A razumijem se koliko se razumijem, nista posebno, sebi dajem sansu da jos mnogo naucim, ne dozivljavam ni jedno astro " stajaliste" kao mrtvo slovo na papiru

Sve one veze koje nisu " potvrdjene " papirom, legalnim bracnim odnosom, sto jeste simbolika DCa( znaka VAge i Venere), spadaju u domen 5 kuce, koja oznacava " zabavu", predbracne veze , ali i cistu ljubav bez ikakvog bracnog " uslovljavana" i svih " pravnih"( znak VAge) stajalista koji sacinjavaju jedan brak.
Dobro bi bilo da ljudi znaju prije nego sto se upuste u bilo kakvu vrtsu emotivnog odnosa, kakvav polozaj u karti im imaju vladari 7 ( brak) polja i vladar 5 ( ljubav, predbracne veze) polja.
Pa ako je npr vladar 7 polja aflikovan, ako je u znaku svoga pada,a vladar 5tog egzaltiran, u sjedistu, ili je " poguran" nekim drugim beneficnim aspektima, onda je toj osobi bolje da nikada ne uklazi u brak, da izbjegava " papir", i na taj nacin ce izbjeci losu simboliku vladara 7 ( braka) polja.U kontra varijanti je ista situacija.
Npr meni je vladar 7 polja Merkur u JArcu, koji je u egzaktnom kvadratu sa Pl na Mc u Vagi, i ja cim osjetim bilo kakvo uslovljavanje, moranje, vezano za bilo kakvu vrstu partnerstva, ja se povlacim, to me gusi.Sa druge strane, u 5 ppolju mi je vladar karte Jupiter, u znaku Venere ( Biku),a dispozitor Venera je egzaltirana u Ribama, u egzaktnom sextilu sa egzaltiranim Marsom u 1 u Jarcu, i uzivam u tim opustenim neobaveznim odnosima, gdje nema nikakvog uslovljavanja i sl.
Merkur kao vladar 7 mi pravi sextil i na egzaltirani Uran u 11 u sco, pa bi i da udjem eventualno u brak, trazio mnogo slobode za sebe, tj malo bi me koja istrpila