Насилници из школске клупе

сито

Početnik
Poruka
3
четвртак, 19. јан 2012, 14:31 -> 18:59
Насилници из школске клупе

Група старијих ученика прокупачке основне школе малтретирала дечака другог разреда, тако што су га силом свукли и голог закључали у пољски тоалет.

У Основној школи "9. октобар" у Прокупљу група старијих ученика малтретирала је дечака П. К, ученика другог разреда, тако што су га силом свукли, па голог закључали у пољски тоалет.

Отац дечака Срђан Крстић рекао је да су насилници његовог сина скинули до голе коже, затим му умазали одећу блатом и вукли по том тоалету, а спасла га је учитељица, која је приметила да није присутан на часу.

То се догодило јуче у поподневној смени у школи, на одмору између трећег и четвртог часа.

Крстић је казао да је учитељица родитеље позвала из зборнице, где је довела дечака и да му је одмах указана лекарска помоћ.

"Лекари су му дијагностификовали 'акутну реакцију на стрес'", рекао је отац и додао да дечак наредних дана неће долазити у школу.

У прокупачкој полицији речено je да је тај случај пријављен и да су одмах "поступили по пријави".

Случај ће бити пријављен тужиоцу и свим надлежним институцијама, речено је у полицији.

Директорка Основне школе "9. октобар" Љиљана Вековић рекла је да је то насиље пријављено школској управи у Нишу, као и да ће се састати с представницима Тима за безбедност Министарства просвете.

"Предузете су све законске мере и насилници ће сигурно бити санкционисани", рекла је Вековићева.

Група дечака која је малтретирала П. К. недавно су у исти пољски тоалет закључали једну ученицу такође другог разреда.

Основна школа "9. октобар" налази се у ширем центру Прокупља и има само тај један пољски тоалет, који је удаљен од школе око 150 метара. Школу похађа 1.155 ученика.

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/124/Друштво/1029736/Насилници+из+школске+клупе.html+

Мој коментар:

Оваквим СКАНДАЛОЗНИМ и СРАМНИМ начином извештавања о овом догађају, према СРБИМА у СРБИЈИ се односи као према ГРАЂАНИМА ДРУГОГ РЕДА.

Ову вест је, такође, тешко наћи на вашем сајту.

СРАМ ВАС БИЛО.

нису хтели да објаве.

Poslednja izmena od moderatora:
Moj komentar: Nasilja u nasim skolama ima nazalost mnogo. Zato smo se na takve vesti vec navikli, sto je veoma lose. Ali ti si vest nasao na sajtu najvece domace televizije pa ne mozes reci da se to krije.I to nema veze s nacijama.

U ovom konkretnom slucaju ima veze sa nacijama. Otac ovog decaka prica po svim televizijama koje su nacionalnosti ova deca koja su maltretirala klinca, ali se to u novinama i po vebsajtovima ne prenosi.

Upravo ima veze sa nacijama zbog toga sto ispada da su ovi klinci zasticeni, svi znaju i ko su i sta rade a niko ne moze da preduzme nista zbog "pozitivne diskriminacije".

Moram da primetim da je ovakvih scena bilo i u doba kada sam ja bio đak, pre 30 godina.
Samo, nisu o svakom pojedinačnom slučaju pisale novine i nije se dizala ovakva halabuka.

Da li je ono bilo dobro, ili je dobro ovo sada? Ne znam, nisam baš stručan, samo mi se čini da nijedna krajnost ne vodi ka boljitku.
Dakle, ne treba probleme rešavati guranjem pod tepih, ali ne treba ni praviti od muve slona. Plašim se da nam deca ne postanu nesposobna da prihvate i prevaziđu svaku nezgodu koja im se desi u životu, već da i za najmanje sitnice počnu da prave tragedije i dozivaju socijalne radnike. Ne znam čemu sve ovo vodi.

Moj komentar: Nasilja u nasim skolama ima nazalost mnogo. Zato smo se na takve vesti vec navikli, sto je veoma lose. Ali ti si vest nasao na sajtu najvece domace televizije pa ne mozes reci da se to krije.I to nema veze s nacijama.

Хтео сам да направим паралелу, да упоредим, да укажем на то како извештавају када је жртва насиља припадник такозване ''ромске'' или неке друге националности, а како су у овом случају.
У односу на таква извештавања могу рећи да се ова вест крије.

Ову вест сам прво чуо јуче на Дневнику. Данас сам је тражио, али безуспешно, на сајту како ти кажеш ''највеће домаће телевизије''. Није била једна од ''ударних вести'' (за разлику од свих других када жртава није била спрске националности) , а њихов претраживач ми није био од помоћи. Нашао сам је преко Гугла, из другог покушаја. Шансе су невероватно мале да би неко ко није ''ухватио'' тих пар секунди у Дневнику могао да нађе ту вест на интернету.
Дакле, могу рећи да се ова вест крије.

Нисам рекао, како си ти вероватно протумачио мој коментар, да је то насиље инспирисано мржњом према некој нацији (јер не знам на шта друго би могло да се односи твоје ''I to nema veze s nacijama.'') иако постоје шансе да је то у питању.
Нације не бих ни помињао да их новинари у извештавањима предходних сличних инцидената (када жртве нису биле српске националности) нису ни помињали.

Стичем утисак да би све ово могло да се понавља у будућности ако се константно и у одговарајућој мери не указује на овакав проблем.

Зато апелујем на твоју модераторску моћ да ми дозволи да објавим мој првобитан коментар без твојих измена, јер је са њима он изгубио првобитну ''тежину'' (ону коју су имали сви слични инциденти када жртве нису биле српске националности).

У супротном, зваћу те Тијанић. ;)

Zanimljivo je to da ako neko pretuce dzeparosa na ulici odmah se digne buka da je napadnut "jadni rom" jer je manjina.
A kada nekoliko cigana iz cista mira nekoga pretuku i u ovoj meri ponize, nigde se ne pominje njihova nacionalnost...
Malo to bode oci...

Мало много.

Или да у свим случајевима помињу националност ( што је по мени ипак јадно, ал' кад су већ кренули са тим.. ) или без помињања националности.

Овакво бахато понашање представља деградацију, а оваква константна деградација утиче на вугла.

Moram da primetim da je ovakvih scena bilo i u doba kada sam ja bio đak, pre 30 godina.
Samo, nisu o svakom pojedinačnom slučaju pisale novine i nije se dizala ovakva halabuka.
.

Tačno, samo sam ja živeo i jednonacionalnom mestu. Svi smo bili Srbi, ali ipak su me skidali golog i maltretirali i to ne u WC nego me vežu u razredu za klupu i skinu mi gaće, pa zovu devojčice da vide kako mi je mala neka stvar i teraju ih da pljuju na mene....i tako, nakon nekog vremena dosadi meni takav tretman, odem kući, uzmem tatin lovački nož, uhvatim kolovođu i presečem mu vene na jednoj ruci na sred razreda, on ode u Hitnu i tamo ga skrpe i od tada do danas svi kažu:"Prođi se one budale!" i ja lepo funkcionišem. Novine nisu pisale o tome, nije morala da se angažuje šira društvena zajednica, nije niko zvao Karlu del Ponte...:per:

Tačno, samo sam ja živeo i jednonacionalnom mestu. Svi smo bili Srbi, ali ipak su me skidali golog i maltretirali i to ne u WC nego me vežu u razredu za klupu i skinu mi gaće, pa zovu devojčice da vide kako mi je mala neka stvar i teraju ih da pljuju na mene....i tako, nakon nekog vremena dosadi meni takav tretman, odem kući, uzmem tatin lovački nož, uhvatim kolovođu i presečem mu vene na jednoj ruci na sred razreda, on ode u Hitnu i tamo ga skrpe i od tada do danas svi kažu:"Prođi se one budale!" i ja lepo funkcionišem. Novine nisu pisale o tome, nije morala da se angažuje šira društvena zajednica, nije niko zvao Karlu del Ponte...:per:

:zblesav:

Извини морам и ја да те питам, с којим правом си цензурисао уводни пост?

Јел треба крити да су овог малишана Србина из другог разреда, напала група старијих дечака ромске националности? Зашто се то крије и заташкава?!

Да су Срби напали Рома, ударало би се на сва звона.

У којој ми то земљи живимо? Да ли Срби имају права барем на истину?

Zanimljivo je to da ako neko pretuce dzeparosa na ulici odmah se digne buka da je napadnut "jadni rom" jer je manjina.
A kada nekoliko cigana iz cista mira nekoga pretuku i u ovoj meri ponize, nigde se ne pominje njihova nacionalnost...
Malo to bode oci...

Мало више и изазива оправдани револт, јер не само да могу да чине шта им је воља, него их после медијски покривају и штите.

Malo se preteruje sa zaštitom Roma, radim u humanitarnoj organizaciji, najveći su i najbrojniji korisnici, čim se spomene da neko drugi ima veći prioritet od njih, nastaje haos, tipa"Vi Srbi uzeste sve, a nama ništa", kada im se ponudi posao, traže hiljadu izgovora, jer im obaveze ne odgovaraju.Ovde ubrajam Rome iz nehigijenskih naselja, koji su navikli da im se samo pomaže, a da dupetom ne mrdnu(ima divnih, socijalizovanih Roma, koji veze nemaju sa ovima).Kad god stigne neka pomoć, takvi su prvi da se svađaju, kunu i pljuju, a ne zaslužuju ni prst da im se pruži.

Malo se preteruje sa zaštitom Roma, radim u humanitarnoj organizaciji, najveći su i najbrojniji korisnici, čim se spomene da neko drugi ima veći prioritet od njih, nastaje haos, tipa"Vi Srbi uzeste sve, a nama ništa", kada im se ponudi posao, traže hiljadu izgovora, jer im obaveze ne odgovaraju.Ovde ubrajam Rome iz nehigijenskih naselja, koji su navikli da im se samo pomaže, a da dupetom ne mrdnu(ima divnih, socijalizovanih Roma, koji veze nemaju sa ovima).Kad god stigne neka pomoć, takvi su prvi da se svađaju, kunu i pljuju, a ne zaslužuju ni prst da im se pruži.

Мало више се претерује са њиховом заштитом.
С којим правом се само њима на основу националне припадности плаћа здравствено осигурање?

Зато апелујем на твоју модераторску моћ да ми дозволи да објавим мој првобитан коментар без твојих измена, јер је са њима он изгубио првобитну ''тежину'' (ону коју су имали сви слични инциденти када жртве нису биле српске националности).

У супротном, зваћу те Тијанић. ;)

kako se rađa moderatorstvo? iz čega, htedoh reći?

život te nije mazijo Kristiane Gohluboviću

Извини морам и ја да те питам, с којим правом си цензурисао уводни пост?

Јел треба крити да су овог малишана Србина из другог разреда, напала група старијих дечака ромске националности? Зашто се то крије и заташкава?!

Да су Срби напали Рома, ударало би се на сва звона.

У којој ми то земљи живимо? Да ли Срби имају права барем на истину?

Исто као када су ухватили оног Циганина у крађи и неко од пандура снимио како га други пандур лема - и онда цика и вриска данима НВО како су Цигани малтретирани и понижавани у Србији... и онда се појави Дачић и прими га и чак му понуди да ради у полицији... и пусте Цигу....... и после 2 дана ОПЕТ ГА УХВАТЕ У КРАЂИ.......ахахахахааааааааа....... умро сам од смеха...

Back