Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Je l se ti boriš protiv nasilja?Не. За насиље нема оправдања.
Postoji.Nasilje kao način ponašanja.
Da li postoji opravdanje za nasilje?
Kako, bre, nema opravdanja? Šta bi trebalo da uradiš u situaciji kad ti upadne u kuću degenerik sa šipkom, bejzbolkom ili mačetom? Ne znaš je li mu namera da opljačka, da siluje tebe ili tvoje dete, ili da vas muči i ubije. Da ga pozoveš na civilizovanu diskusiju ili da mu kažeš da pričeka dok okreneš 192?Не. За насиље нема оправдања.
Imaš zakon o nužnoj odbrani i krajnjoj nuždi.. tu je više pitanje da li možeš da se suprostaviš i u kojoj mjeri.Da li je opravdano suprotstaviti se nasilju ili je i to nasilje?
Ne slažem se. Postoje situacije u kojima primena nasilja i te kako rešava stvar bolje od nenasilnih metoda. Više puta pokazano i dokazano kroz ljudsku istoriju, vekovima pa i hiljadama godina unazad. Evo prvi, najbanalniji primer kog se setih: jedan klinac me je stalno nešto začikavao tamo negde u drugom-trećem osnovne. Nikako nije prestajao. Na kraju počne neka čarka i tako ga klepim da ovaj padne na pod. I nije mu više padalo na pamet da me nervira.Не. За насиље нема оправдања.
a kad ti sleti na jaja?Postoji.
Primer.
Komarca ili muvu retko ko tretira nenasilno.
Ondak nežnoa kad ti sleti na jaja?
To je samoodbrana a ne nasilje.Kako, bre, nema opravdanja? Šta bi trebalo da uradiš u situaciji kad ti upadne u kuću degenerik sa šipkom, bejzbolkom ili mačetom? Ne znaš je li mu namera da opljačka, da siluje tebe ili tvoje dete, ili da vas muči i ubije. Da ga pozoveš na civilizovanu diskusiju ili da mu kažeš da pričeka dok okreneš 192?
Zavisi kako definišeš pojam nasilja. Samoodbrana može da bude nenasilna (npr. bežanje) i nasilna (borba). Ako rokneš metak nekome među oči jer je prvi pucao na tebe ili mu razbiješ zube jer te je napao, ne bih to nazvao nenasilnom samoodbranom.To je samoodbrana a ne nasilje.
Sopstveni život ili život svoje porodice, svoje imovine braniš sredstvom koje imaš u tom trenutku. Meni je to i dalje samoodbrana nikako planirano ili neplanirano nasilje izazvano nečijim verbalnim provokacijama. Naravno da postoje mnogi slučajevi, najčešće pričamo o deci koja se potuku i gde se primenjuje nasilje a možda je moglo da se reši i na drugi način. I naravno da dete koje je napadnuto da će se braniti na isti način. Ali neopravdano nasilje ne podržavam.Zavisi kako definišeš pojam nasilja. Samoodbrana može da bude nenasilna (npr. bežanje) i nasilna (borba). Ako rokneš metak nekome među oči jer je prvi pucao na tebe ili mu razbiješ zube jer te je napao, ne bih to nazvao nenasilnom samoodbranom.
Kako, bre, nema opravdanja? Šta bi trebalo da uradiš u situaciji kad ti upadne u kuću degenerik sa šipkom, bejzbolkom ili mačetom? Ne znaš je li mu namera da opljačka, da siluje tebe ili tvoje dete, ili da vas muči i ubije. Da ga pozoveš na civilizovanu diskusiju ili da mu kažeš da pričeka dok okreneš 192?
Psihičko nasiljeNikada nisam razmišljala o tome. Vrištala bih
Pa ovo je u suštini i najbolje rešenje. Imao sam situaciju jednom da budem osoba C ali nije prošlo bez nasilja, doduše samo verbalnog. I dalo je dobre rezultate.Ako osobu X verbalno maltetira osoba Y, da li je ok da osoba X pozove i zamoli osobu C da kaže osobi Y par reči, bez nasilja, i tako osoba C pomaže osobi X koja nije u mogućnosti da odgovori na maltetiranje osobe Y ?
Ne mogu drugačije da postavim pitanje.
Ne, pravo je pitanje ko je ovlašćen da vrši nasilje, a ko to radi nezakonito.Imaš zakon o nužnoj odbrani i krajnjoj nuždi.. tu je više pitanje da li možeš da se suprostaviš i u kojoj mjeri.
Pravo pitanje je, da li je opravdano i u kojim slučajevima izvršiti nasilje, prvi, biti inicijator?
Nasilje kao način ponašanja.
Da li postoji opravdanje za nasilje?
Psihičko nasilje
Pa ovo je u suštini i najbolje rešenje. Imao sam situaciju jednom da budem osoba C ali nije prošlo bez nasilja, doduše samo verbalnog. I dalo je dobre rezultate.
Da li je verbalno nasilje nasilje isto kao i fizičko nasilje? Naravno da jeste...
Čime može da se opravda verbalno nasilje?
Znači skraćeno verbalno nasilje nije nasilje, kao skraćena tuča, izvadiš pištolj i ne tučeš se i ne svadjaš, opališ i nema nasilja.
Neko ti opsuje dete sakato i to je kratkotrajnio nasilje, naročito, ako je policija na njegovoj strani ili je sam policajac....
Naravno, da nasilje nema veze sa nervozom i stresom ima veze sa nasilnikom. Može da se izdere na tebe, ako si slabija od njega bilo verbalno bilo fizički, hoće li se isto iderati na nekog jačeg?
Tvoj opis pomoći od osobe C dokazuje da je uvek u pitanju fizičko nasilje, opet svejedno da li se radi o verbalnom ili fizičkom...