Naucite da se sminkate kao profesionalac uz Korak po Korak ;)

Stavite maskaru i to je to ;)
Nadam se da vam se svidja...

Ja ne mogu tako da se nasminkam jer nemam tako krupne oci i jedva se vidi i jedan sloj lajnera, kamoli dva. Lako je sminkati krupne oci, daj neki primjer za malo spustenije kapke, itd.

ja imam sitne oci i moja rutina je: obavezno podloga na kapke, u unitrasnji ugao svetlija a na spoljni tamnija senka, koristim sundjercice i stapam boje....olovkom sa vrhom, danju mat braon ili sivom na izlacenje izvucem liniju na donjem kapku tako da je deblja na spolj, ivici oka, tako uradim i sa gornjim sa tim da linija ne ide skroz do suznog kanala nego se postepeno suzava do 2/3 oka....nikako ne bojiti unutrasnjost donjeg kapka....tamnijom senkom preci lagano preko olovke na donjem kapku da se ublaze linije.....dnevna maskara je braon i naglasenija u spoljnim uglovima....

Ja izbegavam da na donji kapak stavljam bilo šta, čak i maskaru ne stavim na donje trepavice pošto imam izraženije podočnjake pa smatram da nekako ne ide.

Inače, nema teorijske šanse da isprve pogodim ajlajnerom da mi oba oka budu ista...i nakon godina šminkanja, no way.
Zato lepo kvalitetnom olovkom za oči prvo iscrtam linije dok ne budem zadovoljna i onda preko toga crtam ajlajnerom :lol:
A kao podlogu stavljam tečni puder iako sam čitala da je to veliki no - no jer se šminka razmazuje...šta znam, nisam dosad imala takvih problema.
Nemam izraženo krupne oči ( zlatna sredina) ali volim što su bademaste jer olakšava šminkanje.

Ovo što je Coco okačila jeste i moj redovni večernji look ( ali bez ajlajnera na donjem kapku ..i malo manje dramatično pošto smatram da je izražajno mačkasti make-up ipak samo za one s krupnim okicama).

Poslednja izmena:
Ovo što je Coco okačila jeste i moj redovni večernji look ( ali bez ajlajnera na donjem kapku ..i malo manje dramatično pošto smatram da je izražajno mačkasti make-up ipak samo za one s krupnim okicama).

Apsulotno, ovaj make up je samo za takve!
Sto ne stavis redovnu podlogu za senku? Artdeco? :) Mada na eyeliner ne utice puno, ali na senku bas jeste.

Inace ja najcesce koristim liner ovako (gel i tecni):

angelina-jolie-beautiful-face-013u.jpg
http://2.***************/-dfQelA5tutI/T-iAjP9GQnI/AAAAAAAAEA8/ojKwiDykuXg/s1600/cat+eyes1.jpg

Posto su mi okruglije oci pa da deluju duguljasto :) Nema veze sa Angelinom, samo mi je najlakse da nadjem njene slike posto se ona stalno sminka na ovaj nacin. Olovku koristim samo na donji kapak.
Dole stavljam crni ponekad ali samo do pola, znaci unutrasnji deo ne, to mi ne stoji na zalost - ali je lepo videti kad nekome stoji :ok:. Evo ovako dole do pola, bolju sliku ne mogu da nadjem:

http://3.***************/-i_KIAGyTEKg/UFcKsK51YMI/AAAAAAAAE3Q/wqObl8SyK1c/s640/Jinny+lash+natural+glamour+fake+eyelashes+strip+lashes+review+tutorial+evening+makeup+tutorial+I.jpg

Stavljam nude ili belo ponekad, cak i braon (braon isto do pola). Zavisi od toga da li stavljam senku/kakvu ili samo liner i kako sam raspolozena :)

Inace sad kad bolje pogledam ove slike sa Angelinom - isto se sminkamo - na prvoj slici je na donji kapak stavila braon boju, a na drugoj koristila belu olovku.

Poslednja izmena:

Back