, odnosno, preko ipsilon hromozoma prati se poreklo osoba muškog pola po muškoj liniji, a preko mitohondrijalne DNK, koju poseduju i žene i muškarci, prati se poreklo po ženskoj liniji, objašnjava docent dr Milica Keckarević Marković sa Katedre za biohemiju i molekularnu biologiju.

https://www.krstarica.com/zivot/ziv...osmanlije-nisu-ostavile-traga-u-nasim-genima/

Znači nije bilo "prava prve bračne noći" a niti je "kmet šetao spahiji, agi, begu i dr opanke, dok mu je ovaj imao seksualni odnos sa ženom"? Znači, nije bilo silovanja mladih i starijih snaša? Znači, neko nas je ipak lagao o tome? Čak izgleda nije bilo ni Janjičara?
Naravno da nisu ostavile osmanlije traga. Nisu ti Turci bili baš takvi jjebači. To je na nivou statističke greške.

Informaciju je objavila "Krstarica", nisam ja. Samo sam preneo tekst, link do teksta. Naravno da sam sebi postavio pitanje ko nas je lagao o masovnim silovanjima, kada nema nikakvog traga u DNK / genima?
Ja sam juce videla ovaj clanak, mislim da tu postoji jedna greska
u zakljucivanju oko tih genoma. Osmanlije su bili ljudi iz raznih naroda,
to uopste nije bio neki homogen narod nego je tu bilo i Grka, Jermena,
Rusa/Ukrajinaca, Kurda, Slovena an general, ponajmanje nekih konjanika iz Turkmenistana. Bilo je naravno i Arapa i raznoraznih
Kurti i Murti.

Ja. Bili su ljudi nekada toliko tupavi, pa nisu znali kako nastaju deca.
Sve redom su mislili da decu donose rode.
Mogu samo da zamislim šta je bilo sa tim detetom za koje je
domaćin samo posumnjao da nije njegovo.
A inače i sami Turci negiraju postojanje prava prve bračne noći.
To možda ima kasnije sa dahijama. Poturčenjacima.
Toga stvarno nije bilo, pre je toga bilo medju aristokratijom
po Evropi, a novorodjena deca su se ubijala ( nazalost jos uvek
se ubijaju) ukoliko nisu bila muska.

Rusa/Ukrajinaca, Kurda, Slovena an general, ponajmanje nekih konjanika iz Turkmenistana. Bilo je naravno i Arapa i raznoraznih
Kurti i Murti.
gledam raspored grka prije ww1 u današnjoj turskoj...oni su činili veliki broj stanovništva toliki da su 20tih zauzeli veliki dio današnje turske i zamalo su je prelomili...poslje poraza etnički su očišćeni kao srbi iz knina...

gledam raspored grka prije ww1 u današnjoj turskoj...oni su činili veliki broj stanovništva toliki da su 20tih zauzeli veliki dio današnje turske i zamalo su je prelomili...poslje poraza etnički su očišćeni kao srbi iz knina...
Meni je stvarno i besmisleno i smeshno da sada kao nauka dokazuje
da mi ( Srbi) nemamo gene nekih ljudi iz Male Azije. Sta to uopste
znaci za tvoj i moj zivot, nasu eventualnu decu? Nista.
Uostalom, Turci bi trebalo da se brinu jer oni imaju nsu genetiku :zcepanje:

Danas se sa istorijskog i genetskog stanovišta može reći: Nisu Srbi Turci već su bar 10 odsto Turaka Srbi, pošto je godisnje oko 10.000-15.000 ljudi iz srpskih zemalja odvođeno u Tursku što kao janičari, što kao robovi ili žene za hareme.

Na sajtu Srpsko Turskog prijateljstva Inat, stoji podatak da u Turskoj živi devet miliona Srba.
``Apsolutno su svesni svog poreklа, sа neverovаtnim ponosom to ističu, smаtrаjući sebe počаstvovаnim zbog togа što su im koreni u Srbiji``

``Jednom sam rekao jednom profesoru iz Ankare da je dovoljno što su nas jahali više od 400 godina, a on mi je odbrusio: „Pitanje je ko je koga tu jahao, vi Srbi ste imali izvršnu vlast kao veliki veziri, kakvi sultani!“ Tako je samo u periodu od 1543. do 1612. Godine, Srbija doprinela vođenju carstva s 13 velikih vezira, sedam njihovih zamenika, 23 vezira, osam admirala (kapudin-paša), brojnim guvernerima provincija i s bezbroj velikih defterdara (šefova finansija) i najviših administrativnih službenika.``
Sve navedeno u navodnicima je sa njihovog sajta.

Danas se sa istorijskog i genetskog stanovišta može reći: Nisu Srbi Turci već su bar 10 odsto Turaka Srbi, pošto je godisnje oko 10.000-15.000 ljudi iz srpskih zemalja odvođeno u Tursku što kao janičari, što kao robovi ili žene za hareme.

Potpuno tačno

Moja sestra koja živi na drugom kontinentu je izjavila nakon našeg prvog putovanja u Tursku : gledaš facu i ne znaš da li tij je ujak ili komšija

Kod Turaka se jasno vidi genetika čistih Turaka i onih sa vizantijskim poreklom.

Neka osrednja tajna služba i ne baš mudrom agitacijom mogla bi ih razbucati sz par godina da se pomlate gore nego ex-jugosoveni

Kurti i Murti.

Članak je verovatno plasiran kako bi se ublažile Erdoganove izjave oko Kosova i kako bi se malo spustila negativnost prema Turcima i Turskoj

Na jednom od casu srpskog jezika prof nam je isprocao da su srpske zene kada su ostajale trudne sa turskim muskarcima, cesto ubijale novorodjencad ili ih davale turskim porodicama ili ih ostavljale negde. Bilo je prisutno silovanje, pravilo te prve bracne noci.... ali bi se na kraju srpske zene otarasile beba sa turskom krvlju.
I rekao je da se sve radilo kako bi se sacuvala srpska krv.

Ps: za udomljavanje beba turcima, nisam bas sigurna. Mozda je tacno, a mozda nije, ne mogu bas da se setim

Било је јеничара.

Узмана су најпаметнија и најлепша деца .. а сирота .. на школовање ..

Дана су 82 милионској турској има 9 милиона потомака Јнаичара

У Турској има 11 % срба .. а у хрватској 4% ( а '18те је било Срба у хрватској 25% )

https://www.telegraf.rs/vesti/1220314-vise-nas-je-tamo-9-miliona-srba-zivi-u-turskoj

ako ti ne znaci nista, nemoj da citas.
uci heklanje

Kurti i Murti.
jelte što bi navelo da Turaka tu nije ni bilo nego svi ostali jahali naše žene i menjali nam genetiku :hahaha:
ako ti nešto nije jasno onda pitaj. Još nije pronadjena nikakva muška Ydnk veza sa narodima Turske i bliskog istoka. Sve veze su mnogo starije i idu od neolita do rimskog carstva

Dolaskom Osmanlija na Balkan, to je bilo naprednije carstvo od mnogih Evropskih.
Ali odlaskom sa ovih prostora, videla se sva beda koju su ostavili za sobom.
Zaostalo državno uređenje, feudalni sistem, neobrazovanost (97%) i siromaštvo.
Sem par ćuprija, džamija i kupatila, ništa drugo.
Ah da, I Ćele kulu, da ih se večno sećamo.

Što se tiče feudalizma - ništa bolja nije bila ni AU monarhija

Zvanično jeste bilo ukinuto kmetstvo, ali zemlja je bila i dalje u vlasništvu ex-feudalaca pa su oslobođeni kmetovi uzimali zemlju u zakup

To je uslovilo velikom bedom i iseljavanjem stanovništa na druge kontinenete

Tek dolaskom srpske kraljevine oni koji je obrađuju postali su vlasnici

Okupacijom BIH a i kasnijom aneksijom AU monarhija zadžale je feudalni sistem nasleđen od Osmanlija

U osnovi mnogo više zla je ostavila AU monarhija , nego Ottomanska imperija .

Svo "loše" što je ostalo od Osmanlija posledica je AU monarhije koja je u tome videla opcije za dalje destabilizacije .

Dolaskom Osmanlija na Balkan, to je bilo naprednije carstvo od mnogih Evropskih.
Ali odlaskom sa ovih prostora, videla se sva beda koju su ostavili za sobom.
Zaostalo državno uređenje, feudalni sistem, neobrazovanost (97%) i siromaštvo.
Sem par ćuprija, džamija i kupatila, ništa drugo.
Ah da, I Ćele kulu, da ih se večno sećamo.

Исто је и данас

Капитализам либерализам исцрпљује и најобразованије најпаметније најспособније бива одгајанао у србији и онда 'пали' ....

Naravno da nisu ostavile osmanlije traga. Nisu ti Turci bili baš takvi jjebači. To je na nivou statističke greške.

Локални Срби кнезови хајдуци ђилкожи су се облачили у турске чалме ... .. по ноћи

одлазили у суседне хахије

нападали сопствена српска села и силовали ...

Тако је и настао мит о напасницима Турцима ....

kozaci su 44. partijali u mjestu bošnjaci pokraj županje naseljeno hrvatima tj. zatvorili su stotinu žena i silovali ih čitavu noć..zamisli komedije da sada jedan hrvat govori kako su srbi turca a potomak je kozačkog ruskog kuhca...

kozaci su 44. partijali u mjestu bošnjaci pokraj županje naseljeno hrvatima tj. zatvorili su stotinu žena i silovali ih čitavu noć..zamisli komedije da sada jedan hrvat govori kako su srbi turca a potomak je kozačkog ruskog kuhca...
Verujem, ali ovo sada bas i nema veze sa pricom o kozacima,
tvojim odusevljem da kozaci siluju zene od jutra do sutra i onda
je to za tebe komedija. Nikada silovanja nisu komedija.

Potpuno tačno

Moja sestra koja živi na drugom kontinentu je izjavila nakon našeg prvog putovanja u Tursku : gledaš facu i ne znaš da li tij je ujak ili komšija

Kod Turaka se jasno vidi genetika čistih Turaka i onih sa vizantijskim poreklom.

Neka osrednja tajna služba i ne baš mudrom agitacijom mogla bi ih razbucati sz par godina da se pomlate gore nego ex-jugosoveni
Turci su jedni malo tamnije puti, drugi pa opet sa predivnim plavim
ochima, neka deca imaju kosu plavu kao lan, druga pa opet kao da su
deca nekih iz Egipta, ne postoji vise ( verovatno nikada nije
ni postojala "cista krv") Svi smo mi lepi i pametni jer smo iz
frakcije Stankoviceve "Neciste krvi":)

Kurti i Murti.
I Srbi su bili Osmanlije. Janjičari su delom bili Srbi.

Back