НАШИ "ПРИЈАТЕЉИ" ИЗ ЕУ СУ ДОВЕЛИ ЗЕМЉУ ДОВДЕ

• Začetnik teme Začetnik teme uhip
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

ДА ЛИ ИМАМО "ПРИЈАТЕЉЕ" У ЕВРОПИ ?

• ДА

glasova: 4 44,4%
  • НАРАВНО

glasova: 5 55,6%

• Ukupno glasova
    9
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Још увек ми није јасно шта то ја као грађанин Србије добијам уласком у ЕУ.?

Шта је то што нам пријатељи из ЕУ желе добро?
Razmena trgovine...
Slobodan protok novca i robe...
Zamisli sebe da zivis u kuci i da nemozes da izadjes...

Dosta je čudno kad iz Srbije, u kojoj ste proveli 10 godina boreći se protiv Miloševića, dodjete u Ameriku, i shvatite da se nalazite u sred predsedničke kampanje. Gledano od kuće (svaki naši izbori bili su "istorijski" i "presudni"), glasanje za američkog predsednika uvek mi je izgledalo kao neka malo veća (i skuplja) zabava, od koje u krajnjoj liniji ništa ne zavisi. I uvek sam se pitao ko su ti ljudi koji se zanimaju za politiku u zemlji u kojoj nema dikature, inflacije, bombardovanja i sličnih zanimljivosti kroz koje smo mi prošli. Kad ono - potpuno drugačija slika! Najpre me je šokiralo što skoro ispred svake kuće na uredno potšišanom i zalivenom travnjaku stoji tabla sa nekom porukom - "Dole Buš", "Glasajte za Kerija", "Vratite trupe kući", "Rat nije odgovor" i slično. Pored toga, kad god sam se našao u društvu više od 4-5 ljudi, odmah se povede priča o politici (ko na srpskoj slavi!). I svi do jednog okoreli mrzitelji Džordža Buša. Jako mi je bilo zanimljivo da slušam ljude (a uglavnom su vrlo obrazovani, često i univerzitetski radnici) kako o aktuelnom predsedniku pričaju sve ono što smo mi govorili o Slobi pred 5. oktobar. Režim iz Vašingtona, diktator iz Vašingtona, zastrašuje gradjane, uzurpirao medije, tera ljude da cinkare jedni druge... Samo je još falilo da neko Bušovu ženu proglasi za "vešticu sa Kapitol Hila", pa da se osetim ko kod kuće. A kad sam od nekiliko ljudi čuo "Ako Buš opet pobedi, ja odoh iz ove zemlje", došlo mi da ih pozovem u Srbiju, tu oazu demokratije i ljudskih i gradjanskih prava.

НАШИ "ПРИЈАТЕЉИ" ИЗ ЕУ СУ ДОВЕЛИ ЗЕМЉУ ДОВДЕ

Нама наши пријатељи из ЕУ желе све добро,.. да имамо велике плате, да останемо без дела земље... а кроз 10-так година и другог дела земље...да путујемо брзим возовима кроз слободну Европу,... они су толико великодушни и добри па су нас и бомбардовали 99 године, просто човек да пожели такве пријатеље,...

Али није то све,... имамо ми и у земљи пријатеља знате сви који су то,...они што имају бедни капитал, цркавице од 11 милиона евра, живе од данас до сутра просто речено ЕЛИТА овог друштва, ја се зато борим да они остану да владају, .... да нам донесу просперитет и бољитак,...БРАВО Божо, браво Борисе, браво мајстори,...пуно ми је срце Европе. ЖИВЕЛА ЕВРОПА.

Trebao si da stavis da li imamo nepriljatelje..Ovi glasovi bi bili sica za njih!!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back