Nastavljeni protesti u Kraljevu

То су стаљинистичке методе, а не "комунистичке". И јесу коришћене у Србији од 1945 до 1950, и у ублаженој варијанти од 1989 - 2000, и сада опет под Вучићем, и опет у ублаженој варијанти (нпр. од политичких противника, "само" је Оливер Ивановић до сада убијен).
А то што је Милошевић знао "Капитал" мање-више напамет, о жени му и да не говоримо, па то нема никакве везе јер у стварности нема та његова (њихова) политичка љубав из младости никакву манифестацију, а нарочито не у његовом односу према средствима за производњу с обзиром да је Милошевић лично стварао нову буржоазију вештачки изазваном хиперинфлацијом, парама из примарне емисије, дозвољавањем пирамидалних банака, али и "зеленим светлом" за шверц акцизних роба на велико и дељењем фабрика својим "пријатељима" и "способним људима". Тиме се Милошевић деведесетих бавио веома предано и више се тиме бавио него, на пример, Косовом.

Neke zamerke, dozvoljavao, nije prava rec....ucestvovao i vodio je prava rec, jer postoje ideje za to koje su pre nastanka Dafine i Jezde, jos kad je zamrznuo podizanje stare devizne stednje, tj dozvoljeno je bilo dizanje pomocu travelers cekova, a ne ovde u zemlji.
bukvalno od 1989 godine je vec postojala ideja za piramide u Srbiji, to sam siguran.....

Milosevic je kao Slobodan iz onog filma, ja sam slobodan ili kako se vec zove film, gde kara zenu od svog ktitora...matorku neku...Bercek glumi..
Usijana glava koja je sklopila dil sa USA i CIA i onda em radi to sto je dogovorio em gleda da bunari preko toga ono sto mu se hoce..
Koristi logistiku CIA koja mu daje podrsku za dogovoreno , ali koristi ponekad i za nedogovoreno...

A mislim da je glupo ocekviati da narod, bio socijalisticki ili kapitalisticki ili demokratski ili tiranijski u vecini razume umetnost....
To je do gibanice i rakije a ne do njihovih izbora ili neizbora gde i kako ce ziveti...

- - - - - - - - - -

Neke zamerke, dozvoljavao, nije prava rec....ucestvovao i vodio je prava rec, jer postoje ideje za to koje su pre nastanka Dafine i Jezde, jos kad je zamrznuo podizanje stare devizne stednje, tj dozvoljeno je bilo dizanje pomocu travelers cekova, a ne ovde u zemlji.
bukvalno od 1989 godine je vec postojala ideja za piramide u Srbiji, to sam siguran.....

Milosevic je kao Slobodan iz onog filma, ja sam slobodan ili kako se vec zove film, gde kara zenu od svog ktitora...matorku neku...Bercek glumi..
Usijana glava koja je sklopila dil sa USA i CIA i onda em radi to sto je dogovorio em gleda da bunari preko toga ono sto mu se hoce..
Koristi logistiku CIA koja mu daje podrsku za dogovoreno , ali koristi ponekad i za nedogovoreno...

A mislim da je glupo ocekviati da narod, bio socijalisticki ili kapitalisticki ili demokratski ili tiranijski u vecini razume umetnost....
To je do gibanice i rakije a ne do njihovih izbora ili neizbora gde i kako ce ziveti...
Укратко, од либералне социјал-демократије каква је била успостављена у време Савезне владе Анте Марковића, и када се најбоље живело, Милошевић је направио дивљи гангстер-социјализам у коме је на врху "ланца исхране" био он и његова жена.

Izvini ali gluposti od videa...

Dok svi cekaju da neko drugi odradi posao za njih, institucije, tuzilastvo , pera mika laza, nema nista od toga..
Sta se desava kad bi neki novinar postaio pitanje premijeru u fazonu, zar nije smesno i bezobrazno izjednacavati izgradnju dve zgrade sa preporodom gradjevinske industrije, jer onda je gradjevinska industrija srbije brojna oko 500 gradjevinaca, sto je bar 100x manje od onog sto svi znaju...
I kao potpitanje, cemu onda parodija postovanja inteligencije naroda, vec je to jedna lepa bajka nepostovanja te inteligencije i koriscenje gluposti.

Meni u praksi uvek kad probam, a izaberem nivo dejstva koji pokazuje da sam kost u grlu , ali ne i da cu da ih zgazim, uvek se pojave bas korisnici i oni koji bi ziveli lepse kad bi uspeo projekat dekriminalizacije ali mi se pojave kao protivnici....jer ih je lako kupiti za neko pice koje su vec popili sa nekima ili su dobri pa zbog tog imidza glume budale, kao sto znam milion primera profesora koji su pozvani od strane vlasti , politicara i onda zato sto su bili na jednom rucku , oni se naloze i onda su kao postovani od strane vlasti i onda zarad tog utiska prodaju dupe za nevidjeno glupe i necasne aktivnosti...
Pri tome kao pojedinci nisu ni lopovi ni barabe, nego su slavoljubivi, ne znam da li je prava rec...zeljni da budu face u drustvu, ali uvazeni a ne da ih gomila obozava, nego da ih Lider obozava, poltron je mozda bolji naziv...

To znam zato sto kad su u poziciji da pokrenu biznis uz pomoc tog cankolizackog i uz zeleno svetlo tog iz vlasti, oni to ne zele, nego se umire i dovoljno im je to sto su poltronski jednim ruckom uvazeni kao istaknuti clanovi drustva..

To je meni vrhunac nebuloza za jednog intelektualca ili nekog ko se predstavlja kao intelektualac, ali je totalno neprimetno o cemu pricam za nekog ko je npr autolimar, taj ne da ne shvata to nego niko zivi i ne ocekuje da on to shvata, jer ima doslednu logiku autolimara...dok kod ovog intelektualca dosledna logika bi zahtevala da ne bude samo poltron nego da bude akter, faca malo niza ali isto poslovno aktivna ako je vec slavoljubiv...

- - - - - - - - - -

Укратко, од либералне социјал-демократије каква је била успостављена у време Савезне владе Анте Марковића, и када се најбоље живело, Милошевић је направио дивљи гангстер-социјализам у коме је на врху "ланца исхране" био он и његова жена.

Ovo drugo sigurno i stvarno najkrace receno, a ovo prvo i nije bitno, da se pe.deri ne uhvate za to da bi kvarile zakljucak...

- - - - - - - - - -

Zamisli ti to....? Komunisticki ustav i svi zakoni, na vlasti cetnici, a vlada liberalno demokratska. :)

Ovo moze da kaze samo trolcina. I naravno, nemacka istorijografska elita.

Da se zapise; Ante Markovic hrvat iz Bosne odneo ceo budzet koji je jos bio osnova za stampanje novca iz narodne banke u privatnu banku u US koja je 92' bankrotirala i ni dan danas garant US nije vratio ni jednu zlatnu polugu, a da ne govorimo o dragocenostima Kraljeva Srbije. Pri cemu opet hrvat Kadijevic po ustavu obavezan zakletvom nije mrdnuo prstom da to spreci.

Tako su postali direktni krivci za sankcije 92' godine i inflaciju iste godine, a hiperinflaciju 93' godine. Ovo je istorija, a to sto pise trolcina i dernja se po forumu je idiotluk iz svapske kuhinje.

Cek da stavim jedan video koji nije istinit, ali je prikladan za ovo vreme...
Inace ne mozete vi naci istinite video materijale, vec su to samo video zapisi konacnih dogadjaja, ali tumacenja, to su uvek nebuloze...retko kad neki deo prodje kao logican, zato sto politika i ljudi imaju osobinu da znaju 10% a sasvim je drugacije kad znas 10% pa pravis logicnu sliku ili kad znas 90% pa pravis logicnu sliku...

Odakle voda u zidu pa da ja tu kacim cesmu, gluposti....ali ako znas da u zidu postoje cevi i da postoji vodovod pa pumpe, eto ti 90% za logiku da cesma stvarno ima logiku..

A da, Kraljevo i Raska oblast. Opet izrugivanje istoriji... Raska oblast je nastala novom regionalnom podelom 74' godine kao nacin da se kontrolise novopazarski i sjenicki politicki pokret za otcepljenje i prvi grad koji je imao koliko toliko administrativnh resursa bio je Kraljevo sa Nacionalistickokosovskim vlastima i korumpiran do granica diktature. Gde su potpuno vladala tri idiota koji i danas familijarno vladaju, sto iz Beograda sto iz selendri oko kraljeva.

I najzanimljiviji jako podrzan miting glasi ovako:

Oko dvestotine pedest demonstranata koliko ih se okupilo ove treće srede, krenulo je do Autobuske stanice noseći razglas, duvajući u pištaljke i pozivajući u prolazu, sugrađane da im se pridruže.

Kao organizatori protesta ,na prvom i drugom okupljanju navedena je grupa od trinaest opozicionih stranaka Pokret za Kraljevo, Demokratska stranka, Demokratska stranka Srbije, Udruženje Starosedeoci Kraljeva i okoline, Srpska sloga, Socijaldemokratska stranka, Narodna stranka, Pokret za preokret, Nova Srbija, Srpski pokret Dveri, Dosta je bilo, Zdrava Srbija i udruženje Otpisani 2014 , uz podršku dela kraljevačkih medija i predstavnika nezadovoljnih radnika nekadašnjih kraljevačkih preduzeća koja su nestala u tranzicionim vremenima ostavivši hiljade radnika bez isplaćenih zarada i povezanog radnog staža.

Da li vise ima stranaka ili protestanata utvrdice se naknadno sa komsijinog transparenta na ledjima....ili megafona...

Poslednja izmena od moderatora:
I naravno, "nacionalisti" gamad koja je cutala zbog svojih licnih interesa dok je komadana srbija i odnoseno iz nje sve sto je vredelo i to od 80tih godina, pa do dana danasnjeg zajedno sa komunistima takodje gamadi srpske ili sve sto se u srbiji bavi politikom je dno srpskog naroda koje sasvim "cistog obraza"
gleda dok "liberalne demokrate" pljackaju i ubijaju srbe i srpsku kulturu.

Srbi vole neko licemerje , npr obozavaju prijem para od CIA, bili bi uzasno razocarani da nisu ostvareni uslovi koje su omogucile te pare, makar i sokic ili caj na nekoj demonstraciji , navodim banalan primer, ili par transparenata na kojima se odmaraju oci....ali mrze da se zvanicno predstavi da neko sa strane ima uticam na dogadjaj, na njih....cak mrze samu CIA....
Idealno resenje je , nadju coveka koji stalno prica , nista me ne pitaj, ali ima zlatnu koku, od par miliona evra i podrzava "slobodoumne" misli svakog srbina...

Dve bitne stvari su vazne...
Jos od 90tih svi politicari i vlasti i opozicija primenjuju pravilo vazno je kako izgleda....Zato oni silni sukobi , pretvaranje da se vode borbe oko nekih polozaja u ratovima, naravno ginu zivi ljudi, ali su borbe samo zbog izgleda i onda ljudi imaju utisak da je cena tu...

a druga bitna stvar je ...
Narod se ne moze kontrolisati....(kad nesto zeli i na nesto se nalozi)

Ovo je takav afrodizijak za narod, da ja verujem da svi pomalo svrse bili musko ili zensko kad im ovo kazes ili pokazes kao kobajagi da vazi..

Istina je da moze, cak i kad nisi autoritet koji oni priznaju ili poznaju, uvek vaze isti trikovi kao kod pokera, ili kod ulicne tuce , prvo je korist, drugo je strah kao glavni uticaj.

Gde i sta je ucila "srpska intelegencija" kada se ponavljaju scenarija od pre drugog svestskog rata u srpskoj politici i kulturi?

Da li je neko od vas procitao ista od dokazanih srpskih kulturnih patriota iz vremena izmedju dva svetska rata?

A ko cini srpsku intelektualnu i kulturnu elitu? Ljudi direktno zavisni od zapadnjackih para, a koliko je to elita srpska vidimo iz posledica.

То су стаљинистичке методе, а не "комунистичке". И јесу коришћене у Србији од 1945 до 1950, и у ублаженој варијанти од 1989 - 2000, и сада опет под Вучићем, и опет у ублаженој варијанти (нпр. од политичких противника, "само" је Оливер Ивановић до сада убијен).
А то што је Милошевић знао "Капитал" мање-више напамет, о жени му и да не говоримо, па то нема никакве везе јер у стварности нема та његова (њихова) политичка љубав из младости никакву манифестацију, а нарочито не у његовом односу према средствима за производњу с обзиром да је Милошевић лично стварао нову буржоазију вештачки изазваном хиперинфлацијом, парама из примарне емисије, дозвољавањем пирамидалних банака, али и "зеленим светлом" за шверц акцизних роба на велико и дељењем фабрика својим "пријатељима" и "способним људима". Тиме се Милошевић деведесетих бавио веома предано и више се тиме бавио него, на пример, Косовом.

Pa zar to nije komunizam? "U praksi"?

Bilo kako bilo, on za mene jeste bio (i) komunista i daleko mu lepa kuca, "presvuceni" komunista.

Tacno , ponavlja se isto sto i 1920...
Ali vidis ja to ne vidim kao inteligenciju, nego kao javnu inteligenciju...

Npr mene nema kao inteligencije u zivotu Srbije...
Nema mnogih za koje znam da su takvih sposobnosti da vi ne bi verovali...oni ne postoje u ovom vremenu i za Srbiju, a naravno ni za vas ni za istoriju.
Oni su spavaci, izopsteni...
Tako da verujem da deo inteligencije ili oni nemainstream intelektualci i nisu deo javnog zivota Srbije, Srbija nikad i ne zeli da ih prikaze, da ih vidi ili da postoje, pa ih i eliminise..

Zato ostaje ovo sto je vidljivo iz ugla pobednika, dakle istorije...
A to nije ono sto je bilo u ponudi ili u mogucnosti...
Srbija , da je koristila sta je imala kao mogucnost, sad bi bila bolja od slovenije kad je ulazila u EU....bre nego sto su je zajasili bankarski..znaci mala Svica...

Pa zar to nije komunizam? "U praksi"?

Bilo kako bilo, on za mene jeste bio (i) komunista i daleko mu lepa kuca, "presvuceni" komunista.
Комунизам је у пракси постојао у ранохришћанској заједници, као и у кибуцима; у Камбоџи после револуције постојао је сељачки (пољопривредни) комунизам, у србијанским сељачким задругама у време док нам је Истамбул био главни град, а и данас постоји у хипи-комунама у Америци, итд.
У Русији, Југославији, итд, никада није био комунизам већ реал-социјализам, с тим што је у Русији тај социјализам био стаљинизам тј као код нас од 1945 до 1950 (када је још било четничких банди по шумама, са Истока претио Стаљин, са Западом исто било затегнуто) код њих је тако било стално.

За разлику од стаљинистичке методологије, у јуну 1968 године - пре тачно педесет година - када су избиле студентске демонстрације (студенти су тражили више комунизма), а које су дрмале добар део света, друг Тито је био једини председник у свету који је подржао студенте:

Комунизам је у пракси постојао у ранохришћанској заједници, као и у кибуцима; у Камбоџи после револуције постојао је сељачки (пољопривредни) комунизам, у србијанским сељачким задругама у време док нам је Истамбул био главни град, а и данас постоји у хипи-комунама у Америци, итд.
У Русији, Југославији, итд, никада није био комунизам већ реал-социјализам, с тим што је у Русији тај социјализам био стаљинизам тј као код нас од 1945 до 1950 (када је још било четничких банди по шумама, са Истока претио Стаљин, са Западом исто било затегнуто) код њих је тако било стално.

За разлику од стаљинистичке методологије, у јуну 1968 године - пре тачно педесет година - када су избиле студентске демонстрације (студенти су тражили више комунизма), а које су дрмале добар део света, друг Тито је био једини председник у свету који је подржао студенте:

Postedi me i tvog Tita, i Slobodana i Staljijna i svega, zivota ti.

Nisi ti bas "cist"...da se ovamo zalazes za liberalnu ekonomiju a istovremeno komunizam, pa gde to ima? A ionako lupas gluposti na gro evo sad idem na drugu temu gde pises kojesta.

5 listopad su merikenjci platili!

A glupi Srbi obavili prljav posao drzavnog prevrata!

Ti se "takmicis" sa Komsijom.

Znam 1000 ljudi mojih prijatelja, rodjaka koji su otisli najnormalnije tj. ne znam nikog kome je placeno ili se "obogatio" zbog 5. oktobra ili bilo kako drugacije poceo da zivi finansijski, to su sve obicni ljudi svidjalo se to tebi ili ne.

I te ljude smatram herojima, ma koliko se posle (svi oni, pa i ja) razocarali.

Back