zapamti da sto god ti udje u svesni deo mozga, od reci slova slike ili boje glasa, nikad ne izlazi iz glave. ako se i zacoris pa kada veza prsne, a skoro sve veze manje vise kad tad prskaju ono sto si vidla u toj blic sinastriji, ostaje zakopano u podsvesti i onda to vadis argumentovano ko najcrnji grobar za vasu obostranu nesposobnost da vezu odrzite. kad naucis da te to saznanje "sinastricki argumentovano" ne gusi onda si vec matora i imas veza i veza pa sa osmehom posmatras svoju glupost kako si se trosila bespotrebno na nesto gde je resenje pre svega bilo u tebi ili njemu, ili sto je najverovatnije u oboma.
Kapiram poentu ...

i slažem se, astrologija uopšte nije neophodna u te svrhe (često može biti i kontraproduktivna), saznavati se može na mali milion načina ... No ja astrologiju ne proučavam iz ličnih razloga, u te svrhe mi je ne mogu da kažem beskorisna ali recimo da mi nije potrebna, ne oslanjam se na nju kada treba nešto da odlučim ili formiram stav i mišljenje. U stvari, ona meni uopšte ne služi, služim ja njoj

da uporedim koliko se realnost poklapa s onim što ona govori.
A rizika da astrologija stvori unapred neke predstave, predubeđenja sam svesna ... ne negiram da kod mene možda i toga ima, ali gledam da ga svedem na minimum ... zato sam u stvari prestala da stvari astrološki analiziram unapred, nego uglavnom retrogradno, kad se već nešto desi ... a i shvatila sam da je mnogo interesantnije tako živeti
Kao što sam svesna i rizika da čovek kroz bavljenje astrologijom krivi "zvezde" a ne sebe ili druge za ono što mu se dešava, ali to je već do čoveka samog ... u toj priči se već ne pronalazim jer znam da astrologija definitivno ne uslovljava, ona samo može da pokaže i ukaže na neke stvari i tu se cela priča oko nje završava, to je njen maksimalni domet. Dakle, u tu vrstu sudbine ne verujem

da mi je npr. za nesrećne ljubavi kriva Venera u Škorpionu ili Saturn u 7. kući - to je možda pokazatelj ili objašnjenje ali ne i razlog

Razlozi su druge prirode koji nemaju veze sa astrologijom, i uopšteno -
astrologija ili "zvezde" nikada nisu uzrok nečemu - nekoj pojavi, osobini, događaju, bilo čemu. Uzroci su uvek u realnom svetu - u genetici, okolnostima, nama samima.