Nasilje nad ženama u domaćim pjesmama

• Začetnik teme Začetnik teme Riada
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Riada

Buduća legenda
Poruka
44.316
Na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu., kao ispitni rad ,prošle godine objavljen je spot pod nazivom "Nasilje nad ženama u domaćim pjrsmama.

Cilj spota je bio, kako je objašnjeno iz tabora tima koji ga je radio, napraviti pregled domaćih i regionalnih (ex-Yu) pjesama u čijim tekstovima dominiraju motivi ženskog poniženja kao ultimativnog dokaza ljubavi prema partneru, odnosno muškog nasilja nad ženama u porodično-partnerskom kontekstu.

Na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu., kao ispitni rad ,prošle godine objavljen je spot pod nazivom "Nasilje nad ženama u domaćim pjrsmama.

Cilj spota je bio, kako je objašnjeno iz tabora tima koji ga je radio, napraviti pregled domaćih i regionalnih (ex-Yu) pjesama u čijim tekstovima dominiraju motivi ženskog poniženja kao ultimativnog dokaza ljubavi prema partneru, odnosno muškog nasilja nad ženama u porodično-partnerskom kontekstu.

Мени је 95% женског рода рекло, "знаш ти си много добар", у преводу глуп си и досадан, идем даље да протражим права узбуђења! а ја брате кувам, перем, сачекујем, дочекујем, испраћам...
жене баал-кана добију оно што и траже, ако мене питаш, јер да није тако, не би око насилника, наркодилера, и осталих удбијаша био буљук сисатих и гузатих жена, већ око нас добрица са наочарима, што смо студирали и учили школе. јел тако? па јесте!

кад сте видели да је девојкама срце сломио неки ћоро вуковац, првак на такмичењу из молекуларне биологије?
па никад, девојке своје срце дају провисветима и вуцибатинама а кад вас они добро измлате, е онда се сетите ћоре из прве клупе! е па касно!

уосталом ове женомрзачке песме највише и певају управо жене!
идите на весеље неко па погледајте по маси, девојке срвшавају на ове грозне песме!

Ne pada mi na um nijedna pjesma, osim možda "Voli te tvoja zver" ali evo danima razmišljam o, meni možda najdražem, domaćem filmu. "KUDUZ". FIlm prepun dobrog humora, glavni glumac Slobodan Ćustić blag, mirna i dobra faca, na ranu ga priviti. Svi koji gledaju film osjete bliskost i empatiju ka divnom, tihom čovjeku prepunom ljubavi ka ženi preljubnici. I Opravdavaju to što ju je ubio sa sedam uboda nožem. Čak i Badema u filmu kaže strašnu rečenicu "e neka si me, vala, ubio".
I žalosno je što ga redovno daju na tv-u, svi volimo i žalimo Kuduza, na kraju uz uzdah kažemo "eh, šta mu k.urva uradi od života..

Мени је 95% женског рода рекло, "знаш ти си много добар", у преводу глуп си и досадан, идем даље да протражим права узбуђења! а ја брате кувам, перем, сачекујем, дочекујем, испраћам...
жене баал-кана добију оно што и траже, ако мене питаш, јер да није тако, не би око насилника, наркодилера, и осталих удбијаша био буљук сисатих и гузатих жена, већ око нас добрица са наочарима, што смо студирали и учили школе. јел тако? па јесте!

кад сте видели да је девојкама срце сломио неки ћоро вуковац, првак на такмичењу из молекуларне биологије?
па никад, девојке своје срце дају провисветима и вуцибатинама а кад вас они добро измлате, е онда се сетите ћоре из прве клупе! е па касно!

уосталом ове женомрзачке песме највише и певају управо жене!
идите на весеље неко па погледајте по маси, девојке срвшавају на ове грозне песме!

Evo, ja sam fin, streber, nisam nasilan, kuvam, docekujem, ispracam, a zene me hoce. Kazu mi "znas, ti si mnogo dobar", i krenu sa mnom. Ne misle da sam glup i dosadan, jer glup i dosadan nemaju veze sa time da li je neko fin.

Ako ti ne umes da napravis da se zena oseca uzbudljivo pored tebe, onda je u tebi problem.

A ova tvoja relativizacija nasilja, i svaljivanje krivice za nasilje na zrtvu je tako jadno da ono....i zasluzujes, realno, da odu dalje od tebe.

Evo, ja sam fin, streber, nisam nasilan, kuvam, docekujem, ispracam, a zene me hoce. Kazu mi "znas, ti si mnogo dobar", i krenu sa mnom. Ne misle da sam glup i dosadan, jer glup i dosadan nemaju veze sa time da li je neko fin.

Ako ti ne umes da napravis da se zena oseca uzbudljivo pored tebe, onda je u tebi problem.

A ova tvoja relativizacija nasilja, i svaljivanje krivice za nasilje na zrtvu je tako jadno da ono....i zasluzujes, realno, da odu dalje od tebe.

i išao si na takmičenja iz biologije i bio vukovac ćoro?
a ti da si prošo pored žena i malo znao bi da žene ne traže UZBUDJENJA već MIR I STABILNOST!

1692017629637.jpeg

a što se tiče relativizacije, idi na neki splav, svadbu, bilo šta
gde očigledno ne zalaziš, od valjda uzbudljivog života
i videćeš buljuke žena da pevaju ove odvratne pesme
njima se obrati a ne meni!

Coveku koji sve zene stavlja u isti koš, koji odlične đake naziva "ćoro", nema šta da se odgovori - takav je kažnjen sasvim dovoljno 😁😁😁

ne sve, kad propate od uzbudljivih momaka, dodju kod ovih dobrih učenika!
a sad o tebi, zar si ti stvarno TOLIKO ograničen da nisi ukapirao da je ovo zajedljivo bilo rečeno?!
tebi mora da se CRTA? i da se obavezno stavljaju ovi smeškići, ne umeš da čitaš izmedju redova?
pa majku mu....ne umeš da osetiš kad se neko zeza?

a odlične učenike mnogi zovu ĆORO, to nisam ja smislio, naprotiv.

ne sve, kad propate od uzbudljivih momaka, dodju kod ovih dobrih učenika!
a sad o tebi, zar si ti stvarno TOLIKO ograničen da nisi ukapirao da je ovo zajedljivo bilo rečeno?!
tebi mora da se CRTA? i da se obavezno stavljaju ovi smeškići, ne umeš da čitaš izmedju redova?
pa majku mu....ne umeš da osetiš kad se neko zeza?

a odlične učenike mnogi zovu ĆORO, to nisam ja smislio, naprotiv.

To u tvom raspalom selu mozda, kod mene niko ne vredja odlicne ucenike.

I odlicno citam izmedju redova - generalizujes, siris ovde mizoginiju jer verovatno imas nula uspeha kod zena, a i prebacujes krivicu sa nasilnika na zrtvu.

Najgori soj ljudi.

jezivo

ne shvataju ljudi da je podsvesno primanje ovih poruka sasvim realna stvar

treba dodati i one pesme koje zene pevaju o svojoj patnji , opus ane bekute, recimo

ali bogati , mi smo nebeski narod( u stvari kromanjonci)

Da se kladimo da lazes nesto. Pa I kad se zezam opet znam da bez otimanja I seksa u glavu nema interesa kod zena.
Ali valjda je smisao poruke da mozda moze da prodje kod balkanskih zena I umerena agresivnost.
A ocigledno je I smisao koji je I recen.
Ako glasno kazes da 5 riba voli grubost , ti nisi rekao da 6 riba voli grubost , nego si rekao 10 tipova su u pravu sto primenjuju grubost.
Ovo poslednje je logika javnosti.

Cilj spota je bio да направе и наметну злонамерну мушкоженску нетрпељивост.
А ове данашње песме где сви називају жене кучкама, млате их к*рцем итд, то ништа? Нене, то и жене воле да слушају и делом се и у гледају на рибу из Бибиног спота - Топ

Или на лезбаче и куравице из песме ЦЦ3

Момци оће да су ко Биба, опасни, буразери из худа, да дувају и читав дан вичу 1312, а девојке да су фуксице, али дају само опасним момцима.

Da se kladimo da lazes nesto. Pa I kad se zezam opet znam da bez otimanja I seksa u glavu nema interesa kod zena.
Ali valjda je smisao poruke da mozda moze da prodje kod balkanskih zena I umerena agresivnost.
A ocigledno je I smisao koji je I recen.
Ako glasno kazes da 5 riba voli grubost , ti nisi rekao da 6 riba voli grubost , nego si rekao 10 tipova su u pravu sto primenjuju grubost.
Ovo poslednje je logika javnosti.

Jos jedan koji relativizuje nasilje!

Pa koliko vas je, jbt!!!

Nije ni cudo sto je Srbija rekorder po femicidu.

Људи ове песме су хитови. Ја лично ме слушам. Ал ево пустих видео... На прву сам мислио да су приказани "зли" мушкарци који певају о подржавању насиља над женама.

Ово је тотална глупост. Неке песме су хитови, излистани заједно у ред са глупости од цецине песме "ја волим укус твога ђона..."

Глупост. Не знам поенту. Сам ово не слушам

Људи ове песме су хитови. Ја лично ме слушам. Ал ево пустих видео... На прву сам мислио да су приказани "зли" мушкарци који певају о подржавању насиља над женама.

Ово је тотална глупост. Неке песме су хитови, излистани заједно у ред са глупости од цецине песме "ја волим укус твога ђона..."

Глупост. Не знам поенту. Сам ово не слушам
Bila je davno u sfrj analiza nasilja u narodnim pesmama. U isto vreme je bio slucaj u rubinu I te narodne pesme. A slucaj u rubinu je bukvalno da dozivotno osudis sve nasilnike za zlocin I retorickog nasilja I vike.

Bila je davno u sfrj analiza nasilja u narodnim pesmama. U isto vreme je bio slucaj u rubinu I te narodne pesme. A slucaj u rubinu je bukvalno da dozivotno osudis sve nasilnike za zlocin I retorickog nasilja I vike.
Нисам баш најбоље разумео али мени се чини да се иза ових пројеката крију неке малициозне интересне групе

Нисам баш најбоље разумео али мени се чини да се иза ових пројеката крију неке малициозне интересне групе
Pa meni to lici kao kad osobe naivci pricaju nekome ko je veteran.
Pri tome ne mislim da je veteran onaj ko je kompetentniji.
Nego mislim na ono koriscenje iskaza nasilja kao opisa inteziteta emotivnog uplitanja. Naivac u svemu vidi ljubav veteran u svemu vidi sitne borbe....

To u tvom raspalom selu mozda, kod mene niko ne vredja odlicne ucenike.

I odlicno citam izmedju redova - generalizujes, siris ovde mizoginiju jer verovatno imas nula uspeha kod zena, a i prebacujes krivicu sa nasilnika na zrtvu.

Najgori soj ljudi.

što si tolko ljut, šta ti je? što vredjaš moje selo? šta ti je ono zgrešilo?
pa hari potera su u sred engleske zaebavali što nosi naočare!
Uzgred i ja nosim naočare....ti si brate tolko nabijen nečim ne znam čim samo što ne pukneš
ako i bolje da se ovde istresaš po netu nego uživo....samo uživo, manje vredjaj ljude, prijateljski savet!

Opening of the Chamber of Secrets​

"Ooooh, it was dreadful. It happened right in here. I died in this very stall. I remember it so well. I'd hidden because Olive Hornby was teasing me about my glasses. The door was locked, and I was crying, and then I heard somebody come in. They said something funny. A different language, I think it must have been. Anyway, what really got me was that it was a boy speaking. So I unlocked the door, to tell him to go and use his own toilet, and then — I died."— Myrtle telling Harry Potter about her death[src]

То насиље се углавном заснива на психичкој бази.Мислим да је мало преувеличано,али свакако постоји.

Back