Nastavlja se otkazivanje letova: Er Srbija ćuti o broju aviona koji nisu poleteli, stručnjaci krive loš menadžment

mario80

Stara legenda
Poruka
80.628
https://www.danas.rs/vesti/ekonomija/er-srbija-otkazivanje-letova-avioni/

Hiljade putnika Er Srbije ove nedelje je sačekao organizacioni haos kada su u poslednjem trenutku saznali da je srpska nacionalna aviokompanija njihov let – otkazala, a drugima odložila.

avio-e1678007769948-925x560.jpg

Od ovog vikenda ređaju se vesti o velikom broju poletanja koja je Er Srbija precrtala, suočena sa činjenicom da nema avione kojima bi prevezla putnike kojima je prethodno prodala karte.

Iako deluje kao šala, stvar stoji upravo tako, a objašnjenje Er Srbije da je krivac za nastalu situaciju to što joj avioni nisu vraćeni na vreme sa remonta i što su poremećeni globalni lanci snabdevanja, za eksperte sa dugogodišnjim iskustvom u avioindustriji ne zvuči ubedljivo.

– To je posledica nestručnog vođenja kompanije – kaže za Danas bivši direktor JAT-a Predrag Vujović.

– Uveli su 43 nove destinacije u poslednje dve godine. Er Srbija je apsolutno nespremna ušla u ekspanziju i uvođenje toliko velikog broja linija. To su linije koje nemaju smisla. Leti se i Pula i Rijeka, kada pogledate na mapi gde su ta dva grada, sve vam je jasno. Ne mogu da zamislim da su oni uradili 43 studije izvodljivosti za sve nove linije i da su se na osnovu toga upustili u takvu ekspanziju, to je nemoguće – kaže Vujović.

A na aerodromu im godinama cure fekalije iz plafona :lol:

Nisu oni dobro sa firmom AB,(Aerodrom Beograd),koja im odrzava avione.Nece da podignu plate nasim avio mehanicarima,vec ljudi idu u Afriku,Aziju i Evropu na rada,kada su na odmoru,ili uzmu neplaceno.Tako zarade za normalan zivot.Poznato je i pisalo je u stranim medijima da nema boljih avio mehanicara,boljih nego iz Srbije,ali nasima to nije dovoljno.

Da preciziramo kako je zapravo doslo do ove situacije.

Iz budzeta, iz vasih dzepova je dvoglavom arapinu dat bespovratni kredit da udje u biznis pola pola, zamisli da umesto prodaje ti das nekom pare da on kupi pola tvog biznisa, i posle toga rasprodas sve avione a unajmis avione po skupoj ceni. Tako smo spali na dva aviona i na pilote da kupljenim diplomama, kursevima, kad gpd sednete u avion setite se da letite sa kursadzijama i bice vam lakse.

Jedva cekam da uletim u neki biznis sa drzavom i da trosim vase pare iz budzeta.

Pa kad vas dobro pokradem onda planiram jednu crkvu,manastir, da podignem da operem grehe, i mene i moje pajtose lopove da oslikaju na freskama kao svece.
Jos nije bio nijedan nabildovan i izdefinisan svetac. Hocu oreol oko glave i kao neku svetu knjigu da drzim u rukama. I sve to iz vaseg dzepa jer ste imbecili. Manastir cu nazvati Krstarica, zaduzbina Bad Boya velikog svetomucenika. 3 neradna crvena slova hocu u kalendar. Na te dane ne valja nista da se radi, samo po starom verovanju smete da kradete, ves ne sme da se pere. Smete da sedite u sobi i da se molite po ceo dan za oprost mojoj dusi laka mi crna zemlja jedva cekam poslednji dinar da vam uzmem.
20230621_181731.jpg

Ocu onaj oreol oko vugle, nek se jave ikonopisci.

Poslednja izmena:
Какви стручњаци. Све менаџер до менаџера.

1945 године, одмах након рата неколико ентузијаста је добило од војске израбљене Ц47 (ДЦ3) и кренуло да од ових војних транспортних авиона прави путничке. Место су нашли на старом аеродрому, Бежанијска Коса на Новом Београду, у разрушеним баракама које су прикрпили само да не пада киша директно на њих. Делове скупљали по напуштеним аеродромима широм државе и од срушених авиона. Седишта су правили од сунђера а локалне шнајдерке шиле су пресвлаке за седишта. Тако је настао први послератни авиопревозник.
- ЈАТ је био једна од првих авиокомпанија у свету која је увела млазне авионе у своју флоту.
- ЈАТ је био једна од првих авиокомпанија у свету која је увела одсек за праћење авио саобраћаја (јул 1965)
- ЈАТ је био једна од првих авиокомпанија у свету која је увела потпуно компјутеризован систем праћења авиона па све до исплате плата (10 јануар 1971)
- ЈАТ је био прва авиокомпанија у свету која је увела савремени модел послужења у авионима 1967 (који траје до данас) Није га ЈАТ измислио него га је обликовао оваквог какав је данас.
- ЈАТ је био авиокомпанија са највише победа на светском такмичењу за најлепше униформе за пилоте и стјуардесе.
- ЈАТ је био прва авиокомпанија у свету која је увела линију око света Београд-Бејрут.Бомбај-Сингапур-Токио-Хонолулу-Лос Анђелес-Лондон-Београд (новембар 1974)
- ЈАТ је био прва авиокомпанија у Европи којој је понуђен Боинг 737-300. После ЈАТ-а отишли су у Луфтхансу, Бритиш ервејз, Ер Франс, КЛМ . . . .
- ЈАТ је био авиокомпанија која је имала закуп термина за поставку авиона на стајанкама пре Ер Франса, КЛМ-а, Луфтхансе.

Савремени менаџери СРАМ ВАС било ваших диплома, звања и свих који вас поставише на та места. Говеда неспособна.

Treba li zatvoriti aerodrom nikola tesla? Pre kratkog vremena sam svedočio potpunom raspadu tog aerodroma. Sleteo sam i u onom delu svinjca koji zovu "dolasci" čoveku je pozlilo. Hitna pomoć je brzo stigla ALI nisu mogli da prođu jer je ceo taj prostor ograđen žičanim ogradama tako da su izgubili dobrih 15 minuta da nađu rupu u ogradi i provuku se sa aparaturom. Ne znam dal je čovek preživeo jer je padala kiša i jurila poplava na sve strane Za mene je to neoprostivo! Tako je zadnjih par godina ništa se ne dešava SVINJAC!

Какви стручњаци. Све менаџер до менаџера.

1945 године, одмах након рата неколико ентузијаста је добило од војске израбљене Ц47 (ДЦ3) и кренуло да од ових војних транспортних авиона прави путничке. Место су нашли на старом аеродрому, Бежанијска Коса на Новом Београду, у разрушеним баракама које су прикрпили само да не пада киша директно на њих. Делове скупљали по напуштеним аеродромима широм државе и од срушених авиона. Седишта су правили од сунђера а локалне шнајдерке шиле су пресвлаке за седишта. Тако је настао први послератни авиопревозник.
- ЈАТ је био једна од првих авиокомпанија у свету која је увела млазне авионе у своју флоту.
- ЈАТ је био једна од првих авиокомпанија у свету која је увела одсек за праћење авио саобраћаја (јул 1965)
- ЈАТ је био једна од првих авиокомпанија у свету која је увела потпуно компјутеризован систем праћења авиона па све до исплате плата (10 јануар 1971)
- ЈАТ је био прва авиокомпанија у свету која је увела савремени модел послужења у авионима 1967 (који траје до данас) Није га ЈАТ измислио него га је обликовао оваквог какав је данас.
- ЈАТ је био авиокомпанија са највише победа на светском такмичењу за најлепше униформе за пилоте и стјуардесе.
- ЈАТ је био прва авиокомпанија у свету која је увела линију око света Београд-Бејрут.Бомбај-Сингапур-Токио-Хонолулу-Лос Анђелес-Лондон-Београд (новембар 1974)
- ЈАТ је био прва авиокомпанија у Европи којој је понуђен Боинг 737-300. После ЈАТ-а отишли су у Луфтхансу, Бритиш ервејз, Ер Франс, КЛМ . . . .
- ЈАТ је био авиокомпанија која је имала закуп термина за поставку авиона на стајанкама пре Ер Франса, КЛМ-а, Луфтхансе.

Савремени менаџери СРАМ ВАС било ваших диплома, звања и свих који вас поставише на та места. Говеда неспособна.

ЈАТ је била једина авио-компанија на свету чија стјуардеса је преживела пад са 10.000 мт.

Ове године, 09 и 10 септембра навршава се тачно 100 година од ПРВОГ НОЋНОГ ПУТНИЧКОГ ЛЕТА НА СВЕТУ. Лет се одвио између Београда (Панчева) и Темишвара 1923 године.
Ушли смо у анале светске авијације као нација и држава која је то успела да уради пре највећих светских сила.
Благо нама где смо данас.

Nešto kopiraju a kada treba konkretno onda puknu jer svi imaju lažne diplome. Copy paste menadžment
Ја не знам шта је то у људској психи да се овако понашају као ови "менадџери" данас.
Сећам се када су нам долазили повремено у госте и моја породица ишла код њих на дружење са финансијским директором ЈАТ-а раних 80-их. Човек који је био на положају у једној јако озбиљној светској компанији је био толико обичан, нормалан човек као и његова деца да ти то не могу описати. Возио је заставу 101 медитеран, живео у трособном стану (дневна + 2 собе) у Раковици, и имао неку викендицу на Космају (50-60м2) и то је све. Толико обичан, једноставан човек. Човек који је радио све послове које је радио и мој отац и свачији отац у то време и никада нисам могао да чујем ко је он и шта је он Једноставно нико није о томе причао. а о хваљењу да не причам.
Ови имбецили данас троше државне паре немилице и бацају их у празно, гомила службених аутомобила, станова, кућа а константно праве срања и само ја па ја па ја....

Hiljade putnika Er Srbije ove nedelje je sačekao organizacioni haos kada su u poslednjem trenutku saznali da je srpska nacionalna aviokompanija njihov let – otkazala, a drugima odložila.
kako ce sada da begaju sns izdajnici kada ih narod pojuri?

Treba li zatvoriti aerodrom nikola tesla? Pre kratkog vremena sam svedočio potpunom raspadu tog aerodroma. Sleteo sam i u onom delu svinjca koji zovu "dolasci" čoveku je pozlilo. Hitna pomoć je brzo stigla ALI nisu mogli da prođu jer je ceo taj prostor ograđen žičanim ogradama tako da su izgubili dobrih 15 minuta da nađu rupu u ogradi i provuku se sa aparaturom. Ne znam dal je čovek preživeo jer je padala kiša i jurila poplava na sve strane Za mene je to neoprostivo! Tako je zadnjih par godina ništa se ne dešava SVINJAC!
Zadnja 2-3 puta kad se dovozim, ima nova kolona vozila

Jer su suzili traku

Back