Nasledstvo

Ma je ne mrzim i ne čekam, kažem to nema materijalnu vrednost. Samo pripada meni i biče moje. Do tada ne mislim o tome, živim normalno.
Samo me tema potsetila na tetku. A ja joj ne želim smrt, prosto mora jednom da umre. Neka je do tad.
Onda svaka cast ali opet meni bi bilo psihicki tesko uopste biti dio toga. Nekako je veliki pritisak itd. Ali izguraj do kraja.

Jes, al da si ti nasledila bila bi u gliseru...tesko da bi te zgazio...
Možda bi se sudarila sa drugim gliserom..

Pa možemo ovako doveka.
Nije u pitanju materijalna vrednost, sitne su to pare. Pitanje je da se sačuva kao nasleđe a to mogu samo ja. Niko drugi to neće ni hteti ni umeti ni voleti.

Neko drugi bi prodao i otišao na krstarenje za te pare, a ja ću tu da napravim nešto posebno.

Možda bi se sudarila sa drugim gliserom..

Pa možemo ovako doveka.
Nije u pitanju materijalna vrednost, sitne su to pare. Pitanje je da se sačuva kao nasleđe a to mogu samo ja. Niko drugi to neće ni hteti ni umeti ni voleti.

Neko drugi bi prodao i otišao na krstarenje za te pare, a ja ću tu da napravim nešto posebno.
Ma jok, samo dok tetka ne umre....

Hvala svima na diskusiji stvarno ste bili od pomoći, sad mi je situacija puno jasnija.
Samo žalim za vremenom provedenim u registraciji i tipkanju, puno negativne energije i zlobe.
Kako bi to neki rekli internetski trolovi.
Srdačan pozdrav
-Kraj diskusije-

Pozdrav svima.
Molim vas za objašnjenje moje situacije.
Nedavno mi je preminula tetka
( očeva sestra ) otac je živ, 92 godine. On je najbliži krvni rod. Tetka nema vlastite djece. S obzirom da nisam državljanin Srbije i zivim u Australiji, zanima me koja su moja prava posebno oko nužnog dijela jer očekujem da ce otac sve svoje nasledno pravo prebaciti na sestru koja je zadnja dva mjeseca vodila brigu o tetki i sahranila ju sa tetkinom ušteđevinom.
Hvala unapred na odgovoru.
Pozdrav
Nisi tetkin zakonski naslednik, tako da ne polažeš pravo ni na eventualni nužni deo iza tetke. Nakon očeve smrti, ako bi on poklonio tvojoj sestri svu imovinu ili joj ostavio testamentom, imala bi pravo da potražuješ nužni deo, koji iznosi polovinu zakonskog u prvom naslednom redu. Konkretno, imala bi pravo na 1/4 očeve imovine.

Back