Nastasja Filipovna

Hose Arcadio

Početnik
Poruka
45
Ne postoje rijeci u srpskom jeziku kojima bih mogao da opisem kakav je na mene utisak ostavila ta "grudva snijega najbijelje puti". Kao srednjoskolac bio sam ludo zaljubljen u ovu ekscentricnu damu, a i danas nisam potpuno ravnodusan. U svim djevojkama sam bezuspijesno trazio plamene jezicke njenog karaktera. Te groznicavo uzagrene oci sanjam ponekad, a Rogozin i Miskin su me cinili jako ljubomornim.

1. Ko je Nastasju vise volio i zasluzivao od dvojice pomenutih, izuzimajuci mene, naravno?

2. Kneginja Scerbacka ili Nastasja Filipovna?

Tako sam se i ja zaljubljivala u likove iz literature! Prvo u onog Hektora, dirnuo me onaj rastanak sa Andromahom! Pa u Prometeja buntovnika! Pa onda u Hamleta i Don Kihota! Pa u Ivana Karamazova nevernika i u Geteovog radoznalog Fausta!Pa sam onda pocela, boga mi, da se zaljubljujem i u pisce i filozofe, Nicea, Dostojevskog,Branka Miljkovica, Vitmana...
Mnogo sam zaljubljive prirode! Pa me eto i dan danas drze neke sulude ljubavi, a odavno sam izasla iz puberteta! :D

U svim djevojkama sam bezuspijesno trazio plamene jezicke njenog karaktera.

А можеш ли да замислиш колико је узалудно било трагање девојака за душом Лава Мишкина :lol:

Back