NATO i Rusija - odnos/uticaj globalnih sila na vladajucu SNS u Srbiji

Sta bi bilo najbolje za srpski narod pod SNS vlascu u Srbiji?

• Status Quo - NATO odredjuje odnos politickih snaga u Evropi

• Rusija odredjuje odnos politickih snaga u Evropi

• Nema globalnog policajca: svako je u svojoj avliji apsolutni gazda

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

Tyson Fury

Domaćin
Banovan
Poruka
4.347
Tema je autorska (made in _nobody_®).

Posto ce mnogi (gotovo svi) ucesnici Krstarice smatrati da je ova tema provokacija, uveravam vas da to zaista nije. I da se slozim sa vecinom, ja NE volim NATO. Niti smatram da NATO treba da postoji. Ali... ???

Moje licno misljenje je da sada, ovako kako NATO stoji kao tamna klisurina nad Evropom, nijedna ultra levicarska ili ultra desnicarska partija nema nikakve sanse da uspe u nijednoj drzavi u Evropi (Rusija je JEDINA izuzeta iz te jednacine, razumljivo i zasto - pa u Rusiji i NE vlada ultra partija, BTW). Dakle, posto ja (_nobody_), 1000% smatram da je lice i nalicje SNSa ultra levicarsko, smatram da je uloga NATO u odnosu na vladavinu SNSa (ponavljam, NISAM rekao u odnosu na Srbiju, jer SNS je nesto potpuno suprotno od pojma Srbija, barem po meni, ili se iskreno nadam da je tako) u Srbiji demokratska.

Da NATOa nema, da nema tog globalnog policajca, nama, opoziciji u Srbiji svemu i svacemu (SVIM politickim partijama, posebno SNSu), bi se itekako smrklo. Mi bi bili fizicki proganjani (i gore), povratio bi se pojam "Goli Otok", a da ne lamentiram i ekstremne scenarije izmisljene Staljinom u vreme 1920ih u CCCPu.

Da nema NATOa, Rusima, po meni, jeste svejedno koja je partija na vlasti u Srbiji. Nijedna srpska partija ih NE favorizuje, koliko sam do sada shvatio. Tako da bi pojam "demokratija" bila prepustena definiciji SNSa, kako i u slucaju izostanka globalnih sila.

Anketa je javna. Ja sam glasao za Status Quo, mada, ako bolje razmislim, NIKADA do pojave SNSa na vlasti ovakva tema (cak ni za vreme SMrada i njegove kamarile), a ni razmisljanje mi NE bi palo na pamet.

I da, apsolutno sam PROTIV ulazka Srbije u NATO, da ne razumete pogresno. Ali, na neki nacin, demokratija u EU i zavisi od NATO pakta (inace bi, recimo Nemacka, opet postala ultra desnicarska, nacional socijalisticka), ovakav kakav je (neko moje misljenje).

Da ponovim, tema je autorska (made in _nobody_®).

_nobody_

Sta bi bilo najbolje za srpski narod pod SNS vlascu u Srbiji?
Imajte na umu da je ovo javna anketa i da Vaše odgovore mogu da vide drugi korisnici.

Status Quo - NATO odredjuje odnos politickih snaga u Evropi
Rusija odredjuje odnos politickih snaga u Evropi
Nema globalnog policajca: svako je u svojoj avliji apsolutni gazda

Ne vidim nikakvu vezu,ma koliko se trudio.Procitao sam polako i post koji si napisao i opet nista ne pomaze da se poveze naslov ankete i odgovori.

A u vezi posta koji si napisao,pa da nije bilo NATO mi ne bi danas imali nezavisno Kosovo koje je i dalje u ustavu Srbije kao njen deo.

Najbolje za Srbiju je da se oslobodi vlasti koja je davi i vuce u ponor,da donese stroge zakone i pocne da ih sprovodi (dozivotne robije,duge zatvorske kazne za korupciju...itd),pa posle da vidimo sta nam je raditi.

A u vezi posta koji si napisao,pa da nije bilo NATO mi ne bi danas imali nezavisno Kosovo koje je i dalje u ustavu Srbije kao njen deo.

Ne kazem da je NATO pozitivan. Kazem da je nuzno zlo. Jednostavan primer je Nemacka. Ja mogu ruku u vatru da stavim da Nemci niti zele NATO, niti amere. Ameri ih dave, i ne daju nezavisnost. Imaju vojne baze koje ne zele da uklone, niti ce ih ukloniti, dokle god postoji USA.

Da NATOa i amera nema, za 20 godina bi se ponovila istorija u Nemackoj, nekakvi novi nacional socijalisti bi zaseli na vlast. Pa bi bio belaj, ponovo. I ponovo. Na kraju rat. Ustvari, ne bi bio rat, Rusi bi u slucaju NATO raspada nakon nekog vremena preventivno okupirali Nemacku. Sto ja na neki nacin opravdavam zbog II SV. Rata.

Najbolje za Srbiju je da se oslobodi vlasti koja je davi i vuce u ponor,da donese stroge zakone i pocne da ih sprovodi (dozivotne robije,duge zatvorske kazne za korupciju...itd),pa posle da vidimo sta nam je raditi.

To je jako lepa zelja, ali samo na papiru. Jer ne vidim kako je moguce samo unutrasnjim snagama u Srbiji ostvariti taj plan. Mnogo zli ljudi su u partijama. Monstrumi na vlasti. Zli toliko, da ih NISTA vise ne interesuje, Samo cisti profit, u parama i materijalnim dobrima. Gaze preko mrtvih, NE postuju nikakvu ljudskost (ljude tretiraju kao papirne maramice), nemaju nikakvo postovanje prema narodu, ubijali bi sve pred sobom da se napune kao brodovi i da uzivaju u neradu.

_nobody_

Sam svoj gazda!

Isluženim švapskim arbajterima su izgleda i
po povratku u domovinu potrebne uzde,
oglav i bič.

Naviklo to....

Dakle, izabrao si radne logore, prinudne kampove za "prevaspitavanje" onih koji imaju drugacije misljenje od Vozda Pedeva i njegove partije? "Patriotizam" na delu??? :kez:

Jel to, ili sta? Bole me uvo za krezav narod, starlete, balerine, dilere gudre, peMzionere, neradnike svih boja... Koji glasaju za SNS. Ono sto su izglasali, neka sami kusaju. Sto ja moram da se slazem sa njima?

A ti kazes: svi vi koji ste drugaciji od nas, "patriota", nas treba "prevaspitati"? Stvarno??? Kao komunisti, sto nisu imali nikoga iznad glave ko ih je kontrolisao, pa prevaspitase srpski narod, vidimo danas, u sta??? :mrgreen:

_nobody_

Ne kazem da je NATO pozitivan. Kazem da je nuzno zlo. Jednostavan primer je Nemacka. Ja mogu ruku u vatru da stavim da Nemci niti zele NATO, niti amere. Ameri ih dave, i ne daju nezavisnost. Imaju vojne baze koje ne zele da uklone, niti ce ih ukloniti, dokle god postoji USA.

Da NATOa i amera nema, za 20 godina bi se ponovila istorija u Nemackoj, nekakvi novi nacional socijalisti bi zaseli na vlast. Pa bi bio belaj, ponovo. I ponovo. Na kraju rat. Ustvari, ne bi bio rat, Rusi bi u slucaju NATO raspada nakon nekog vremena preventivno okupirali Nemacku. Sto ja na neki nacin opravdavam zbog II SV. Rata.

To je jako lepa zelja, ali samo na papiru. Jer ne vidim kako je moguce samo unutrasnjim snagama u Srbiji ostvariti taj plan. Mnogo zli ljudi su u partijama. Monstrumi na vlasti. Zli toliko, da ih NISTA vise ne interesuje, Samo cisti profit, u parama i materijalnim dobrima. Gaze preko mrtvih, NE postuju nikakvu ljudskost (ljude tretiraju kao papirne maramice), nemaju nikakvo postovanje prema narodu, ubijali bi sve pred sobom da se napune kao brodovi i da uzivaju u neradu.

_nobody_

Ti kazes da je Nato samo tu da dalje neutralisira Njemacku, kako ono Valentin Valin rekao 1991 SSSR se raspala zato sto SSSR nije vise mogla
izdrzati pritisak od Njemackog Reich!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ti kazes da je Nato samo tu da dalje neutralisira Njemacku, kako ono Valentin Valin rekao 1991 SSSR se raspala zato sto SSSR nije vise mogla
izdrzati pritisak od Njemackog Reich!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ne. Gresis. CCCP se raspala, zato sto vise nije mogla da radi to sto radi... Da se trka sa Zapadom, prvenstveno sa USA. Pukao je buzet, vise para nije bilo za sulude zamisli. USA su bile mudre, i 99% vojnih zamisli implementirale u civilnu industriju. Koja je posle kao proizvodnja pomerena u Kinu.

NATO NIJE u EU SAMO da neutralise nemacki nacional socijalizam. Ali radi i to. Kao nus produkat teznje da zavlada svetom. A mi, Srbi, imamo redukovane opcije. One tri gore navedene... I da budem iskren, NIJEDNA nije dobra. Sve su lose.

Ako ti mislis da mi, Srbi, imamo dobitnu opciju, kazi/opisi... Ja mislim da je mi apsolutno nemamo! :dash:

_nobody_

Ne. Gresis. CCCP se raspala, zato sto vise nije mogla da radi to sto radi... Da se trka sa Zapadom, prvenstveno sa USA. Pukao je buzet, vise para nije bilo za sulude zamisli. USA su bile mudre, i 99% vojnih zamisli implementirale u civilnu industriju. Koja je posle kao proizvodnja pomerena u Kinu.

NATO NIJE u EU SAMO da neutralise nemacki nacional socijalizam. Ali radi i to. Kao nus produkat teznje da zavlada svetom. A mi, Srbi, imamo redukovane opcije. One tri gore navedene... I da budem iskren, NIJEDNA nije dobra. Sve su lose.

Ako ti mislis da mi, Srbi, imamo dobitnu opciju, kazi/opisi... Ja mislim da je mi apsolutno nemamo! :dash:

_nobody_

Ali to sto sam gore napisao to je rekao Valentin Falin

Ali to sto sam gore napisao to je rekao Valentin Falin

Znas kako, svi odreda na ovom forumu su extra pametni, da opisu i identifikuju problem. To je dobar pocetak. Ali pare pocinjes (jako krvave, BTW) da zaradjujes kada pocnes da na zadovoljavajuci nacin za sve suprotstavljene strane resavas te probleme.

Dakle, za definicu problema imamo polu-genija. Takvih je mnogo. Za solidno resenje problema potreban je izistiski genije. NE genija za voznju, kojih je pun ovaj forum. :aha:

_nobody_

Back